ЮЛСКИ мами обикалят и за форум време не оставят!

• 12 168
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 bye Ето ни пак и нас

Ние днес ходихме на зоологическа градина, не че чак толкова се заглежда по животните, но все пак гледахме мечката, вълците, маймуните и най-смешни се оказаха гъските. Разнообразихме се малко и после в какво супер настроение беше - смее се, гальовна, закача се, направо чудна  Grinning. Само пак се разминахме с втория сън, събуди се в 14 часа и си легна чак в 21 часа, направо й се чудя как издържа, ама не иска да спи и това си е - навъртях сигурно 40км да се приспи, е, не и не  ooooh!.

Имаме си и ново зъбче  tooth . И тя беше намалила яденето много, но след като проби зъбчето, веднага го увеличи.

mim_pl, утре мисля да отида до Пиги'с хаус и ще дам отзиви. Много ми е наблизо, но все не се наканвах.

# 181
Хахаха Ясмин си има много модерен уокър - един празен кашон - първо се подпираше само на него, след това започна да го бута и да ходи. След 2 обиколки на хола стана много уверена в крачките Crazy

# 182
  • ES
Рени, царевичната каша може и да е с царевично брашно (нишесте има ли?), те и овесените ядки не са лоши със сиренце и масло, че и елдата няма да е лоша, но не инстантната каша, а натуралната елда.

Бетта и ние сме така, спим по обед ни в туй ни в онуй време, ама спим по много 2-3 часа и после не спи повече до вечерта. И ние сме намалили храната. На маймуна се правя за да изяде 100-150 гр. И нощем се буди, миналата седмица почти цялата е спал при нас. А няма ни едно зъбче.

# 183
  • Варна
Здравейте мами.Тук времето е ужасно,вече втори ден. #Cussing out
Наде,много неприятно, че така лошо се е ударил Марти.Дано вече всичко е отминало. baby_neutral
По този повод  ако дечицата ви паднат и се ударят лошо ако са получили сътресение като предпазна мярка знам ,че не трябва да се слагат да спят в следващите 2 часа.А за да не остане синина  мястото се притиска за кратко с нож и се намазва с олио.И аз много съм притеснена от тези падания.Когато се скарам за нещо на дъщеря ми,понеже не може да си отмъсти на мен ,блъска Жорко и той вече не знам за кой ли път си удря главичката  отзад.
За спането все още не мога да се оплача.Само сутрин дето в 6 часа вече е цъфнал Sick
Честито на месечинките и на проходилите  малки мацки. Hug

# 184
Царевичната каша е на" Беби" и е само смляна царевица без нишесте.Пише,че е обогатена с извлек от цикория,което е много полезно.Елдата също е супер.Аз купувам пакет,кисна я от вечерта,за да набъбне и така сутринта се вари само за 4-5 минути.Акоостане от Алекс мама го доизяжда,защото и наистина вкусно със сиренце и масло. Grinning

# 185
Майра браво на Ясмин. Лора не ще пустия уокър да го хване въобще, само си играе с бутончетата. За пореден път се убеждавам че децата нямат нужда от съвременни улеснения като проходилки, каишки, уокъри и т.н.Когато са готови си правят нещата сами.

Мгиздова ти къде се разхождаш? Хайде да се видим с теб накрая!

Много лошо времето днес. Няма да излизаме.Ще готвя манджи а Лора за седмицата.

# 186
Честит празник!

Ние с Юл сме болни Sad
Аз съм на Антибиотик,а тя незнам вече после като стане пак ще ходим на доки(дано има някой дежурен)Това цяла нощ рев!Представяте ли си го!Не е спряла!Баща и се изнесе,баба и идва да пита кво става!Цяла нощ реве!Пусти зъби ако са да излизат! ooooh!Одеве имаше 38,4 Т в дупето и дадох нурофен и сега спи!Наваксва си за нощес!

Наде здравей,включвай се по-често!Марти душичката много е било сериозно та чак в болница бе!Дано сега е добре  Praynig

Честити месечинки сладки малки   bouquet  bouquet  bouquet

# 187
Здравейте и от мен  bouquet
От доста време не съм писала, но от разходки време не остава. По едно време пък нямахме нет после пътувахме и т.н.
Благодаря на всички за поздравленията по случай рождения ми ден и ви черпя със закъснение
  party023 Misc Baby Bottle newsm64 beer2 Wine Glass
Иначе сме добре, вече сме доста стабилни и обикаляме креватчето сами.
Казваме много хубаво mamma и понякой път тата
На консултацията миналата сряда ни измериха 10 кг. и 77 см. абе голям мъж.
Днеска го постригахме почти нула номер, мого е сладък сега ама още немога да свикна да го гледам така.
ние си купихме маратонки на Sandic и от както е с тях ходи много стабилно имаме и буйки на колев но все още много ни падат от крачетата.
Засега толкова че малкия се събуде чао

# 188
Честито порастване на Лора,Виктор и Иван!

Ели бързо оздравяване  Hug

Мама още не казва моят бонбон  Crossing Arms

Имаме си синка на челцето.Ми той не се спира за сек дори.Става,сяда,лази,чекне голямо.  newsm32

# 189
  • София
Здравейте!От давна не съм влизала поради почивните дни,семейните сбирки Simple Smile и т.н.Дейвид е станал непоносим-през ноща най вече.Прави ни луди.Плаче,мрънка,трудно заспива и т.н. Абе кво да ви разказвам-ужас.Растат му горните 3-ти и 4-ти  .Сега ще го приспа и отиваме с мъжо да налееме до банкя малко водица за нашата душица Simple Smile,че и малко на разходка де.Хайде лека вечер и после ще прочета какво сте писали.

# 190
Ами привет на всички малки и големи,не съм писала от един месец че ни се скапа монитора и докато ни го подменят с нов направо подивях без компа Outta JointЕдва ли ще мога да ви изчета така че ще се включвам оттук нататък по темите.
Гледам че има вече проходили бебоци ами честито. Дани все още не иска да се пусне ходим за една ръчичка може и няколко крачки сам да направи но не винаги се пуска.Имаме ново зъбче отгоре изби едното.На консултация бяхме в началото на април тук ходим на 3 месеца и ни измериха 9.800 и 75см.
Хайде стига за сега пак ще се включа.

честито на месечинките

# 191
Здравейте майчета. От доста време не съм писала Embarassed. Честито на проходилите бебчовци и гордите майки.
При нас няма нищо ново Цвети все още си няма зъбче и се буди доста през нощта. Излизаме на разходки и почти не ми остава време за компютъра. Виждам че обсъждате попарата днес дадох за първи път и много я хареса, глутен от доста време съм въвела но все няма кога да я дам. Гледах че и други хапват по-големи количества аз я направих с 3 и половина сухарчета и после Цвети си порева че е свършила.
За рибата педиатърката на консултацията на 12,04 каза че мога вече да дам но аз не бързам.
Вода давам или преварена или Девин с розов етикет.
dunda Много ми е странно как на толкова време са ви консултациите и в Канада май бях прочела че са на 3 месеца. През това време колко неща могат да се случат, бабите на Цвети все от време на време се чудят как може да са само веднъж на месец когато ние сме били бебета всяка седмица са ни преглеждали, нашите ми дадоха моя картон и ми е много интересно да го чета и да сравнявам тегло и височината на Цевти с моята от тогава.

# 192
  • ES
dunda Много ми е странно как на толкова време са ви консултациите и в Канада май бях прочела че са на 3 месеца. През това време колко неща могат да се случат, бабите на Цвети все от време на време се чудят как може да са само веднъж на месец когато ние сме били бебета всяка седмица са ни преглеждали, нашите ми дадоха моя картон и ми е много интересно да го чета и да сравнявам тегло и височината на Цевти с моята от тогава.

Даже не са на 3 месеца. Само по време на ваксините си длъжна да ходиш, т.е. от 6-ия месец чак на 15-ия. Ако имаш проблеми взимаш си час и отиваш. А в БГ до колкото разбрах педиатрите не са само педиатри, а общо-практикуващи лекари, значи чакаш на опашка с баби и дядовци.

А за теглото, везни за бебета има във всяка аптека, там можеш да го теглиш всеки ден ако искаш, безплатно е.

# 193
  • Варна
Добро утро,мами и бебоци Laughing
Честито на вчерашните и днешната месечинки   bouquet.Да папкат и да слушкат Heart Eyesfeeding newsm32
Честито на новоозъбилите се tooth и на проходилите running
Царевична кашичка и ние много обичаме,но съм ги поспряла малко кашите,че кантаря......... #Crazy както знаете вече,едвам го лови Blush
Рени,за теб и Галко Flowers Bouquet lovekiss lovekiss lovekiss
И да го цункаш по челцето Hug
Ели,дано се оправите бързо с Юлчето Praynig Praynig Praynig
И Дито кашля нещо и мноооооооого ме е страх  Shocked,засега сме на Оксцилококцинум и след малко,ще дам малко вит.С.дано се размине Praynig Praynig Praynig
продължаваме да ревем до откат нощем,зъби няма Crossing Arms
Пепи111,аз си харесах количка Чиполино Каролина Peace.стар модел е,но аз не държа да сме по последна мода,а и възможност нямаме голяма в момента Confusedпо магазините е от 110лв до 125лв,а аз се уредих да ми я вземат от склада на Чиполино за 90лвм Peace.дано тези дв.ни се обзаведем с нея,че бактисах с тоя танк #Cussing out
Гери то,не съм чувала за везни в аптеките newsm78.знам че мерят кръвно безплатно,но може и да мерят бебоци.ще проверя,само дано да са им по-хубавки везните,че белким ни изтеглят Mr. Green
Наде,мноооооого е лошо удрянето на главичката.дано да е добре детето вече Praynig Praynig Praynig.и Димитър вчера,много яко се прасна,чак сърцето ми спря Sick,а бях до него ooooh!

Айде пак много се разписах Embarassed

Исито кам се изгуби нещо Thinking

# 194
Добро утро,

Ст.Г, и аз съм казвала, че и тук са на рядко вече прегледите. До към 6ти месец покрай ваксините ходихме всеки месец, но вече не. Тук са така задължителите прегледи (U е съкръщението от немската дума за преглед):

U1: в родилното, веднага след раждането
U2:3 -10 ден
U3:4-6 седмица
U4:3-4 месец
U5:6-7месец
U6:10-12 месец
U7:21-24 месец
U8:43-48 месец
U9:60-64 месец

На Ясмин сега и предстои У6 (последно бяхме на преглед Януари). Аз и преди съм писала, че тези прегледи са доста обстойни - продължават около 45мин, понякога и 1 час. Помощничките и педиатърката проверяват слуха, реакции, наред с мерки и теглилки. От У5 нататък си играят с него да видят как му е психическото и умственото развитие - реакция към непознати, пълзене, хващане на играчки, дали яде само бисквитки, .....За мен лично това е по-важно от меренето на кг и тегленето Peace Дори на последния преглед точно това ми каза педиатърката - че Ясмин е качила малко, но пък умствено се е развила прекрасно и нямам за какво да се притеснявам. На фона, че тогава вече и беше пропълзяла - напълно нормално е да изразходва по-добре поетата храна.

Разбира се, че ако има нещо проблем или съмнение - веднага си записваш час и отиваш на преглед Peace А тук май и ваксините не са задължителни, а препоръчителни newsm78

Ели, оздравявайте бързо Hug

Общи условия

Активация на акаунт