Уча.се - само за един месец?

• 1 831
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Може от две устройства, дори от два адреса в различни градове, но не едновременно. Обаче двама души спокойно могат да се договорят за басови диапазон на ползване така ,че да е удобно и за двамата.

# 16
  • Sofia
Аз точно това написах - може да се запишат до три устройства. Ако са повече, трябва да се премахне устройство, за да може да се добави друго, което става с изпращане на кодове.

Но определено акаунтът не може да се ползва едновременно от две устройства.
Трябва да се редуват, тоест да се уговарят за дни и часове. А ако устройствата са повече от три - и да си изпращат кодове, за да могат да сменят устройствата.

# 17
А тази Кан Академия безплатна ли е?

# 18
Много жалко, че е толкова скъпо, чудя се как са го направили толкова недостъпно за ученици. Не би ли трябвало да бъде по-евтино или поне да имаше възможност само за месец да си платиш и толкова? Аз от къде да събера толкова много пари? Кан Академията видях че е безплатна, но там е на анйглийски, който аз още уча и също не е подредено по българската учебна програма, доста неща, които исках да гледам в Уча.се там изобщо ги няма Sad

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 03:05 от radina2011

# 19
Не знаех, че КА е на английски, не бях проверила.

Иначе всяко нещо, за да се поддържа, развива и усъвършенства, са необходими пари, няма как. И се предполага, че ще ги плаща родителят, не ученикът.  25 лв. на месец е съвсем поносима сума и ми е трудно да повярвам, че в днешно време има човек, който не може да си я позволи, ако му е наистина важно. Сигурна съм, че повече пари се дават за глупости, излишни и вредни неща, но... Въпрос на приоритети.

Не знам какво друго да те посъветвам. Може би да ползваш часовете за консултации в училище. Знам, че едното не замества другото, но... Да търсиш различни безплатни източници в Интернет. Да се допитваш до chatgpt, но винаги с едно наум (хващала съм го в много грешки) и с проверка на информацията след това.

# 20
Всеки си знае положението. Щом казва, че майка й не може да си позволи да плаща 25 лева на месец, може и така да е. Иначе нямаше да я има темата - как да си плати само за един месец. Очевидно не получава и стипендия, защото стипендията покрива точно сумата, че и ще остане, ако не е за отличен успех в елитно училище. Или пък стипендията й трябва за закуска, за да не стои гладна. И е права да иска пробно само един месец. Ами, ако не й свърши работа?

# 21
Така е, всеки възрастен си знае финансовото положение и приоритетите. Не съм сигурна, че децата са напълно наясно с реалните мотиви и възможности на родителите, но това е друга тема.

# 22
Кан Академия е разработена на Бг език. Преди 7 год имаше само раздел математика, сега има много повече уроци + интерактивни тестове и видеа.
И са съобразени със стандартите на МОН

# 23
Така е, всеки възрастен си знае финансовото положение и приоритетите. Не съм сигурна, че децата са напълно наясно с реалните мотиви и възможности на родителите, но това е друга тема.
Така е. Моите родители държаха на учението и висок успех в училище, но бяха убедени, че уроци и школи ходят мързеливите и глупавите явно, защото на мен ми отказваха и казваха да си чета уроците както чета книги, т.е и когато реално имах затруднения по предмети като физика и химия, немски те казваха, че не чета достатъчно уроците си и отказваха допълнителна подкрепа, каквато и те самите не можеха да ми окажат. Сега аз стискам зъби и плащам уроци на детето по предмети, по които му  е трудно и не мога да помагам.

# 24
Мама Ру, точно така, това имам предвид, като казвам, че е до желание от страна на родителите. Все пак да не казвам силни думи, може и да греша и наистина да нямат никаква финансова възможност.

Ето още малко информация за авторката, но е хубаво да си я провери все пак.
Безплатни уроци след регистрация:
След като си направиш профил, можеш безплатно да:
* гледаш първите 5 урока от всеки предмет,
* решаваш тестове и мисловни карти към тях,
за всички класове — без да плащаш нищо
Така можеш да пробваш платформата и да видиш дали ти харесва преди да решиш да се абонираш.

Понякога пускат и промо кодове, но трябва да се следи за тях, не са постоянни. Или пък ваучери в разни игри и томболи. Ако някой предлага “безплатен достъп” или код за пълен абонамент извън официалните игри — бъди внимателен и се увери, че е легитимен (официален код), защото споделянето на платени акаунти/кодове от трети лица може да нарушава условията на платформата.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 12:37 от Мила Атова

# 25
С акаунта от edu.mon може да достъпвате ресурсите в Дигиталната раница. Не е особено интуитивно за работа, но при по-задълбочено и внимателно търсене се открива почти всичко необходимо - тестове, обяснения, допълнителна информация. Ако нямате акаунт училището - класен или администратор ще ви съдейства да го получите.
Ако електронният Ви дневник е на Школо, там има секция учебни материали - може да избирате предмет - тест, видео, упражнение и пр.

# 26
25 лв. на месец е съвсем поносима сума и ми е трудно да повярвам, че в днешно време има човек, който не може да си я позволи, ако му е наистина важно.

Еми в моя случай положението е такова, че до преди около половин година към края на месеца нямахме храна. Сега малко се е подобрило положението, от няколко месеца, майка ми ми дава по няколко лева на седмица и така спестих тези 30лв и мислех че с тях ще мога да си платя за уча.се, но после видях че не става работата. Иначе аз тези пари за да ги спестя доста дни не съм яла нищо като съм била на училище.

# 27
Съжалявам, че сте в това положение. Дано се подобрят нещата при вас
Използвай ресурсите, за които писа Rire. Не пречи да се възползваш и от няколкото безплатни уроци в уча.се.
С конкретен предмет ли имаш затруднения? Тук има тема за решаване на матем.задачи. За езикови справки можеш да се допитваш до сайта "Как се пише" - авторката отговаря и на имейли с конкретни запитвания.
Има най-различни варианти за самоподготовка.

# 28
Khan Academy е абсолютно безплатно. Има разработени уроци на български по българската програма по почти всички предмети. Има и тестове.
Навремето плащах абонамент за Уча се. Хвърлени на вятъра пари бяха. Нито едно от децата ми не хареса платформата. Според тях видеата бяха като за детска градина, а тестовете тъпи.
В интернет е пълно с ресурси по всички предмети, само човек да има желание да се рови и да учи.

# 29
  • Sofia
Нито едно от децата ми не хареса платформата. Според тях видеата бяха като за детска градина, а тестовете тъпи.
То именно това е идеята на Уча.се - да обяснява материала по възможно най-простия начин, за да може да бъде разбран от всяко дете.

Общи условия

Активация на акаунт