Да се оплачем... 2026

• 183 636
  • 3 346
  •   17
Отговори
# 3 315
Тервел е да.
Оплаквам се, че щеше да ми спре дъха този Тервел.
Браво!

# 3 316
Кой е този Трифон?
Тервел се казва нашият сноубордист с бронза.
Тервел, да.

# 3 317
Тук е -24 градуса. Толкова студена зима не помня да е имало.
Току що гледах клип във Фейса на една девойка от Нидерландия - показа щъркел.
Не им ли е рано? Пък и Нидерландия не е от най-топлите страни.

Решихме да се разходим малко по слънце... то взе че се скри. И ни надуха.
ММ ме пита "тази зима ти бяха добре ръцете?". Да, добре са, не са побелявали пръстите ми, но и зимата не е свършила. (независимо, че нидерландците имат разхождащи се щъркели) Simple Smile

# 3 318
Все пак наритах домашните да ходим за почва и да разходим кучето в полето на слънце. Добре ни се отрази.

Сега с ММ лежим, а София отиде да си играе в нейната стая. Само дето усещам, че не играе само там. Страх ме е какво прави точно, но  е е страх, че ако отида да проверя, ще иска да се включа. Чува се само "о-оооо" и "опаааа". И все пак май съм по-склонна да разчистя мизерията после, отколкото сега да се вдигна...

Трябва да ида да метна едни пържоли във фурната и да направя салата за вечеря, но тоооолкова нямам желание...

# 3 319
Аз се замислих днес за камерите с щъркелите. Не са включени проверих. То и студено още.
Аз като се замисля и миналата година по това време беше студено и имаше сняг, по нашия край и затворени пътища.

# 3 320
  • Deutschland/HE
Тук е -24 градуса. Толкова студена зима не помня да е имало.
Току що гледах клип във Фейса на една девойка от Нидерландия - показа щъркел.
Не им ли е рано? Пък и Нидерландия не е от най-топлите страни.

Част от щъркелите остават там да зимуват, просто са се приспособили към климата.
През декември 2024 видяхме щъркели около Дармщат, явно не бяха заминали изобщо, бяха 7-8.

Вчера видяхме голямо ято жерави, които се връщаха на север. А на 25ти декември още имаше малки ята, които отиваха на юг.

Утре е понеделник, а ми се искаше още един ден почивка. Успокоение, че ще работя само четри дни и после с децата ще направим дълъг уикенд в Австрия, те да карат ски, а ние да се разходждаме в планината.

# 3 321
  • Бургас
Дими, и аз чакам камерите на щъркелите с нетърпение!
Мисля, че е рано още.
Преди 2 седмици някъде в Крайморие видяхме щъркел, но може и да е зимувал тук.

# 3 322
Интересно с какво се хранят щъркелите през зимата. Те обикновенно ядат жаби и змии.

# 3 323
Може би там където са останали се грижат за тях. И аз ги чакам с нетърпение . Днес тук си беше направо топло .Цветята си почоплих, на слънце се показах  - абе друго си е . Душата ти се отваря като пекне слънце .
Хубав уикенд беше , много нещо отметнахме .

# 3 324
Нямам търпение да стане време за цветята. Пак същите ще си купя като миналата година. Скъсаха се да цъфтят. А и сега с новата почва ще са още по-хубави.
И за разсад нямам търпение. Като бебенца ги гледам всеки ден чашките дали случайно нещо е поникнало Heart Eyes

Смятаме да кандидатстваме за градински парцел лрая на месеца. Стиснете едно палци да ни дадат и да ходим там да си садим доматите.

Оплаквам се от сопол.

# 3 325
Моите деца и леля им се потопиха в Балтийско море….

# 3 326
Пъпа ми е болницата ли е хвърлен…
Средният се оплаква от болка и парене при уриниране. Викам, чакай да изкъпя и приспя брат ти и тръгваме към болницата.
Писна ми, писна ми, не ми се живее вече.

# 3 327
  • Бургас
Абаджиева, не им ли е студено на тез красавици?

Донау, съчувствам ти.....дано е нещо моментно!

# 3 328
Ветеринарна лекарка говори скоро, че на щъркелите не трябва да се дава храна, останала от ястията на хората. Това по повод щъркела, който сам отиде в параклис. Забравих къде беше.
По нашия край преди години имаше спасен замръзнал щъркел посред зима. Човекът го беше затоплил и му купувал риба да го храни. И репортаж имаше за него.
Донау дано е нещо преходно.

Успях да хвърлям по едно око на българския филм по btv "Без криле". Хареса ми.

# 3 329
  • София
донау, може да е “най-обикновен” цистит, той е с точно такива симптоми. По-тежък вариант са песъчинки. Да пие много вода.

Общи условия

Активация на акаунт