За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 9 319
  • 461
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. София
Хм, всякак ми харесаха! Simple Smile

# 451
Ех, win, защо ме  накърни така като е само четвъртък. Да ви призная- за да не взема спонтанно да си събера дамската чанта  с очила, таблет и кредитна карта и да излетя за Сеул без да казвам на никого (в търсене на Gong Yoo, разбира се) съм си сложила в тайна папка няколки идиотски негови фотоса да ме спират.
Скрит текст:

# 452
  • Русе
victoria vassileva, пожелавам ти да посетиш целия далеко-източен район! Важното е настроението да е такова:
https://www.facebook.com/reel/25798366179788365

# 453
# 454
  • пустинен пъпеш
Продължавам си с Till the End of the Moon.22 и 23 еп. са глътка хармония,изпълнена с красота.Красота в емоциите;в нежността на струните на цигулката , в клавишите на пианото,в звука на бамбуковата флейта;в красивите бадемови дни очи на  Луо Юн Си и в усмивката му,в красотата на Бай Лу,лисичката,генерал Йе,в костюмите на героите,разкрасяващи и грацилния грациозен балетист ,и  останалите актьори/иси.В 24 еп.освен за въздействието на нишката на любовта в живота на хората с действия е показано и  това,което се полага на тези,които се възползват от чужда такава.
Очаквам и уикенд сериите на To My Beloved Thief.

# 455
  • пак на Рив Гош
В търсене на сериал за Unicorn88, попаднах на мнения на Indira и се сетих за нейната
Безотказна система как да заплениш завинаги сърцето на любимата и да построиш с нея близки отношения
Такива трудове не трябва да падат в забвение, а трябва да се помнят и ползват, като настолна книга Joy
Ще взема да го сложа в първия пост на следващата тема. Така, за напомняне да не се впрягаме много в сюжетите на сериалите Joy

Прочетох ви! Че тази седмица нямах много време за писане и изостанах.
За гледането - и у нас всеки си гледа на устройството, аз - най-често в спалнята, да се радвам на гледките (пейзажи, архитектура... плочници...) спокойно, без саркастичните забележки на Благоверния. Само един плюшен мармот ми прави компания.

Имам малко време в графика, преди да почне порцията сериали за февруари, и обръщам внимание на два японски:
- Gimbap and Onigiri - изгледани трите излезли епизода. Все едно гледам шоджо на екрана (а може и да е шоджо, не съм проверявала). Двамата са сладки, невинни и с проблеми в комуникацията, до голяма степен вероятно защото Той е японец, а Тя - корейка. Ама до кису го докараха, все пак, да не ги мислим Joy
- Romantic Anonymous - там, както гледам, кису-то ще е сложна работа. Че и двамата Главни са си всеки с проблемите си, при това, не малки. Но чокоретото ще ги сближи, сигурна съм. И тук имаме Той японец, а Тя - корейка. Изобщо, много такива джап-кор продукции напоследък - и в Can This Love Be Translated имахме подобна двойка, и в What Comes Aftеr Love миналата година. Май нямаме, обаче, двойка, където Той е кореец, а Тя е японка.

My Page in the 90s си върви добре, леко и забавно (поне мен ме забавлява), ама аз съм още сравнително в началото. Главната ме дразни на моменти, но не е от най-неприятните китайски Главни. А аз плакна око с Chen Xing Xu Heart Eyes. Чакам да го видя и без риза (надявам се, надявам се!). Мисля, обаче, че сериалът не трябваше да излиза толкова скоро след Love Between Lines, защото ще мине сравнително незабелязано.

Последно - не вярвах, че някога ще го напиша това, но! Зарязах сериал с Любимия Ю! Scream
След като 2 години събирах сили, вчера изгледах един епизод от A Bloody Lucky Day. С този сериал излязох много извън зоната си на комфорт. Първо, гледах го с дублаж на руски. Не обичам дублаж, искам истинските гласове на актьорите! Много често при дублажа се губи емоцията в гласовете и това не ми харесва. Особено ако не мога да чувам и глас, който познавам. Второ - сюжетът хич не е по моята част - криминален психо-трилър за серийни убийства... мне! И последно - налудничавия на моменти поглед на Ю - тръпки ме побиваха от героя му. С три думи - не е моето! Но Той си остава голямата ми корейска лИбов, де Grinning.

# 456
  • вятърничава
Роца, четеш ми мислите, щях да предложа да го сложиш на първа страница, та да ми е по-лесно намирането следващия път!

# 457
Хайде и аз да дам отчет Simple Smile
Love Between Lines - приятен за гледане, но не ме впечатли особено. Не успяха да поддържат нивото до края. Главната е много чаровна и естествена, но главният беше убедителен само в "сърдитата" си фаза.
Speed And Love - не го догледах. Стигнах може би докъм 5-а серия, при това с превъртане. Съвсем не е моето нещо, а главната героиня ми беше изключително дразнеща.
My Love From The Star - за сега съм до средата. Добре е направен, но не е нещо, което ще запомня и ще ме вълнува след края на последния епизод...

# 458
  • гр. София
Индира има още едно посветено на Circle of love Simple Smile Не знам дали го е публикувала тук.

Чакам си аз нова серия на Моя любим крадец, но все още няма и няма.

# 459
...............................................
Май нямаме, обаче, двойка, където Той е кореец, а Тя е японка.
..............................................
Има, има - Eye Love You, Friends, Hard to Say I Love You/Sunao ni Narenakute

# 460
  • вятърничава
2в1 ме е изпреварила. Роца, не гледахме ли наскоро заедно Видричката Chae Jong-Hyeop в нуна романс с японска кака в Eye Love You?

Gimbap and Onigiri - симпатични и тооолкова срамежливи. Сладури са. Мисля, че при корейците поговорката трябва да е обърната: "Любовта на жената минава през стомаха", вечно са гладни тия корейки и стомасите им издават звуци.

Не знам какво да очаквам от комбинацията японец и кореец 🫣, при това с двама мои любимци в Soul Mate (2026). Обявена дата за май месец.

# 461
  • пак на Рив Гош
Айгууууу, как забравих за Видричката с нуна му?!  Flushed

За Soul Mate съм малко раздвоена... хем харесвам поне единия от двойката, хем сюжетът не е от "моите"... та ще видим.

В "Кимбапа и онигирито" ако не друго, Той ще се научи да готви корейско Grinning, за да може да си нахрани дулсинеята. Сладки са, одобрявам ги.

От утре ще гледам, освен сериалите, и корейския вариант на сладкарското състезание Bake-Off. Даже и фамилията обеща да се присъедини, след като изгледахме семейно Culinary Class Wars.

Общи условия

Активация на акаунт