Да се оплачем... 2026

• 173 562
  • 3 193
  •   28
Отговори
# 3 150
Роклята на Донау много ми хареса и мисля, че ще и отива.

# 3 151
По отношение на сметките за Отопление,освен външните температури и предпочитанията на обитателите,трябва да се отчете и изолации,местоположение на жилището,дори начина на изграждане на инсталацията...
Имам близка,която плаща двойна сметка за газ,сравнена с моята,но не сравнявам,защото тя няма изолации,и според мен,инсталациите и са доста аматьорски (неефективно ) изработени.
Отделно,под мен,в апартамента, от две години не се отоплява и това ми се отразява.Затова пък ,комшийката над мен е много доволна,и се хвали,че разхода и за отопление е незначителен..
Няма верен начин , за сравнение..

# 3 152
  • Варна
Естела ми липсва в темата ..
Стели, къде си ??!
Котето и тя пак изчезна..надявам се да е добре.

10 градуса е във Варна, след студовете последните 2-3 седмици е пролет направо.

# 3 153
Аз съм в къща, не се отопляваме на ток, през зимата сметката ни е около $200 Канадски, а през лятото към $450 заради климатика и басейна (има си отоплител). Вкъщи е 22 градуса през деня, 19-20 нощем. Това е в “отдалечен район”, тоест не е в центъра на столицата и плащаме немалка сума за доставка. Цената нощем и през уикенда е много ниска, около 1/3 от цената през деня, затова пускам миялната след 7, перем през уикенда, но сме двама и не ни е проблем. Когато детето е вкъщи пера, когато се наложи, но пак се стараем да ползваме по-евтиния ток. Иначе гасим лампи, когато не сме в стаята, но в две от помещенията лампите светят по цял ден заради растенията. Всички крушки са икономични.

За парно плащаме около $400 на месец през зимата и почти нищо през лятото (заради топлата вода).

Накрая да кажа, че мъжът ми е инженер - специалист по горива и енергии и работи като експерт към министерството и проектите му са свързани точно с консервиране на енергията. Даже сме участвали в експеримент, където ни сравняваха употребата на топла вода с други семейства. Бяхме едни от най-спестовните, при положение, че аз пера с гореща вода и детето си вземаше вани редовно.

Ние не се ограничаваме, но явно сме си създали добри навици, които ни помагат да пестим енергия. Плюс, живея с “експерт” в края на краищата….

Вчера се срещнах със застрахователите за колата. Човекът, който разглежда нашия случай беше в отпуск до неделя. Развитието ще е другата седмица.

# 3 154
Aз няма да казвам колко е нашата, на 70 квадрата -  топло, опаковано, с хубава дограма, смесено адакси ( климатика когато ни няма)  и климатик, само двама обитаващи... Сигма ме остави безмълвна.  Вероятно Доли  е най-големия консуматор, тя поне е цял ден у дома. Друго обяснение не виждам, ние сме на работа ката ден.  Почти не готвя, имам хляб-два седмично на фурната, перални  - 2-3 седмично макс, бойлер денонощно , миялна - на 2 дни една. Абе... пенсионерска работа, ама сметки като на Сигма не съм виждала откакто се нанесохме преди 20 години, и то през юли. 
Аз се зомбирах с този случай, така ме обсеби... колкото повече чета толкова повече се ядосвам на зверската дезинфомация и пропаганда.

# 3 155
  • Варна
Жанин сега разцъках този сайт , ето предложение от мен, може две рокли да вземеш за тия парички, ако ти са се откъснали вече. Според мен ще "гърмиш" с тия цветове. Има и по-секси, но все пак благоприлични предлагам  Grinning
https://www.zalando.at/friends-like-these-maxikleid-red-f8d21c0e6-g11.html
https://www.zalando.at/faina-cocktailkleidfestliches-kleid-red-w … ab21c0fd-g11.html
https://www.zalando.at/friends-like-these-regular-fit-flutter-sl … 8d21c0b1-g12.html

# 3 156
  • София
Нормална е сметката на Сигма, с централно парно и топла вода, колко да е тока? Ние сме с климатици, зимата до 120, лятото е 30-40 лв. Но пък вие не плащате на Топлофикация. 😃

# 3 157
Последната ни сметка за ток за периода 19.12.2025 - 18.01.2026 е 330 лв. Това е първата висока сметка за този сезон. Точно тогава започнаха студовете и си бяхме и вкъщи повече време за празниците. Климатик и един 25 годишен адакс работят денонощно и при нужда се пуска още един конвектор. Миналата година за същият период, ако не се лъжа беше +20 лв.

# 3 158
Янтра, и двамата с мъжа ми сме инженери. И все пак не се връзвам на това, че ако пусна климатика в кухнята си три пъти на ден за по 1 час ще е равно по консумация на работа 24 часа. Все едно да ми кажеш, че 24 часа по 1 kW е равно на 3 часа по 2,4 kW... съвсем грубо казано. 24 kWh срещу 7,2 kWh. Значи.. за да се изравни или намали тази сметка, климатикът трябва да работи 24 часа с мощност 0,3 kW. Така ли е?

Това малко като разхода на гориво при колата. Ами като натискаш газта и караш бързо, колата гори повече, нищо че предавката е висока.

Иначе съм съгласна, хората изобщо не могат да си правят сметката и е по-лесно да обвинят EVN.

# 3 159
Абсолютно. Не се сравняват сметки на потребители на ТЕЦ с потребители само на ток, не е релевантно.
По-информативно би било да сравниш сметките си с предходни месеци.
ГД, каква дезинформация? А всъщност има ли значение? Това са психопати. Пак че са ги намерили, защото можеше да са в някой бидон и никога нямаше да ги открият. И наркотици и педофилия, абе психопати.

# 3 160

Ето последната

# 3 161
  • На морето!
Или не са псохопати, но успешно ни пробутват тази версия. Възможно е покрай еко проектите да се засегнали сериозно интереси на високите етажи на властта. Самия факт, че МВР първо каза, че са се самоубили с изстрел в гърба, после че са педофили, защото оргазнизират детски лгери и накрая, че са сектанти, защото се интересуват от Будизъм + фактът, че дори Сарафов изпълзя, за да защити версията, че екзекутираните хора за изверги, без дума да обели за екзекуторите, всичко това ме убеждава, че ГЕРБ, МВР и останалите властимащи се опитват да ни внушат тази версия, за да имат време да прикрият следите към престъпленията си. Съмнява ме, че някога ще научим истината.

# 3 162
Е, така може, щом Сигма се грее с ТЕЦ. А той колко е?😄

# 3 163
  • Варна
Ами , Сигме, ако плащате отделно за топла вода и отопление си е ок 30-35 евро. На нас лятото с топлата вода ни беше около   50-55 евро. Сега зимата 80-100. Нямаме тец, нито газ. Според мен сметки по 300-400 лв не са ок за 2-4 човека, особено работещи хора дето не са по цял ден у дома.

# 3 164
Е, аз казах какво включва. Парно около 200-250 лв, а само топла май беше към 70,  студена вода около 55 лв.

Общи условия

Активация на акаунт