За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 5 275
  • 262
  •   1
Отговори
# 225
Мога да участвам само с новата лудост след Лабубу и във връзка с предстоящата Китайска нова година. Не ми прилича много на конче, но е огнено.

Скрит текст:
Един шивашки гаф превърна плюшена играчка за Годината на Коня във вирусен хит! 🐎
Играчка кон с уста, случайно зашита наобратно, стана вирусна в китайските социални мрежи, превръщайки това, което първоначално се смяташе за производствен дефект, в неочакван бестселър в Иу — столицата на дребните стоки в провинция Джъдзян, Китай.

Плюшената играчка, първоначално замислена като усмихната фигурка за Годината на Коня, привлече широко внимание, след като потребителка от Ханджоу сподели покупката си онлайн. Потребителите в мрежата нарекоха играчката „плачещия кон“, като заявиха, че увисналата уста и „тъжно-сладкото“ изражение са едновременно забавни и странно утешителни.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 15:51 от victoria vassileva

# 226
  • София
Joy Точно четох за тези "объркани" кончета. Зашили муцунката наопаки и реално са брак, но станали вирусни и сега всички ги търсят. Аз си събирам новогодишните им плюшки, засега имам драконче и змия, конче още не мога да избера. Grinning

Queen L, дано ти хареса Till the End of the Moon.

# 227
Искам такова конче Heart Eyes

Queen L, е така като стане Joy Все някога ще стигнеш и до сериалите с Blossom в заглавието, там вече и гугъл се е предал, търсиш инфо за един сериал, а ти излиза за друг Joy

Аз като цяло не съм голяма фенка на китайските фентъзита, заради безкрайните им прераждания и отношения от минали животи. Заради тях действието не се развива в една посока, а цял сериал главните не могат да се разберат обичат ли се, или се мразят и искат да се избият. Въпреки това любимо ми е Love's Rebellion. И от миналата година Love in the clouds, точно защото там няма прераждания и героите нямат "багаж" от минали животи. И Shadow Love, само че то не е точно фентъзи, а китайския вариант на филм за супергерой.

Иначе аз си намерих страхотен сериал -  Qing Qing Zi Jin, https://mydramalist.com/55993-qing-qing-zi-jin. Стар, от 2020. В началото никак не започна добре, героинята ми е от "любимите" - лигава и ревлива. Плува в живота като някаква заблудена патица, изобщо не забелязва истинските характери и отношения на хората около нея. Мисли си, че ако просто се подчинява и никога не противоречи, ще я захаресват. Най-добрата и приятелка и тя е супер - типичната жена от онова време, която е толкова срамежлива, че само някой да и каже 2 изречения, започва да заеква. Толкова ме подразниха тези двете, че на 12 епизод го бях зарязала сериала. Три дни по-късно обаче реших все пак да се пробвам да го догледам, интересна е самата история, а и си казах, че вероятно има защо да е с такава висока оценка в MDL. Явно свикнах с героинята, а и тя все пак в течение на епизодите нататък доста се подобри, но в крайна сметка се залепих да гледам. Още 6 епизода ми остават, но реших снощи, че все пак трябва и да се спи.

# 228

Тук още фантастики, но с уговорката, че китайците не правят типични драми фантастика, това което ние разбираме под фантастика. Техните такива много трудно могат да се нарекат така, всъщност са една голяма бърканица Smile Но ние вече сме им свикнали Wink Аз например, на бързи обороти минавам няколко серии от такива и тогава решавам дали си заслужава гледането. Последната такава фантастика беше зарязана много бързо. Само не разбрах как въобще хората могат да оценят това " детско съчинение" The Unclouded Soul  толкова високо. Добре, че не гледам тези оценки ,а сама си преценявам. Все пак да призная ,че се намират и готини лафчета в такива халтурки, вече ви запознах с един такъв лаф.Laughing
https://mydramalist.com/search?adv=titles&ty=68&co=2&ge=32&so=popular&page=1

# 229
Мисля, че  китайците имат само една фантастика (поне това, което аз разбирам под фантастика) и това е Three Body и за това го експлоатират с хиляди версии.
Излъгах имат и онзи, в който влачат Земята из целия космос - The Wandering Earth, който (сега видях) ще ма и трета част 🤣
Сигурно и други имат, защото докато пишех се сетих и за Humans . С Johnny Huang чакам Sci-Fi сериал...все някога.
За фентазито  - Guardians of the Dafeng е доста забавен,но липсва романтика или поне е много бавна.

# 230
  • София
Tuon, очаква се да има нещо като за нас. Не е фантастика, но таговете са  Horror, Mystery, Psychological, Supernatural - Ten Days Ultimatum. И познай кой ще е в главната роля. Grinning

Китайците наистина нямат много фантастики, но пък фентъзита имат на килограм.

# 231
Tuon, очаква се да има нещо като за нас. Не е фантастика, но таговете са  Horror, Mystery, Psychological, Supernatural - Ten Days Ultimatum. И познай кой ще е в главната роля. Grinning
СД (Xiao Zhan),нали?
Това по новелата ли е или е просто съвпадение на имената?
Толкова съм слаба за китайски новели тагнати като survival game и apocalypse ☺️ имам списък на кои искам сериал 🤣

Скоро си отбелязах за гледане Lie Xin

# 232
  • София
Сяо Джан е, да. И е по новелата. Heart Eyes

# 233
Queen L, като си започнала с лунни заглавия Smile, да дам и една корейска приказка - The Moon Embracing The Sun/Луната, която обгръща слънцето.

# 234
  • България
Явно феновете на фентъзи сме много, много различни.
Моите оценки:
Song of the Moon – 7,5/10
Till the End of the Moon – 8/10
Love’s Rebellion – 7/10
Интересното е, че точно при тези мнението ми съвпада с това на публиката в mydramalist. Open Mouth
....................
Но пък не съвпада за Dashing Youth.
Първи епизод ми допадна много, втори, трети, също.
Обаче четвърти, пети, шести ме гледаха, а аз си гледах в таблета.
Зарязах го и писах 7/10.
Събрали са много красиви актьори, как да пиша по-малко.

# 235
Queen L, като си започнала с лунни заглавия Smile, да дам и една корейска приказка - The Moon Embracing The Sun/Луната, която обгръща слънцето.
Непременно и този ще включа в лунния списък! Упоритото ми гледане на корейски сериали от Коледа насам вече се отплаща - доста актьори в The Moon Embracing the Sun /особено в мъжкия състав/ са ми познати и отсега си знам, че гледането ще е приятно   Simple Smile

# 236
Кога????
Само смей да ми кажеш, че още не е снимана.

Корейско фентъзи може - Arthdal Chronicles,нищо че няма луна в името.

# 237
  • София
Кога????
Само смей да ми кажеш, че още не е снимана.

Корейско фентъзи може - Arthdal Chronicles,нищо че няма луна в името.

То още даже са на слухове. Тоест, на 150% е сигурно, че той ще играе, евентуално април трябва да почнат снимките. Кога...най-рано 2027 като гледам.

# 238
То още даже са на слухове. Тоест, на 150% е сигурно, че той ще играе, евентуално април трябва да почнат снимките. Кога...най-рано 2027 като гледам.
Не съм сигурна, че искам да ти говоря в този момент.
Ето, мрънкам....аз си представих, че ще го гледам от утре.

# 239
  • София
Tuon, приемаш ли зайче за извинение? Избери си кое от двете искаш:

Скрит текст:

Ей къде е 2027, пък има шанс и в края на 26-та да го пуснат.

Общи условия

Активация на акаунт