Да се оплачем... 2026

• 157 701
  • 2 860
  •   37
Отговори
# 2 835
Донау, твърде си мека… аз ходене по къщите не обичам, не оставаме с нощувки у брат ми, то няма и къде, но и да имаше не бихме. Това нарушва по много неприятен начин рутината на цялото семейство. И гостито се превръща в една кофти емоция, както е при теб. За тая работа хората са измислили хотели, ние сме 4 ма, как няма да се натресем някъде…
Аз лагам в 22, ставам в 6-7, не желая да съобразявам, нито да се съобразява някой с мен.

У нас се е случвало да остане някой за 1 нощ, но имаме условия, 2 баня и достатъчно спални. Но е инцидентно, не е практика.
Ти с мъжа си изкоментира ли това, което каза на нас! И той какво вика?!
Точно лисица е зълвата!
Мойта снаха голям късмет извади - вижда ме 3 пъти в годината обикновено у майка, където носим харана ние:)

# 2 836
За да се спазва хранителни режими се иска повече свободно време и по възможност престой вкъщи. Аз ямн  на често и по малко, защото у дома мога да си деля порциите и да ям често. Ако съм на работа в някой офис или в училище, няма как да стане. А като огладнее човек, може да се натъпче накрая.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 09:18 от Ън

# 2 837
Абе зависи много от ситуацията това гостуване. Очевидно зълвата е мега нагло същество и си е нужно скърцане със зъби, за да се усети. Но ако гостуването е планирано и от двете страни, а гостите са си близки, адекватни са и поемат част от домашните задължения в дома, си се получават прекрасни гостувания. Ние примерно ходим за по 10-дни при братовчедка ми в чужбина, но гостуването е желано и от двете страни, достатъчно близки сме всичко да си кажем, а и има възможност затова откъм  битови условия. Също и посрещам гости с желание, така сме свикнали. Но при всички случаи  става въпрос за хора, които се сключват в осн.дейности, пазаруване, поръчване на храна и т.н, никой не чака пълно обслужване от домакините. Та аз с лека ръка не бих заклеймила всяко подобно гостуване, но при Донау действително си трябва твърд тон.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 09:52 от Pали

# 2 838
Рали, това че аз не обичам, не значи че не е ок, някои хора си гостуват често и за дълго, ако за двете страни е приятно и както казваш никой не слугува на другия е едно. Да ти дойде някой че и дете да ти тръсне, като знаем Донау на какъв хал е…

# 2 839
И аз харесвам безглутеновите каши на ДМ. Взимам оризова, с елда.  С ядково мляко, с малко плодове - чудна закуска. Аз по принцип сутрин съм на протеинов шейк, но не за спортуващи, нали, балансиран просто.  Но съм като Мини - подложа ли, нямам спиране. Такъв апетит  ми се отваря, думи нямам. Само глад при мен, друго не ме лекува. И без това тази година след житния директно влизам във великденски пости - там махам и глутена, и захарта, и лактозата, и се диша по леко. Пролет иде, дами, няма да е все зима, ще махнем дебелите якета, и какво ще се покаже отдолу си е само наша отговорност.
Майка ми миналата седмица направи второто си око - един ден с превръзка, после капки, днес сме на втори преглед. Не се е оплакала. Предложих да й се обаждам да я подсещам за капките - отказа. Мисля че цитираше сума малко над 700 евро.
Димис, ние много ходим през уикендите, но сега времето е просто... неописуемо . Само да изсъхне и се махне тоя зверски студ, всеки уикенд сме на някое тепе или на гребната. Вчера ми излезе спомен от миналата година - на този ден сме пили бира навън, времето е било топло и меко. Сега е меко казано гадно.
Момичетата с бирата - аз бях ( и вероятно още съм, но под прикритие) най върлия фен на бира. Имам висока  поносимост към тази напитка - мога да пия от закуска до вечеря без никакви проблеми. Аз просто обичам бира - като идем при децатга си отпивам . Но миналата пролет реших, че ми е време да променя този навик. И я спрях., ей така, от раз. По коледа пийвах ,  с мярка, но аз се водя от максимата - като си в Рим, ще живееш като римляните. Та и аз така. Пийвах с удоволствие и уважение към качеството, което хората влагат в това течно злато. В Бавария бирата е патентована като храна, не като питие.  Върнах се обаче и не посегнах повече, макар че мъжът ми донесе доста. Просто казах - найн. На моите години алкохолът се отразява пагубно - на вида, на съня, на мозъка, на всичко. А  не съм от типа въздържатели, ни най малко. Имам  отношение към хубавите питиета. Просто узрях ли, остарях ли, и аз не знам какво ме мотивира. Дори приятелите ми не могат да се  начудят  - как от най големия фен на бирата  ги оставих да се давят сами. Ще видим докога така.

# 2 840
До следващото ти оплакване. Simple Smile

Донау, вземи се в ръце и спри да си безгласна буква. С най-добри чувства!

# 2 841
На Донау ще й е трудно като се има предвид, че семейството на мъжа й май е от арабски произход и той е научен да си ги уважава тях и да си глези сестрата.

Аз се оплаквам, че май имам цистит - боли ме корема отпред долу ниско, боли ме кръста, усещам тежест, но пък не ме пари при уриниране. Ще мина през лабораторията и ще звънна на гинеколожката дали има час да ме види, че сега в този сезон не ми се ходи при личен.

# 2 842
Вземи и Д маноза!

# 2 843
И уринал акут, а може и заедно - има ги в разтворими таблетки. Не чакай да ти запари.

# 2 844
Аз си варя направо червени боровинки , сухия плод, който продават в пакети и пия ударно цял ден . Става концентрат.

# 2 845
  • Варна
  Аз само племенника ми така приемам за седмица - две, живее в чужбина. И си правят компания с моя , че е сам иначе и винаги се радва. Други гости цели семейства , не, то и никой не съм канила, имаме  3 спални, 2 използваме, не мога да сместя семейства чак, а и никой не е отварял дума за такива..В тия времена и толкова хотели няма нужда, а и всеки си има рутината както е казала Жаки. Обикновено хората са на ваканция , а ние на работа през тия дни и не е много удобно. И ние също не ходим така да спим по хората и да ги притесняваме,  винаги си взимаме хотел.

Ако имам 3 деца, пък съвсем ще съм против , категорично. То става някаква лудница вероятно . Не бих приела в ниакъв случай. Обаче не знам дали те не ходят така на гости всъщност, може би ако ходят им се връща визитата Grinning

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 12:41 от Vessi_to

# 2 846
Мъжът ми ѝ се тросна да не идва изобщо и че много грозно е подлъгвала децата. Явно тя не го е приела присърце, щото вчера писала на щерката, че ще дойде след 2-3 седмици. А на него ще му мине яда дотогава.

Децата искат купон и хора. Като стана ясно, че няма да дойде, малкият на момента не каза нищо, а през нощта се разрева, че никой не идвал в нас. Липсват им хора на моите деца, те искрено обичат лелята и детето ѝ и не разбират, че за нея са само резервен вариант.

Рави, искрено ти съчувствам за кашлящото дете. Това е егати безизходицата. Сигурно не е вариант да го вземеш с теб на работа?

С тия лещи ме върнахте в началото на 90-те. Тогава слагаха някакви американски лещи на баба, и помня, че едната беше 500 долара, огромна сума за времето. Обаче си изкара с тях до последни, повече от 30г Simple Smile

# 2 847
  • Варна
Ма, Жанин, кви хора им лиспват / ?!/ , вие малко калабалък ли сте .. Много им угаждаш ти на всички, малко дето накой каза постави граници и не се събразявай с прищевки, макар били то на децата ти. Гледай да ти е спокойно.
Моя е един и пак не разрешавам твърде много да ми се качва на главата.

# 2 848
Ами така е редно- мъжът да се намеси, не ти да излизаш кривата в ситуацията. Това са граници на семейството все пак, от неговата рода е , така че всичко е точно. А детето , че  му е криво си е в реда на нещата, то няма как да осъзнае ситуацията каква е и да взима решенията.
Много е трудно да се слагат границите- независимо на какво ниво , в какви отношения, но това е правилният път, няма друг за доброто на всички.

# 2 849
Хаха,, Веси, то и котаракът не е надушил, че съм мека Мара и само при мен идва за нуждите си. Кой къде, всеки крещи, мамааааа

Общи условия

Активация на акаунт