Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 177 962
  • 4 734
  •   5
Отговори
# 4 710
# 4 711
Ха-ха, „Цъкни вефа да чуем Кидика...“. Laughing

# 4 712

През соца имало ли е такси по черноморските плажове?
Срещам противоречиви мнения и ми е тридно да отсея истината.

# 4 713
  • софия
Нямам спомен да е имало такси за плажа, но съм била малка и това не е било мой ангажимент. Може би за Евин/Адамов плаж. Сега не мога да си представя как сме ходили с една кърпа и чифт бански за преобличане. Не съм и много сигурна колко активно сме ползвали чадър. Нямам никакъв спомен за това.

# 4 714
Не знам да е имало такса. Даваха под наем едни огромни и тежки чадъри и това беше, ама си ги взимаш от пункт и там ги връщаш. Възможно е да е имало някаква такса по елитните курорти за инсталираните предварително чадъри.

# 4 715
За градските плажове май имаше. На символични цени – от рода на 50 стотинки или по-малко.
Имам смътни спомени, че сме плащали вход за централните плажове в Бургас и Варна.
За плажуващите по дюните със сигурност не е имало. Но пък вероятно са плащали курортна такса, та пак не е било съвсем без пари.

# 4 716
На някой плажове имаше такси. Спомням си че 1992 беше 40 стотинки за цял ден.
Но това само на някой плажове. Други си бяха безплатни. Плажове пред хотели на Златни пясъци имаше без такса. Даже имаше и безплатни душове с минерална вода.

# 4 717
И в Албена душовете на плажа май бяха с топла минерална вода.

# 4 718
Върти ми се в акъла за 30 стотинки на ден  за плаж във Варна. Шофьорски ли беше, офицерски ли... забравила съм му името.

# 4 719
  • Deutschland/HE
Във Варна на градския плаж имаше такса през 80те години. За възрастни 25ст, за деца 10ст, отделно се плащаше ако ползваш чадъри, но те бяха малко. С минерална вода беше единствено душа на Ролбата и на лечебния плаж.

Офицерският плаж се пада под Морското училище, от там му идва и името Simple Smile. На Рибарския плаж водеха учениците, които ходят на градски лагел. До Вълнолома водеха децата от детските градини. Това е през 80те.

# 4 720
Офицерски, Шофьорският е между Дюни и Аркутино.

# 4 721
На прима виста ми е трудно ми е да се сетя във Варна да има чешма със студена минерална вода..... Може би тази до Аквариума. Варна буквално е върху минерални извори. Твърди се даже че под града имало голямо езеро с гореща минерална вода, но не съм чел някъде за това. Има много минерални чешми но са затворени. Даже култовата в д-р Шишковата градинка вече я няма. А водата наистина помага и има ефект.
Живеем върху богатство а не го ползваме.

# 4 722
Имаше билети за вход на плажовете.

# 4 723
В съблекалните за гардеробче имаше ли отделна такса в Централния във Варна?
Помня ластичетата с номерца.

# 4 724
  • Deutschland/HE
На прима виста ми е трудно ми е да се сетя във Варна да има чешма със студена минерална вода..... Може би тази до Аквариума. Варна буквално е върху минерални извори. Твърди се даже че под града имало голямо езеро с гореща минерална вода, но не съм чел някъде за това. Има много минерални чешми но са затворени. Даже култовата в д-р Шишковата градинка вече я няма. А водата наистина помага и има ефект.
Живеем върху богатство а не го ползваме.

Тези със студена вода, не са с минерална, а с чешмяна. Ние пълнехме бутилки с минерална вода или от Шишковата, или от под Аквариума. Трябваше да седи отворена бутилката няколко дни и не трябваше да се пие повече от 10дни, после трябва почивка.
В района около баня Гъбата имаха парно, ползваха топлината от минералната вода. Там беше блока на ГК на БКП, а покрай тях и съседните се бяха уредили (например по улица Климент). Но в училище Климент, парното беше на газьол.

Общи условия

Активация на акаунт