Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 129 220
  • 3 472
  •   3
Отговори
# 3 435
Затова и много хора се заемат с реставрацията им. Следя във фейса една такава група. Страхотни неща правят със стари мебели!

# 3 436
То и сега има качество, но на съответната цена.
Разликата с времената, които помня и в които нямаше такова разнообразие в асортимента, е че и по-скъпите, и по-евтините продукти бяха качествени, разликата идваше от по-луксозен материал или изпълнение, да речем, но не и от драстична разлика в качеството, както е сега. Попадала съм в днешно време на продукти, които изобщо и не трябва да стигат до производство и продажба, ама на, стигат и ги купуваме и хвърляме скоро - от мебели до най-елементарни кухненски пособия.   

# 3 437
Цитат
Това беше любимата ми мебел вкъщи, защото там държаха шоколадовите бонбони. Simple Smile
В горния десен шкаф, с ключето? Simple Smile
На едната ми баба стояха в него.

Точно там! Laughing

# 3 438
  • Sofia

1968год.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 14:41 от Doli

# 3 439
# 3 440
Цитат
Това беше любимата ми мебел вкъщи, защото там държаха шоколадовите бонбони. Simple Smile
В горния десен шкаф, с ключето? Simple Smile
На едната ми баба стояха в него.

Точно там! Laughing
И моята баба там криеше бонбони и вишновка, която пиеше с приятелките си Joy

# 3 441
  • София
Тези бюфети, които показвате, са много по-здрави от съвременните талашитени глупости. Мебели правени с мисъл да се ползват дълго време, да не кажа вечно.
Като се реставрират, стават прекрасни, както се писа. Баба имаше подобен, но отдавна е изхвърлен. На сегашния си акъл бих го запазила и обновила (не лично аз). Има невероятни реставратори на мебели.

# 3 442
Снимката над катедралния храм ми се струва,че е от Ориент Експрес не от БДЖ. Такива червени килими и завеси не помня по нашите железници.
Поршето пред руската църква и това знаме зелено бяло червено .... малко ми е странна. Но не съм от София и незнам там ли в правена снимката.

# 3 443
  • Sofia

София,138у-ще”Юрий Гагарин”

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 20:55 от Doli

# 3 444
Такъв баварски бюфет сме нямали, но понеже много ги харесвам, мин. година си купих (на символична цена) за къщата в Балкана. Не съм го реновирала, той просто няма нужда. Всичко си му е там , и стъклото, и ключето дори. А колко багаж събра, не мога да ви опиша. Много му се радвам.

# 3 445
Снимката над катедралния храм ми се струва,че е от Ориент Експрес не от БДЖ. Такива червени килими и завеси не помня по нашите железници.
Поршето пред руската църква и това знаме зелено бяло червено .... малко ми е странна. Но не съм от София и незнам там ли в правена снимката.
В София е правена снимката. Всъщност доста хора с партийни "връзки" с висшата номенклатура можеха да си купят западни коли.
Знамето е унгарско. Опциите са две:

– или там имаше,(ако не се лъжа),унгарски магазин за сувенири.
– или е окачено по случай някакво официално посещение на унгарски другари в София.

# 3 446
  • Майничка
Унгарският магазин беше доста по-надолу, след кръстовището на Халите, в посока Лъвов мост.

# 3 447
Унгарският магазин беше доста по-надолу, след кръстовището на Халите, в посока Лъвов мост.
Да,знам,но през 80-те години. А снимката е от 60-те години...

# 3 448
А къде беше немският център? Много пъти сме ходили да си купуваме книги от там, когато ходехме до София, но убийте ме, ако помня къде беше. То и толкова познавам София, де. Simple Smile

# 3 449
А къде беше немският център? Много пъти сме ходили да си купуваме книги от там, когато ходехме до София, но убийте ме, ако помня къде беше. То и толкова познавам София, де. Simple Smile
Между Централната поща и площад "Славейков". На ГДР. Там продаваха супер качествени грамофонни плочи с класическа музика.

Общи условия

Активация на акаунт