🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 51 505
  • 603
  •   50
Отговори
# 525
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Точно така си изглежда един апартамент след като е минала професионална фирма за чистене. Пък и ние реално видяхме само хола и в няколко бързи кадри нейната спалня.

dharma с интерес изчетох мнението ти.
Малко си сурова,все пак Мая е аматьорка в японската кухня и каза,че ще приготви това,което вкъщи обичат. Не е имала претенции за автентична на 100% храна,която японското семейство всяка вечер си приготвя.

Аз лично не знам дали ще успея някога да я харесам.Може би заради сосовете.
Моите приятели отидоха за 10-на дни по работа в Япония и се върнаха с по -3, 4 кг. Казаха,че храната въобще не им е понесла Smiley Наистина си трябва "практика".

Едно време,когато живеехме в събърбията на НЙ,всяка неделя си пазарувахме от Mitsuwa - японския хипермаркет. Японците слабички, порциите в магазина миниатюрни,обаче всякакви екзотични (за чужденците) стоки имаше. И зеленчуци и плодове,които за първи път виждах.
30 вида суши и с риби,чиито имена не можех да произнеса.

Страхотни десерти съм яла от там и наистина тирамисуто,било то с матча, не е най-добрата опция за десерт. Но е интересна,определено.

# 526
E...прибрала е боклуците и е изчистила,много ясно...все пак гости ще идват и ще я дават по телевизията ...и аз да прибера всичко от моя хол и при мен ще е така .Пускам един робот и става стерилно хаха

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 16:47 от No_frame bitch

# 527
Аз пък не бих пуснала камери в дома си за нищо на света. Че после да чета коментари как ми била закачена накриво кърпата и защо имам капнала мазнина на котлона. Мерси. Отделно, че не съм и топ готвач де, но моите приятели ги посрещам добре с българска кухня  и нямаме проблеми.

# 528
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Какъв е проблема с кухненската кърпа? Аз имам 3 такива накачени на фурната и миялната.
Много са ми удобни и непрекъснато ползвам.

Моля ви се, ако изглежда селско, кажете ми,защото снимам видеа за Ютуб канал и не искам да се излагам "по телевизора" Smiley

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 16:35 от Adoralova

# 529
Те тези, които се натискат да ги дават по телевизията да не мислите, че ги интересува кой какво ще коментира за домовете им. Важното е да си презентират - я професии, я себе си и да станат "известни". Да се говори за тях. Вижте, че нито се вълнуват, че не могат да готвят, какви обноски имат на масата, какво отношение към храната. Важното е да има клипчета и селфита "гледайте ме в Черешката". Опошлиха цялото предаване.

# 530
Те тези, които се натискат да ги дават по телевизията да не мислите, че ги интересува кой какво ще коментира за домовете им. Важното е да си презентират - я професии, я себе си и да станат "известни". Да се говори за тях. Вижте, че нито се вълнуват, че не могат да готвят, какви обноски имат на масата, какво отношение към храната. Важното е да има клипчета и селфита "гледайте ме в Черешката". Опошлиха цялото предаване.

Участниците в Черешката са такива, които са участвали в Реалити предавания и по договор са задължени да участват в повечето продукциите на съответната телевизия, в случая Черешката на тортата..

# 531
Всички ю тъбъри им висят кърпи и са разпиляни из кухните си.
Това при Мая го нямаше. Много е "изчистена".

# 532
Какъв е проблема с кухненската кърпа? Аз имам 3 такива накачени на фурната и миялната.
Много са ми удобни и непрекъснато ползвам.

Моля ви се, ако изглежда селско, кажете ми,защото снимам видеа за Ютуб канал и не искам да се излагам "по телевизора" Smiley
ФБ е настръхнал заради тая кърпа, една нарече това "Гара Мездра", всички естети са в потрес. Аз нямам Ютуб канал и не се показвам по телевизора и грам не ми пука къде ми висят кърпите баш в кухнята, та не знам защо толкова се вглеждаме в подредбата точно на Мая. Заради такива реакции ни посрещат в ресторанти и офиси при вечерите на Черешката.

# 533
За готвенето и посрещането на Мая - супер, всичко сте казали. Такива вечери искам, че иначе ще е все едно и също.
Къщата ѝ обаче беше много, много стерилна, все едно съм в някой хотел. То няма една декорацийка, една книга, една плоча или спомен от някъде... Май имаше едно цвете, но ми се стори пластмасово.

Това не е минимализъм (който и аз харесвам), а хотелизъм - влизаш, спиш и си заминаваш на другата сутрин. 0 уют.
Това жилище е под наем,не е нейно затова има малко вещи.

# 534
Между другото  на страницата на Мариела Нордел има унищожителна критика към японската кухня на Мая, обаче аз тези професионални хейтъри хич не ги отразявам. И смятам, че предаването не е състезание на професионални готвачи, а умението да създадеш атмосфера и да накараш едни непознати хора да се чувстват добре в дома ти.

# 535
Кумовете ни след две седмици в Япония се върнаха възхитени от… месата там. Тръгнаха с доста резерви, защото мъжът е със сериозна глутенова непоносимост, отделно и повечето от зеленчуците му докарват проблеми (обриви, болки в ставите, гадене), но реално доста гурме пътуване е било. С което искам да кажа, че японската кухня не опира единствено до дораяки, едамаме и матча- производни. Все пак Япония е родината на телешкото Кобе.

Относно жилището- Мая в началото на декември, или края на ноември беше снимала, че се нанасят в него, и аз бях останала с впечатлението, че е под наем.

За подарените кимона казвам голямо БРАВО! Страхотен подарък, сутринта разглеждах сайта, от който ги е поръчала- страхотни неща има, на не особено приятни цени, а като се умножан по четири пък съвсем. Дори спонсорство да е било, едва ли са ѝ дали всичко безплатно.
Нейното беше много красиво.

ПП. Кърпа на фурна/ миялна винаги ме е дразнила (без общо с “черешката” и доста преди да се появи и в първообраза си на “Перфектната вечеря” 😄). ММ пък обожава да я слага там. Аз все вървя след него и я местя на плота. ☺

# 536
  • софия
...
dharma с интерес изчетох мнението ти.
Малко си сурова,все пак Мая е аматьорка в японската кухня и каза,че ще приготви това,което вкъщи обичат. Не е имала претенции за автентична на 100% храна,която японското семейство всяка вечер си приготвя.
...
Това е мнение на Мариела Нардел. Коректно е, когато се цитира чуждо мнение, това да се посочва.
Между другото  на страницата на Мариела Нордел има унищожителна критика към японската кухня на Мая, обаче аз тези професионални хейтъри хич не ги отразявам. И смятам, че предаването не е състезание на професионални готвачи, а умението да създадеш атмосфера и да накараш едни непознати хора да се чувстват добре в дома ти.

# 537
She is, знам от години гледам  и Черешката и другите риалитита. Знам, че са задължени да участват,не това беше поантата. Просто един да се постарае и да се държи нормално. Ето както Мая се беше постарала, макар нейното меню да не беше по вкуса ми.

# 538
Мариела Нордел е класически хейтър, злобар, соцносталгик, русофил и направо съсел. Очевидно готви добре, но с това се изчерпват всичките й положителни качества. Не знам защо изобщо взимаме мнението й за меродавно и за критерий.
кажете ми,защото снимам видеа за Ютуб канал и не искам да се излагам "по телевизора" Smiley
На мен пък много ми харесаха твоите видеа, преди месец гледах първите 2 видеа от твоя канал (хубава къща, куче, деца, уют)...сега му загубих линка и не го намирам. Как гледате БГ телевизия в САЩ на телевизора? Нетера ли е това, какво е?

# 539
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
За подарените кимона казвам голямо БРАВО! Страхотен подарък, сутринта разглеждах сайта, от който ги е поръчала- страхотни неща има, на не особено приятни цени, а като се умножан по четири пък съвсем. Дори спонсорство да е било, едва ли са ѝ дали всичко безплатно.
Нейното беше много красиво.
ТиЛи и аз много харесах кимоната, ако можеш на лично да ми пратиш кой е сайта ще ти бъда много благодарна. Бих си взела и за нас.

Общи условия

Активация на акаунт