За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 9 462
  • 468
  •   2
Отговори
# 450
  • гр. София
Хм, всякак ми харесаха! Simple Smile

# 451
Ех, win, защо ме  накърни така като е само четвъртък. Да ви призная- за да не взема спонтанно да си събера дамската чанта  с очила, таблет и кредитна карта и да излетя за Сеул без да казвам на никого (в търсене на Gong Yoo, разбира се) съм си сложила в тайна папка няколки идиотски негови фотоса да ме спират.
Скрит текст:

# 452
  • Русе
victoria vassileva, пожелавам ти да посетиш целия далеко-източен район! Важното е настроението да е такова:
https://www.facebook.com/reel/25798366179788365

# 453
# 454
  • пустинен пъпеш
Продължавам си с Till the End of the Moon.22 и 23 еп. са глътка хармония,изпълнена с красота.Красота в емоциите;в нежността на струните на цигулката , в клавишите на пианото,в звука на бамбуковата флейта;в красивите бадемови дни очи на  Луо Юн Си и в усмивката му,в красотата на Бай Лу,лисичката,генерал Йе,в костюмите на героите,разкрасяващи и грацилния грациозен балетист ,и  останалите актьори/иси.В 24 еп.освен за въздействието на нишката на любовта в живота на хората с действия е показано и  това,което се полага на тези,които се възползват от чужда такава.
Очаквам и уикенд сериите на To My Beloved Thief.

# 455
  • пак на Рив Гош
В търсене на сериал за Unicorn88, попаднах на мнения на Indira и се сетих за нейната
Безотказна система как да заплениш завинаги сърцето на любимата и да построиш с нея близки отношения
Такива трудове не трябва да падат в забвение, а трябва да се помнят и ползват, като настолна книга Joy
Ще взема да го сложа в първия пост на следващата тема. Така, за напомняне да не се впрягаме много в сюжетите на сериалите Joy

Прочетох ви! Че тази седмица нямах много време за писане и изостанах.
За гледането - и у нас всеки си гледа на устройството, аз - най-често в спалнята, да се радвам на гледките (пейзажи, архитектура... плочници...) спокойно, без саркастичните забележки на Благоверния. Само един плюшен мармот ми прави компания.

Имам малко време в графика, преди да почне порцията сериали за февруари, и обръщам внимание на два японски:
- Gimbap and Onigiri - изгледани трите излезли епизода. Все едно гледам шоджо на екрана (а може и да е шоджо, не съм проверявала). Двамата са сладки, невинни и с проблеми в комуникацията, до голяма степен вероятно защото Той е японец, а Тя - корейка. Ама до кису го докараха, все пак, да не ги мислим Joy
- Romantic Anonymous - там, както гледам, кису-то ще е сложна работа. Че и двамата Главни са си всеки с проблемите си, при това, не малки. Но чокоретото ще ги сближи, сигурна съм. И тук имаме Той японец, а Тя - корейка. Изобщо, много такива джап-кор продукции напоследък - и в Can This Love Be Translated имахме подобна двойка, и в What Comes Aftеr Love миналата година. Май нямаме, обаче, двойка, където Той е кореец, а Тя е японка.

My Page in the 90s си върви добре, леко и забавно (поне мен ме забавлява), ама аз съм още сравнително в началото. Главната ме дразни на моменти, но не е от най-неприятните китайски Главни. А аз плакна око с Chen Xing Xu Heart Eyes. Чакам да го видя и без риза (надявам се, надявам се!). Мисля, обаче, че сериалът не трябваше да излиза толкова скоро след Love Between Lines, защото ще мине сравнително незабелязано.

Последно - не вярвах, че някога ще го напиша това, но! Зарязах сериал с Любимия Ю! Scream
След като 2 години събирах сили, вчера изгледах един епизод от A Bloody Lucky Day. С този сериал излязох много извън зоната си на комфорт. Първо, гледах го с дублаж на руски. Не обичам дублаж, искам истинските гласове на актьорите! Много често при дублажа се губи емоцията в гласовете и това не ми харесва. Особено ако не мога да чувам и глас, който познавам. Второ - сюжетът хич не е по моята част - криминален психо-трилър за серийни убийства... мне! И последно - налудничавия на моменти поглед на Ю - тръпки ме побиваха от героя му. С три думи - не е моето! Но Той си остава голямата ми корейска лИбов, де Grinning.

# 456
  • вятърничава
Роца, четеш ми мислите, щях да предложа да го сложиш на първа страница, та да ми е по-лесно намирането следващия път!

# 457
Хайде и аз да дам отчет Simple Smile
Love Between Lines - приятен за гледане, но не ме впечатли особено. Не успяха да поддържат нивото до края. Главната е много чаровна и естествена, но главният беше убедителен само в "сърдитата" си фаза.
Speed And Love - не го догледах. Стигнах може би докъм 5-а серия, при това с превъртане. Съвсем не е моето нещо, а главната героиня ми беше изключително дразнеща.
My Love From The Star - за сега съм до средата. Добре е направен, но не е нещо, което ще запомня и ще ме вълнува след края на последния епизод...

# 458
  • гр. София
Индира има още едно посветено на Circle of love Simple Smile Не знам дали го е публикувала тук.

Чакам си аз нова серия на Моя любим крадец, но все още няма и няма.

# 459
...............................................
Май нямаме, обаче, двойка, където Той е кореец, а Тя е японка.
..............................................
Има, има - Eye Love You, Friends, Hard to Say I Love You/Sunao ni Narenakute

# 460
  • вятърничава
2в1 ме е изпреварила. Роца, не гледахме ли наскоро заедно Видричката Chae Jong-Hyeop в нуна романс с японска кака в Eye Love You?

Gimbap and Onigiri - симпатични и тооолкова срамежливи. Сладури са. Мисля, че при корейците поговорката трябва да е обърната: "Любовта на жената минава през стомаха", вечно са гладни тия корейки и стомасите им издават звуци.

Не знам какво да очаквам от комбинацията японец и кореец 🫣, при това с двама мои любимци в Soul Mate (2026). Обявена дата за май месец.

# 461
  • пак на Рив Гош
Айгууууу, как забравих за Видричката с нуна му?!  Flushed

За Soul Mate съм малко раздвоена... хем харесвам поне единия от двойката, хем сюжетът не е от "моите"... та ще видим.

В "Кимбапа и онигирито" ако не друго, Той ще се научи да готви корейско Grinning, за да може да си нахрани дулсинеята. Сладки са, одобрявам ги.

От утре ще гледам, освен сериалите, и корейския вариант на сладкарското състезание Bake-Off. Даже и фамилията обеща да се присъедини, след като изгледахме семейно Culinary Class Wars.

# 462
Да се изплача за 9-ти епизод на "Моят любим крадец"- не ме трогва, съошито ми е с бели конци... Ако някой вижда по-дълбоко тълкувание моля да ми помогне, защото започвам да мисля, че "повредата е в моя телевизор".

# 463
  • гр. София
Аз не съм го изгледала още. Само го прехвърлих отгоре, отгоре, че бях нетърпелива от миналия епизод. Като гледам ще кажа, но нещо е твърде драматично ми се струва, но ще видя  Grinning

# 464
  • пустинен пъпеш
Преди малко изгледах 9 еп. на "Моят любим крадец".В сериала единствено отрицателният образ на героя с наранена душа(който започна да се попропуква),изпълняван от Hong Min Ki  ми привлича вниманието какъв ли развой са предвидили.Останалата част от интригата нито ме заинтригува, нито ме подтиква да съпреживявам.Другото,което харесвам са отделни кадри ,предимно да ги наречем природни,имам слабост и към панорамни такива.
Скрит текст:

Препрочетох си правилата на Индира за създаване на успешен китайски минисериал ,създала ги покрай Circle of love и не мога да спра да се смея.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 16:00 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт