Войната по пътищата – защо всички знаем проблема, но нищо не се променя?

• 1 952
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
В тон с темата - в новините споменаха за индивид в Стара Загора, станал убиец, защото карал пил и не пожелал да спре на полицаи.
Та какво за закони, правилници и съзнание трябва да се коментира?

# 16
В Нова Загора.

# 17
Що се вързвате на поредната тема генерирана от ChatGPT?
Скрит текст:
разпределението на уменията на шофьорите е с максимум доста под средното почти на ниво посредствен. Обаче сами се оценяват като добри, т.е. много над средното. Математически невъзможно, направо парадокс. Илюзорно  превъзходство - същото от което страда и авторът на темата. Няма как 75% от шофьорите да се вместят в четирите процента наистина добри. Ама лаф да става

# 18
Посредствен е твърде щедра оценка. Огромната част просто въртят волана и гледат да не се ударят някъде. Нито познават правилника, нито колата си, липсват им елементарни рефлекси. Само не мога да преценя нихилизъм ли демонстрират, или нисък интелект.

# 19
Този от Нова Загора е бил без книжка.
Основният проблем - няма адекватни наказания, а близките на убитите получават подигравки.
Хората не хаят.
Сега сигурно последният ще отиде най-много в общежитие за малко и толкова.

# 20
  • Пловдив
Какво разбрах от Нарциса - огромната част от шофьорите са тъпи и не могат да карат, останалите - малката част - и те почти или наполовина не могат, само тя, мама, брат и мъж са по правилата, като първите трима нямат книжки.

# 21
Какво разбрах от Нарциса - огромната част от шофьорите са тъпи и не могат да карат, останалите - малката част - и те почти или наполовина не могат, само тя, мама, брат и мъж са по правилата, като първите трима нямат книжки.
Съгласна съм. Само че, могат или не могат, просто не искат да карат, предпочитат да вършат простотии, щото закона блее.

# 22
Да се изфукаш, че действаш по правилата, предизвиква подигравки, защото наистина почти никой не спазва правила и ти си балък. Лекото нарушение на правилата е в реда на нещата, пък и по-тежкото не е голяма работа - почти всички смятат така, значи е вярно. Типична българска проява Simple Smile

# 23
огромната част от шофьорите са тъпи и не могат да карат
Това е вярно. Останалото не. Към горното добавям "Не познават нито здвп нито правилника"
За сметка на това - Изключително висока самооценка за способностите си.

# 24
огромната част от шофьорите са тъпи и не могат да карат
Това е вярно. Останалото не. Към горното добавям "Не познават нито здвп нито правилника"
За сметка на това - Изключително висока самооценка за способностите си.

Айде стига глупости! Изобщо не е вярно, че огромна част от шофьорите са тъпи!!!
Просто тази малка част камикадзета, които трепят хората и не им пука, са лъжицата катран на кацата мед!
Достатъчно дълго съм на волана по улиците, за да го видя! За съжаление са достатъчно, а това е жалкото.

п.п. Извинявам се, че не съм внимавала и че било Нова, а не Стара Загора.

# 25
Ако кацата с мед е да караме над ограничението, щот можем, да изпреварваме без видимост, щот можем, да минаваме на червено (ама само ако няма камери), щот можем - няма никаква разлика с камикадзетата. Всичките тия камикадзета просто са бързали като останалите медени шофьорчета, ама обстоятелствата веднъж са се случили малшанс.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 20:14 от Нарцùса

# 26
  • Пловдив
Ми шофьорите сме ние. То ясно, че всички останали (или "българинът") без нас, семействата ни и евентуално - присъстващите, са тъпи, ама реално огромна част сме пак много такива като нас. Wink

# 27
По принцип повечето се опитват да карат по правилата, но почти всички превишават скоростта, особено по двулентови пътища. Никой не спазва ограниченията при отбивки, точно където танкът на Кирил Петков, който данъкоплатците сме платили, уби човек.
Тираджиите, разбира се, също нищо не спазват. Колко пъти ми се случва да ме настига един и същ на всяка отбивка, защото само аз намалявам. Сигурна съм, че и тук четящите изобщо не се вълнуват от тези ограничения.
Отделно дори най-големите откачалки рецидивисти да са по-малко, няма обществен натиск да ги натикат, където им е мястото. Дела с години, след които я стане нещо, я - не и почти никой пет пари не дава.

# 28
  • Пловдив
И пътищата в България са построени по безумен модел. На кого е нужно главния път например Пловдив - Карлово да минава през 10 села!?

# 29
Айде стига глупости! Изобщо не е вярно, че огромна част от шофьорите са тъпи!!!
Вярно е. 80 да не кажа 90+% попадат в тази категория. Просто нямаш достатъчно опит за да го прецениш.
Камикадзетата са под 1%...и си личат от километри.
Сигурна съм, че и тук четящите изобщо не се вълнуват от тези ограничения.
В грешка си. Изключително много ме вълнуват.

Общи условия

Активация на акаунт