?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 38 685
  • 958
  •   3
Отговори
# 945
  • Далечният изток
Евгени Николов

# 946
  • UK
Благодаря!

# 947
Моля препоръчайте ми тракер за портфейл.

# 948
  • Пловдив
Доктор Емануил Найденов, неврохирург, в коя болница работи сега, знаете ли?
Доколкото знам си е в Университетска болница "Св. Иван Рилски" в София

# 949
Благодаря, открих и аз след питането ми тук.

# 950
Риза от 100% лен на колко градуса се пере в пералня? Има ли някава вероятност да се стесни, скъси? Може ли да се суши в сушилня? Няма пришит етикет, където да е обозначено. На хартиения такъв пише само 100% лен.

# 951
Деликатно пране, на 30 градуса се пере лен.

# 952
  • София
И програма за деликатно сушене на сушилнята, там ги пускам и нямам поражения.

# 953
Липов цвят, бран от дърво, не метен от улицата 😆, съхраняван в пластмасова кофа след изсушаване, колко време може да престои ? Ако е на три години примерно може ли да е отровен? Видимо изглежда добре😄

# 954
Това намерих:
Срокът на годност на сушения липов цвят обикновено е 24 месеца (2 години), при условие че се съхранява правилно. Макар билката да може да се консумира и след този период, тя постепенно губи своите лечебни свойства, етерични масла и характерния си аромат.

Признаци за разваляне: Ако цветът промени драстично нюанса си (стане твърде тъмен), загуби миризмата си или се появи мухъл вследствие на влага, билката не трябва да се използва.

С една дума, ако няма промяна във вида и аромата може да се консумира, но може да не е ефективен.

# 955
Отровен не е, но няма да има никакъв аромат и пиенето на отвара от него няма никаква полза.

# 956
  • София
Момичета, не знам къде да питам, но реших да пробвам тук Simple Smile Загубила съм си всички документи и рецепти за очилата, тъй като се местих и сега искам да си направя нови. Дали могат да ги направят по старите ми или ще се наложи отново преглед?

# 957
В някои кабинети имат машини, с които измерват диоптър по очилата. Когато търсиш специалист и записваш час, изрично попитай имат ли такъв уред.

# 958
Аз бих минала отново преглед при очен.

Общи условия

Активация на акаунт