Осцилококцинум профилактика всеки ден

• 389
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, не намирам информация онлайн и от личният ми лекар също дали мога за периода декември - февруари да давам всеки ден или през ден по едно флаконче осцилококцинум ма детето ми на 1г и половина е 11кг.
Към този момент септември и октомври давах по 1 флакон на седмица както е описано навсякъде и не спря да боледува. Сега от 1 месец от както давам всеки ден или през ден виждам огромен ефект но никъде не се казва дали вреди и дали подобни дози могат да се дават при здраво дете за профилактика.
Ако някой има опит или е запознат ще съм благодарна да сподели.
Благодаря!

# 1
  • София
При хомеопатията всичко е въпрос на лична преценка и магия.

# 2
Ако леко вярвате - може и по повече да давате. Ако вярвате много силно, може и по една капка да давате. Ефектът ще е един и същ.

# 3
Хомеопатията е пълна измишльотина!

# 4
За профилактика не съм ползвала, но при първи признаци на разболяване започвах да давам по една на ден в съвсем малко вода, като се разтварят топченцата, се увеличава количеството на течността.

# 5
При хомеопатията оригиналният разтвор се разрежда 99 към 1 за К1, после полученият разтвор (в който вече има 1% от оригинала) се разрежда 99 към 1 за К2, после полученият разтвор (в който вече има 0.1% от оригинала) се разрежда 99 към 1….
Осцилококцинум е К200, т.е в него каквото и да е имало е 0.000…(368 нули)…01% от оригинално забърканата отвара. Реално след К12 от отварата остава по-малко от 1 молекула в разтвора.
Правете си сметка дали ще се усети разликата Simple Smile

Ако леко вярвате - може и по повече да давате. Ако вярвате много силно, може и по една капка да давате. Ефектът ще е един и същ.

Това май е най-точното обяснение. Ние даваме и на големия, и на малката, плащаме си абонамент за хомеопат, на който при първото кашляне пишем във вайбър за съвет.
За мене е физически невъзможно да работи, за половинката е някаква надежда, че може да минем без 5 антибиотика годишно.
Засега се опитваме да вярваме и работи.

# 6
Цитат
виждам огромен ефект
В какво се изразява?

# 7
Имаше един виц за конгрес на хомеопатите внесли им 2 бутилки водка и сервитьорката попитала за кого по-напред и другата сервитьорка отговорила, че нали са хомеопати си слагат по няколко капки и дпгоре с вода 😀
Аз също не съм фен на хомеопатията синът ми му давам периодично хомеопатия и сега е с доста тежък грип и винаги всяка болест изкарва много тежко
И мисля да приключа с хомеопатията!

# 8
Не, не можете да давата така осцилококцинум!
По-добре инфлуцид, но и това не виждам за логично постоянно да ръчката организма и имунната система.

# 9
  • София/Севлиево
Аз давам Инфлуцид по съвет на педиатърката(каза ми от октомври до март,давам когато е на градина сутрин по 1).Има известен ефект -ако се появи наченка на разболяване спира буквално за ден(но ако има кашлица трябват няколко дни и сироп за кашлица).Също капя сребърна вода в нослето и давам сироп от черен бъз (от 2-годишна възраст,домашно направен).

# 10
Сироп от черен бъз се пие 15 дни максимум.
Той е много силен и може да отключи автоимунни заболявания. Изпитано - майка така си го причини - с черен бъз. След година и половина медрол се оправи!

Сребърната вода се натрупва в организма. Няма механизъм за нейното изчистване и на практика е по-скоро проблем за вътрешно приложение!

Общи условия

Активация на акаунт