Да се оплачем... 2026

• 172 226
  • 3 154
  •   20
Отговори
# 3 150
Сигма, такава сметка за ток съм виждала само лятото.😄
Ние сме в къща, имаме 6 радиатора, под нас е мазето, това също оказва влияние. Ще си плащаме за удоволствието.
Както казват някои-Не са високи сметките, заплатите са обидно ниски.
И аз получих смс за една пратка, даже не получих потвърждение дали е подадена заявката, когато я направих. Вече я бях забравила, честно казано. Завивка за дъщерята с мериносова вълна, ще видя какво ще дойде. Най много аз да се завивам с нея накрая.

# 3 151
Роклята на Донау много ми хареса и мисля, че ще и отива.

# 3 152
По отношение на сметките за Отопление,освен външните температури и предпочитанията на обитателите,трябва да се отчете и изолации,местоположение на жилището,дори начина на изграждане на инсталацията...
Имам близка,която плаща двойна сметка за газ,сравнена с моята,но не сравнявам,защото тя няма изолации,и според мен,инсталациите и са доста аматьорски (неефективно ) изработени.
Отделно,под мен,в апартамента, от две години не се отоплява и това ми се отразява.Затова пък ,комшийката над мен е много доволна,и се хвали,че разхода и за отопление е незначителен..
Няма верен начин , за сравнение..

# 3 153
  • Варна
Естела ми липсва в темата ..
Стели, къде си ??!
Котето и тя пак изчезна..надявам се да е добре.

10 градуса е във Варна, след студовете последните 2-3 седмици е пролет направо.

# 3 154
Аз съм в къща, не се отопляваме на ток, през зимата сметката ни е около $200 Канадски, а през лятото към $450 заради климатика и басейна (има си отоплител). Вкъщи е 22 градуса през деня, 19-20 нощем. Това е в “отдалечен район”, тоест не е в центъра на столицата и плащаме немалка сума за доставка. Цената нощем и през уикенда е много ниска, около 1/3 от цената през деня, затова пускам миялната след 7, перем през уикенда, но сме двама и не ни е проблем. Когато детето е вкъщи пера, когато се наложи, но пак се стараем да ползваме по-евтиния ток. Иначе гасим лампи, когато не сме в стаята, но в две от помещенията лампите светят по цял ден заради растенията. Всички крушки са икономични.

За парно плащаме около $400 на месец през зимата и почти нищо през лятото (заради топлата вода).

Накрая да кажа, че мъжът ми е инженер - специалист по горива и енергии и работи като експерт към министерството и проектите му са свързани точно с консервиране на енергията. Даже сме участвали в експеримент, където ни сравняваха употребата на топла вода с други семейства. Бяхме едни от най-спестовните, при положение, че аз пера с гореща вода и детето си вземаше вани редовно.

Ние не се ограничаваме, но явно сме си създали добри навици, които ни помагат да пестим енергия. Плюс, живея с “експерт” в края на краищата….

Вчера се срещнах със застрахователите за колата. Човекът, който разглежда нашия случай беше в отпуск до неделя. Развитието ще е другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт