За опцията/бутон "Полезно"

• 640
  • 13
  •   1
Отговори
  • Down south
От известно време ми се ще да засегна опцията/битон "Полезно/Харесва ми"
Ползвам я с голямо удоволствие, без значение чие е мнението.
Прочитам, допада ми, харесвам.
А вие?

Преди известно време, попаднах на  тема, в която съфорумка недоволстваше и беше отегчена от това, че мненията и биват отбелязвани с този бутон и трябва да се "връща" в дадена тема.
Харесвах и все още харесвам  мненията и но след онзи пост, се замислям, преди да отбележа с "Полезно"
Как стоят нещата при вас?
Харесвате и съответно отбелязвате това, което ви допада и направи впечатление или имате любими автори, които следите и не пропускате да  "отбележите"

# 1
  • Пловдив
Ползвам по предназначение.
Не разбирам кое налага връщането в темата. Open Mouth

# 2
Лайквам, без значение кой е потребителя. Всмисъл такъв, че нямам само определени хора набелязани, а цъквам на мнение, което ми е допаднало. Това беше и самият въпрос.
А това за връщането в темата, най-вероятно потребителката, когато има повече от един лайк, иска да види кои са останалите харесали. Само че какво означава да се върне в темата, тя нали излиза в списъка с нови известия, и може да влезе от там. Даже направо те изпраща на твоя си коментар. То голямо връщане пада.

# 3
Ползвам бутона като харесвам/съгласна съм с мнението, както впрочен и навсякъде другаде където се използва този знак. Не разбирам нежеланието на собствениците да се съобразят с мнението на потребителите и да сменят полезно с харесва ми.
Понякога се връщам да видя кое точно мнение са харесали, понякога не. Не ми пречи да се връщам.

# 4
Аз искам да мога да изключа получаването на известия, че някой е оценил мнението ми като полезно особено на безполезните постове като картинки или вицове.
Използвам бутона по два начина. Когато някой пост наистина много ми харесва или когато искам да кажа "благодаря", но след няколко дни махам лайка. Ползвам го и по предназначение, за да запазвам постове, които наистина са ми полезни и важни, вместо да трупам буукмаркнати линкове.
Преди време четох, че някои потребители използвали бутона, за да отбелязват до къде са чели дадена тема. Изключително е досадно да виждаш в известията едни и същи никове, които оценяват маловажни мнения, защото нямат способност да запомнят какво са прочели. Ако форумът предостави възможността да ограничаваме други потребители да четат постовете ни, с удоволствие ще ги блокирам.

# 5
"Но след няколко дни махам лайка"?
Това звучи доста комплицирано и натоварващо...
//
Не ми пречи бутона,, даже искам и бутон "Забавно" или "Смешно".
Натискам, ако мнението съвпада с мирогледа ми и го намирам за полезно или смислено.
При мои лайкове даже се връщам да чета и се подсещам за цялата тема дори.

# 6
Влизам в профила си и никак не ме натоварва.
https://www.bg-mamma.com/?action=profile;sa=myChoice;a=thanked

# 7
Чак пък да си махам лайковете ми идва в повче. Натискам бутона, когато съм съгласна с някой пост. Нямам потребител, когото следя или лайквам специално. На мен също ми е интересно кой ми е харесал постовете, виждам, че има хора, с които мислим по сходен начин.

# 8
  • Варна
Използвам бутона "полезно" за абсолютно същото, за което използвам бутона "харесвам" във фейсбук. Все ми е тая как се нарича, за мен означава, че мнението ми е харесало, съгласна съм с него и съвпада с моите виждания. Не харесвам автоматично всички мнения на определен човек. Напротив, ако в една тема съм съгласна с постовете му/ѝ, харесвам ги. Но в друга може да съм на коренно различно мнение, тогава не ги оценявам с бутона. Често се е случвало, дори с потребители, които изключително много ми допадат. Дразни ме ограничението за брой харесани постове, защото има дни, в които цял ден не отварям форума, чета всичко наведнъж вечер вкъщи, а междувременно са се натрупали много мнения по следени от мен теми и не успявам да отбележа всички постове, които харесвам. Постове, които са ми наистина полезни с конкретна информация направо запазвам като скрийншот на телефона си. За мен е важно да отбележа харесаните постове, най-малкото като уважение към труда на човека, отделил време да ги напише и като знак на подкрепа (в някои теми). Гледната точка на ръководството по отношение на тази функция определено не съвпада с моята.

# 9
  • Пловдив
Кой е лайкнал дадено мнение, се вижда и като кликнеш на самото мнение. Аз лично в профила си не ходя да гледам и също ми се виждат излишни известията; ако ми е интересно кой е бил, проверявам за самото мнение. Не може да се види единствено кой е харесал чужд пост, докато в някои форуми (чуждоезични) може.

Също като цяло използвам бутона за конкретни мнения, без оглед чии са, с изключение на това, че нямам желание да харесвам постове на подчертано неприятни за мен потребители (те са единици).

# 10
Според мен ще е добре да се направят повече бутони. Защото нещата, на които давам палчета, често ама изобщо не са полезни, а просто съм съгласна с тях или ги намирам за забавни. В същото време на много полезни мнения не давам палчета, защото заради нещо си не са ми точно по вкуса.

# 11
Хай спийд е написала всичко, което мисля, затова цъкнах бутона Grinning

# 12
Разумно ползвам Полезно.
Само ако наистина нещо ми е харесало или да благодаря.
Защо темата периодически се зачеква?
Видно е, че нищо не се променя.  Добре сме си така.

# 13
  • Down south
Де да знаех, че темата е толкова чувствителна.
Не помня друга дискусия, което не значи, че не имало.
Действително се впечатлих, че има списващи, които се дразнят от това, че мненията им биват харесвани, на това исках и да акцентирам.
Ето, вече станаха/знам за две.

Общи условия

Активация на акаунт