Сладолед и сладоледени удоволствия

• 81 223
  • 323
  •   1
Отговори
# 30
Сметанов 
Тип италианско джелато с плодове)    
Тип френска нуга с лешников крокант

# 31
Сладоледена бомба-рецептата е пускана тук от Зьхи

блат:
200гр.масло
200гр.пудра захар
3 яйца
200гр.брашно
1чл.бакпулвер
3сл.какао

пьлнеж:
500гр.крема сирене или обезсолена Дунавия
100гр.пудра захар
1/4чч. озахарени портокалови кори или лимонови резанки
1чч. нарязан ананас от компот
4-5 зелени смокини от сладко
100гр.млечен шоколад
100гр.препечени лешници/бадеми/
100мл.сметана,разбита+3сл.захар
50мл.портокалов ликьор

за украса-бита сметана

1.Фурната се загрява до 180градуса.Две тавичкипо 24см.се застилат с хартия

2.Маслото се разбива сьс захарта.Прибавят се яйцата,след това брашното,бакпулвера и какаото.сместа се разпределя в двете тавички и се пече 10 минути.

3Сиренето се разбива +захарта до пухкаво.Прибавят се ананаса,смокините,бадемите,порт.кори и настьргания шоколад.Прибавя се и разбитата сметана.

4.Единият блат се реже на 8 парчета/като торта/
   Купа с вместимост 2 литра се обвиви отвьтре с найлоново фолио.На дьното се подреждатпльтно парчетата от нарязания блат/облепя се да стане като купа/.
 от целият блат се изрязва крьг с диаметьра на купата.С остатька- прьстен се допьлва купата от блат.
Порьсва се с 1/2 от ликьора
Изсипва се крема и се покрива с крьглия блат.Порьсва се с останалия ликьор.

5.Купата се покрива с найлоново фолио и се притиска с чиния.Слага се вьв фризер за няколко часа.
Бомбата се изважда от купата,махасе фолиото и се намазва сьс сметана,порьсва се с какао.
Сервира се полузамразена.

-Аз я правих без ядките и настьргания шоколад-много ни хареса

# 32
  • София
Ето тук може да намерите интересни рецепти,преди около година пуснах тема с въпрос за домашен сладолед. Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101228.msg1786653#msg1786653
  bouquet

# 33
Много и интересни предложения - трудно да избереш newsm78

Umbra,   bouquet
Въпрос - има ли вкус твоята торта на сладоледено мляко - обожавам го.

Bambinkamalinka

smile3501 за рецептата и знаеш още за какво!

geleva ,

Много, много благодаря за предложената тема - това е цял рецептурник!
 smile3525
Ти имаш ли предпочитания към някоя от рецептите, които си правила вече?

# 34
  • София
Банановия и сметановия с малини може и с друг плод, какъвто обичате или имате в моментаchef eat

# 35
Много и интересни предложения - трудно да избереш newsm78

Umbra,   bouquet
Въпрос - има ли вкус твоята торта на сладоледено мляко - обожавам го.

Да, особено ако се сложи и малко киселичък компот Simple Smile

# 36
  • Балчик
Ох, извинявам се на ddoychinova, че не отговорих на време на бележката на лични. Ще се включа по- късно с рецепти,че сега съм на работа.

# 37
  • София
Обичам сладолед - сметанов във всичките му форми - с или без плодове, крокан и т.н. Знам , че руския сладолед бил най-хубавия, но за съжаление не съм го пробвала Sad. Дано другото лято ми се усмихне късмета и ида до Москва или Петербург и го опитам Wink

# 38
2,3,4 - не отказвам.

Ей, сега пак съм с купичката. Mr. Green

# 39
  • Mediterraneo
Снощи мъжът ми ме изненада със сладоледена торта. Не съм особено впечатлена, защото на практика има много малко бишкотен блат, сигурно около половин сантиметър, а аз ги обичам с повечко блат. Но все е сладолед  Mr. Green

# 40
А защо няма опция всякакъв вид ? Защото обичам всякакъв сладолед да си хапвам   eat било то с плодове, бисквитки или другите му разновидности . Затова не мога да се разпиша в анкетата. Rolling Eyes

# 41
А защо няма опция всякакъв вид ? Защото обичам всякакъв сладолед да си хапвам   eat било то с плодове, бисквитки или другите му разновидности . Затова не мога да се разпиша в анкетата. Rolling Eyes
Kumata,
Ти се разписа в темата, споделяйки твоите вкусове  bouquet

Относно въпросите в анкетата - не съм предвиждала да има статистически характер.
Идеята ми в темата и анкетата като допълнение е: в зависимост от предпочитаните видове, респ. вкусове сладолед да предлагаме съответните мнения,  рецепти и опит.

# 42
  • София
ddoychinova, благодаря за подсещането  bouquet Бях забравила тази прекрасна рецептичка  ooooh!

Банана сплит - от "Бон Апети"
Хрупкав бисквитен блат с орехи и канела, сметанов сладолед, парченца шоколад и топъл шоколадов сос

Списък на необходимите продукти:

за блата:
200 г обикновени бисквити
80 г масло
50 г орехови ядки
1/2 ч. л. канела
аз добавих малко прясно мляко към блата,защото става трошлив

за плънката:
1 литър  сметанов сладолед /1кутия от 1кг/
200 мл течна сметана
2 банана

за дресинга:
1 консерва ананас на шайби
100 г шоколад
50 мл готварска сметана

Начин на приготвяне:

1. Сладоледът се оставя да се размекне на стайна температура. Бисквитите се смилат в кухненски робот, докато станат на трохи. Добавят се канелата и смлените орехови ядки и като се разбърква непрекъснато, се налива разтопеното масло.

2. Готовото бисквитено тесто се разпределя във форма за кекс с отделящо се дъно, като се притиска добре с лъжица и по стената се оформя ръб. Оставя се да стегне в хладилник. След това блатът се покрива с омекналия сладолед, а отгоре се нареждат колелца банан.

3. Сметаната за плънката се разбива на сняг и с помощта на пош се гарнира върху бананите и сладоледа. Оставя се във фризер за 2-3 часа.

4. Сметаната за дресинга се загрява, в нея се начупва шоколадът и се изчаква да се разтопи, като се бърка. Ври 1-2 минути и се сваля от котлона.

5. Всяко парче от сладоледения пай се залива с топлия топинг. Отгоре се поставя по една шайба ананас и десертът е готов за сервиране.

# 43
Обожавам сладолед! Любимият ми е йогурт-от този, който се продава в глинени гърненца. Май се води сладоледено кисело мляко.

# 44
Всякакъв сладолед  обичам.
 Peace
Традиция на семейството е почти всяка лятна вечер да се хапва сладолед . А и тук изкушението е голямо- много и разнообразни видове.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт