?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 29 278
  • 736
  •   2
Отговори
# 225
Местните данъци кога трябва да излезнат?
И аз съм със същият въпрос. Четох в сайта към нашата община ,нищо не излиза. Върти ми се ,че към 15 януари миналата година бяха излезли .

# 226
  • Далечният изток
Нашата община писаха - след 1 февруари.

# 227
  • here and now
Някой обменял(внасял) в ДСК по-голямо количество монети да сподели дали има или няма такса, сортирани са по номинал. Преди да ми наскачате, питам за  бизнес клиент, нямам буркани у дома.
Благодаря!

# 228
Имам въпрос за местните данъци и аз.
Продавам жилище и брокерът ми каза, че за данъчната трябва да е платен данъка за цялата година. А те още не са излезли. Как ще действам?

# 229
Някой обменял(внасял) в ДСК по-голямо количество монети да сподели дали има или няма такса, сортирани са по номинал. Преди да ми наскачате, питам за  бизнес клиент, нямам буркани у дома.
Благодаря!
ММ на 5-ти беше отишъл в Монетния двор, на опашката са давали номера, но е било много бавно, защото е имало хора със сакове. Отишъл е в клон на Уникредит, който приема монети и бързо е свършил работа без такса. Би трябвало и в ДСК да е така.

# 230
  • Далечният изток
Имам въпрос за местните данъци и аз.
Продавам жилище и брокерът ми каза, че за данъчната трябва да е платен данъка за цялата година. А те още не са излезли. Как ще действам?
Мисля, че до март важи платен данък за предходната година.
Ако сега изкараш, ще е чисто удостоверението.

# 231
На бебе, родено на 8 декември, кога му се пада 40-я ден? Аз броя за първи ден 8-ми и го изкарвам на 16.01, чат ГПТ ми казва, че се брои първи ден от 9-ти и го смята 17.01.

Имам спомен от първото дете, че в църквата ми бяха казали, че се брои от деня на раждането.

# 232
  • Далечният изток
На мен AI ми каза 16 януари.

# 233
  • Ланкър, планините Овнерог
Сайтът на НОИ не работи в раздела справки. Вероятно още "се настройват към еврото"
Няма и да проработи.
https://nssi.bg/news-epeu-edinna-tochka-dostyp/

# 234
От деня на раждането броиш, т.е ти си права, а не чата. И спомена за църквата ти е правилен.

# 235
ММ на 5-ти беше отишъл в Монетния двор, на опашката са давали номера, но е било много бавно, защото е имало хора със сакове. Отишъл е в клон на Уникредит, който приема монети и бързо е свършил работа без такса. Би трябвало и в ДСК да е така.
В "нашия" клон на УниКредит, банкерката ни обясни,че за монети има такса броене, която е 5% от сумата,но минимум 5 лева.Без значение,дали са сортирани или не.Това беше малко преди нова година,но ясно се изрази,че и след това ще е така.Сигурна ли си,че не са му взели такса броене?

# 236
  • Пловдив
И с двете деца съм брояла дните от раждането.

# 237
  • Бургас
В "нашия" клон на УниКредит, банкерката ни обясни,че за монети има такса броене, която е 5% от сумата,но минимум 5 лева.Без значение,дали са сортирани или не.Това беше малко преди нова година,но ясно се изрази,че и след това ще е така.Сигурна ли си,че не са му взели такса броене?
На мен в Уникреди ми обясниха,че ако аз като клиен на банката занеса монети и искам да ги внеса по сметка няма да има такса за боренето им. Ако,обаче искам да ми ги уедрят,то тогава ще ми вземат 5 %

# 238
Пратих щерката да си сложи стъклен протектор. Как и що е ставало в магазина, сложили са и от онези които режат (уж нямали за модела фабрично) и то за 17 евро. Това изобщо стъклен протектор ли е, ако не да го отлепям довечера и да ходя за нов
На кас.бележка пише UV PRIVACY glass hyd.

# 239
Някой обменял(внасял) в ДСК по-голямо количество монети да сподели дали има или няма такса, сортирани са по номинал. Преди да ми наскачате, питам за  бизнес клиент, нямам буркани у дома.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт