Блокиран телефон от А1

• 21 391
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте!
При нас възникна някакъв абсурден проблем. Моля за идеи!

Клиенти сме на А1 от 25 години. Цялото семейство.
За Коледа взехме на дъщеря ни нов айфон, който купихме от Виена от магазина на Apple.
Прехвърлянето от стария айфон към новия не се получи. Изписа ни, че физическата карта вече е неактивна. На следващия ден мъжът ми отиде до А1 и се оказа, че те са блокирали този телефонен номер и дори го бяха свалили от абонаментния ни план. Уж във връзка с прехвърлянето на телефонните апарати, което ни се видя абсурдно. След това върнаха номера в абонаментния план, но вече четвърти ден номера е блокиран от А1 и не работи.
Днес цял ден се разправяме. Първо, че ни накараха са чакаме до понеделник и дъщеря ми беше без телефон, трябваше да контактуваме през приложения. Второ, че и днес - понеделник, все още не е пуснат телефона. Прехвърлят си проблема на екипи и нищо не са оправили.
Недоумяваме вече как е възможно.
Губим търпение.
Някой имал ли е подобни проблеми????

# 1
Е това е някакъв абсурд, как ще блокират картата във връзка със смяната на телефоните? Те от къде знаят, че има такава смяна? Бързо разрешаване на проблема. Аз бих ги притеснявала непрекъснато.

# 2
Е това е някакъв абсурд, как ще блокират картата във връзка със смяната на телефоните? Те от къде знаят, че има такава смяна? Бързо разрешаване на проблема. Аз бих ги притеснявала непрекъснато.
.

И ние това недоумяваме…

# 3
Преди много години българските оператори блокираха iPhone (апаратите) за да могат да се ползват само с техни карти. Сега вече са длъжни да ги държат разкодирани. Единствено това си мисля да не е блокирана самата карта да се ползва с този стар апарат (който е бил техен) и сега чрез нея да не може да се ползва друг? Но говоря за повече от 10 години и ми се струва нереално.

# 4
Старият апарат е на 4 години. Купуван е от Бг. Но не вярвам това да е причината.
Наш познат купува многократно апарати от Щатите и не са имали проблеми.

# 5
Значи хем си плащате, хем са ви блокирали.
По телефона ли се свързахте или отидохте в офис.
Освен жалба да подадете в комисия на защита на потребителите.
Безумна ситуация.

# 6
  • София
Ох, сега по празниците всичко е сложно. Отидете в някой офис, дано се намери някой добър човек да бръкне в системата и да го оправи.

# 7
И по телефон говорихме сто пъти. И до офис ходихме още в петък.

# 8
Жалба до комисията и по мейл може да се подаде.
Напишете.

# 9
Наистина странно. Проверили сте в настройките на телефона, че “no sim restriction”. Проверете и Imei. Нищо, че е нов апарата
Нова sim, eSIM евентуално. Не бива да се стига до нов номер.
Ако не ви затруднява, пишете каква е причината, като се оправи. И на нас ни предстои

# 10
Отивате в офис и ако пак не помогнат, директно пишете жалба до по-високо ниво в А1 там на място и включвате името на служителя, който не ви помага. Те са длъжни да входират жалбата и да ви дадат входящия номер на момента. Мен само това ме оправи преди години, когато ми бяха “подарили” СИМ карта и я бяха активирали без мое знание. Съответно им дължах 50 лева с лихвите за неплатени няколко месеца поддръжка на карта или някаква такава глупост. Пуснах жалба в офис и ми опростиха “дълговете”. Паралелно с това може да си пуснете и жалба към КЗП.

Иначе А1 са крайно неадекватни и винаги някой друг е виновен, ама и те не знаят кой.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 15:56 от margarinche

# 11
Пробвахте ли друга сим карта в телефона?
Наистина си е за официална жалба с входящ номер. Казват ви блокиране във връзка със смяна на апарата?

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 14:02 от Dimana12

# 12
Купихме е-сим,
Не работи.
Само интернет има.
Няма телефония

# 13
utro, не съм имала такъв проблем. Моят съвет е да пуснеш писмена жалба към А1 и да настояваш да ти приспаднат пропорционално таксата за времето, в което не сте имали услуга.  Ако не я уважат, жалба директно в Комисията за регулиране на съобщенията. Ако имаш ПИК, може направо през системата за електронно връчване.

# 14
За съжеление каквото и да направите, нищо няма да се получи, имам познат в системата на А1, казвал ми е какво умишлени проблеми правят на клиентите си за да получават още пари, хиляди жалби и сигнали и нищо, те си имат специални хора в системата и при евентуална жалба, ще се проточи месеци.... Ей тва е нашата България.

Общи условия

Активация на акаунт