Завишени нива на хормони при тийнейджър

• 255
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, дъщеря ми е на 16 год. Заради проблемно акне през октомври й правихме изследвания на хормоните. Беше много висок пролактинът 1120 при норма 300. Всичко друго беше в норма. Имаше леко завишен ТСХ - 4,41 при норма 4,3. Всички други показатели на щитовидната бяха наред. Направихме консултация с ендокринолог. Тя каза да повторим изследването през ваканцията, като повторим ТСХ и пролактин. Днес бяхме на изследване - пролактинът ще излезе след празниците, но ТСХ е скочил на 8,66 при норма 4,30. Ще се побъркам вече. Щом излезе и пролактинът пак ще ходим на лекар, но не знам вече какво да правим.

# 1
Високото TSH и високият пролактин са свързани, явно има хипотиреодизъм. Трябва да направите целия щитовиден панел, за да събере достатъчно информация дали причината е Хашимото. Иначе проблемите с щитовидната жлеза са все по-често срещани. Аз също имам проблем, като симптомите ми започнаха около възрастта на дъщеря ви. На първо място, не се паникьосвайте, ендокринолог ще изпише терапия и четете за това какви подобрения в начина на живот може да направите.

Общи условия

Активация на акаунт