Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 168 236
  • 4 447
  •   5
Отговори
# 4 440
И 80% имат заеми за същите защото се следва мотото: "Гъзар бъди, в заеми тъни!"
Малко снимки от нета.
Така Актуалния Аспарухов мост по време на строежа му и след откриването му:

Хали Шипка

Когато Варна беше зелена и непрезастроена - центъра, хотел "Черно Море"

# 4 441
# 4 442
Имаше една тлъста прослойка,която изкара трудностите през 90-те години безпроблемно. И то работническа прослойка. Имам предвид тези в металургията,мините,енергетиката... Ироничното беше,че след като най-накрая приватизираха тези отрасли,част от тях чак тогава изпаднаха от борда и разбраха кон боб яде ли...

А ти бил ли си по тези места да видиш колко леко и приятно е там? Неслучайно им даваха пари.

# 4 443
Орловия паметник или паметника на граничаря във Варна.

В последствие орела е заменен с граничар с куче. В момента се намира в Морската градина. Промяната е направена 1922 година.
Честно казано, оригиналната идея с орела ми допада много повече и има по-голям символизъм.

# 4 444
  • Sofia

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 13:17 от Doli

# 4 445
Имаше една тлъста прослойка,която изкара трудностите през 90-те години безпроблемно. И то работническа прослойка. Имам предвид тези в металургията,мините,енергетиката... Ироничното беше,че след като най-накрая приватизираха тези отрасли,част от тях чак тогава изпаднаха от борда и разбраха кон боб яде ли...

А ти бил ли си по тези места да видиш колко леко и приятно е там? Неслучайно им даваха пари.
Малка част от тях – да речем 20% – наистина извършваха тежка работа.

# 4 446
Къде ме върнахте със синката...Със нея се правеше боя за припасване на лагери на колянов вал.

# 4 447
  • Sofia
Бабите не си ли правеха косите с нея 😀?
И тогава и сега са ми много странни и леко комични баби с посинени коси 🫣

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 15:00 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт