Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 443

• 6 460
  • 176
  •   3
Отговори
# 165

Проверка, кой пие, кой не пие кафе...
Кой къде е...

Аз бях на края на света, Мариянка, в Патагония. Докладвам, че се прибрах по живо по здраво, макар и болна, но пълна с впечатления от невероятно красивите гледки и места, които видяхме!

Кафе пия винаги, а тази реклама ме впечатли - тя е много силна, а е изградена и разчита почти изцяло на невероятната изразителност на Енгиновото лице и поглед!

# 166
  • Пловдив

Поздрав по вечерно време.
Burkina, разкажи ни нещо за Патагония...

# 167

Поздрав по вечерно време.
Burkina, разкажи ни нещо за Патагония...

Слушам и изпълнявам.Satisfied
Не исках много да разказвам тук, за да не се отклонявам от темата, но мисля, че не е толкова страшно, още повече, че нашият човек се е покрил както обикновено.
В Арженитна отидохме за 12 дни с мъжа ми, сина ми и неговата приятелка. Маршрутът включваше: 
Аржентинска Патагония - Ел Калафате и Ел Шалтен;
Ушуая на архипелага Огнена земя, считано за "края на света" - най-южно разположеният град на земното кълбо;
Уругвай - малкото градче Колония дел Сакраменто, записано в световното културно наследство на Юнеско;
Буенос Айрес.

Невероятни красоти видяхме! Много натоварено и интензивно беше, не беше лесно от организационна и от чисто физическа гледна точка, но определено си заслужаваше!
Впечатлена съм от уникалните гледки в Патагония, както и от изключителната красота на Буенос Айрес. 
В Патагония видяхме величествения ледник Перито Морено, изкачихме се (ние с мъжа ми по-ниско, младежите докрай) в подножието на най-емблематичния и божествено красив връх на Патагония - Фиц Рой. Спахме една нощ в хижичка на брега на едно Дяволско езеро, под ледник, на 3 часа път пеша от всякакви други постройки - наистина "потопени" в Патагония, откъснати от другия свят.
В Ушуая видяхме остров с пингвини, возихме се на "влака до края на света", с който 50 години (до 1947година) са возили затворници още по- на юг да секат дървета при минус 20-30 градусови температури. (сега слава Богу, беше лято там)   

От Буенос Айрес съм невероятно впечатлена. Виждала съм много големи и красиви градове,  но като архитектура, като простор на авенютата и булевардите и най-вече като зелени площи това е може би най-красивото, което съм видяла. Архитектура като на Париж и Виена, авенюта с по десетина платна (три светофара тябва да изчакаш докато пресечеш от единия тротоар до другия), паркове и големи дървета по всички улици. Аржентинците в Буенос Айрес са предимно италиански преселници, затова и градът и хората не приличат на южно-американски.

Много интересни и поучителни за мен бяха разговорите с местните хора, на които попаднахме. Образованието и здравеопазването им са безплатни, както беше при нас при соца, включително висшето образование. Не мога да обобщавам, че образованието им е много добро, но впечатленията ми са, че наистина е такова, поне по география.  Изглежда определено я  учат  сериозно - нямаше човек, на който да кажем, че сме от България и той да не знае даже столицата ни! Впечатляващо! Особено на фона на хората в САЩ, където мнозина не знаят, че Европа е континент, а  да са чували за България е просто немислимо. Повечето аржентинци не говорят английски. Мисля, че това е, защото недолюбват англичаните и американците. Първите, защото най-нахално са им откраднали Малвинските (Фолклендските) острови, които са си били аржентински, вторите - заради всичките золуми, правени още през 20-ти век с цел да разделят, съсипват и ограбват държавите в Южна Америка.
Храната им е много вкусна, да не пропусна да отбележа, особено месата, приготвяни по много специален начин, на слаб огън.

# 168
  • Пловдив

Добро утро в ден четвъртък, успешен да е и чакаме новини за/от Енгин.
Докато си пия кафето с голямо удоволствие прочетох поста на Burkina.
Благодаря ти, че ни разказа.

# 169
  • Варна
Добро утро !
Burkina супер интересна дестинация, наистина накрай света, благодаря
за разказа Yellow Heart

Хубав ден !

# 170
Добър да е ден четвъртък!
И аз прочетох впечатленията от  Патагония!
Пак ще си кажа - хубаво е когато се споделят дестинации, така всеки става съпричастен с нови неща, места и култури!

П.П. Моите желания обаче за това си остават без ответни - дори и за отказ, въпреки, че мълчанието също е вид отговор.

# 171
  • Пловдив

Врме е за обедно кафе с приятел.

# 172

Врме е за обедно кафе с приятел.

Кафе има, ама компания?

# 173
  • Пловдив

Привет по вечерно време с един поздрав за раздвижване, че направо заспа темата: https://x.com/Thebestfigen/status/2011475900269793584

# 174
  • Варна

Не знам за вас, ама аз си гледам по ТВ Фара-та Two Hearts

хубаво беше ...

от вчера ELLE Style Awards, Деметка разпръсква чар Yellow Heart

# 175

Не знам за вас, ама аз си гледам по ТВ Фара-та Two Hearts

хубаво беше ...

от вчера ELLE Style Awards, Деметка разпръсква чар Yellow Heart

На Деметка много й пасва и излъчването, и облеклото за това събитие със заглавието му: "Еlle Style".
Tя самата е била  мноооого стилна!

# 176

Никога не е късно за хубаво кафе. Особено ако си на път или на работа.

Общи условия

Активация на акаунт