САЩ нападна Венецуела

• 12 576
  • 323
  •   1
Отговори
# 120
  • Сан Франциско
И ние гледаме пресконференцията в реално време…говори за Байдън, говори за Орегон, говори нещо си, което няма никакъв смисъл. Единственото, което имаше връзка с Венецуела беше, че сега САЩ ще управлява държавата…ама как и от кой (тъй като нито план има, нито де факто някой на място) - не е ясно. Отстъпи подиума на Рубио и докато той пелтечи - Тръмп заспа зад него. We are doomed, както се казва.

# 121
Хохо, Тръмп си призна в прав текст, че всичко е за нефта.

Прояви се отново и BDS - Biden Derangement Syndrome.  Laughing

Аз забелязах, че Тръмп заспа прав, докато говореше Рубио Simple Smile А докато говореше генерала, Тръмп гледаше полузаспал и с досада. Към края, когато генералът обърна последната страница на речта, Тръмп погледна иззад рамото му и направи една физиономия на досада, че има още реч. Тotally doomed, Etereia. Стягайте се тази година да гласувате масово за сините, че ще става още по-зле.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 19:52 от Fenris

# 122
Издигна ми се в очите. Поне вече не е лицемер. Една идея, ама не много. Колкото Путин.

# 123
  • София
Просто направи така, че сега целият свят ще пламне и по-силният ще агресира спрямо по-слабия. Бастун. Grinning

# 124
МАГА не гласуваха ли за Америка фърст и против войни в чужбина? Пък какво се оказа - Тръмп започна такава срещу Венецуела. Сега ще управлявал Венецуела и на въпрос на журналист кой ще плаща, ако се проточи това управление няколко години - ами нищо нямало да им струва, защото всичко ще се плати с нефта, който ще източат. Бил американски тоя нефт. Сигурно и Венецуела е long forgotten американска територия.

Конгрес и Върховен съд още мълчат. Под чехъл.

Trump Golf Tracker е изчислил, че Тръмп е прекарал една четвърт от дните си като президент на голф игрището. Посещенията струват на американския данъкоплатец над 110 милиона долара. Явно е имал мноооооооооого време да обмисли в детайли как да докопа венецуелския нефт.

# 125
Венецуела в момента почти никакъв нефт не продава...

# 126
  • София
Не му се разбираше много, но явно мислят да си сътрудничат с вицето на Мадуро, тази,която коментирахме днес, че е в Москва. Тръмп каза, че Мария Корина Мачадо (опозиционната лидерка с нобеловата награда) нямала качества да управлява...ще видим какво ще каже венцуелския народ.
Куба била истинско бедствие, биха им помогнали и на тях. С Тръмп никога не се знае какво престои...
Относно с аналогията с Укрйна, единствоното общо е, че и в двата случая имаме незаконна външна военна атака, но до там. Нито методите, нито резултатите нито дори реакцията на местните може да се сравнява в тези два случая.

# 127
От всички коментари в нета, най ми хареса "Специалната военна операция на САЩ продължи два часа."

# 128
Каза, че вицето на Мадуро е назначена от него, но че изглеждало, че ще вземела правилното решение. Аз не чух нищо за сътрудничество поне. Какво се има предвид с правилно решение само Тръмп знае.

А коя ''група'' ще управлява Венецуела? Директорите на нефтените компании на САЩ?

Китай и Индия са основните купувачи на венецуелския нефт.
Китай - враг на САЩ, Индия - бивш приятел на САЩ.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 20:23 от Fenris

# 129
Това най-вероятно ще наклони руския наратив в посоката, че Украйна е в сферата на влияние на Европа. Както и Русия Simple Smile

# 130
Венецуела в момента почти никакъв нефт не продава...

Тя щото никакъв нефт на никой не продава, за това сигурно петрола е 60 долара барела, а не 150 колкото е бил 2008. И то при днешният долар. Дето е сигурно с 2 пъти по малко покупателна способност от тогавашният заради печатането на пари за да си покриват дълговете. Защото те са най задлъжнялата държава в целият свят. Само че мен не ми е еня, за техните дългове. Не съм ги натрупал аз, че да ми пука как ще ги покриват. Защото американската икономика вече не може да ги покрива. Ще трябва да крадат чужди ресурси. Отвратителна работа. После да не се чудят защо навсякъде по света не могат да ги гледат вече американците. Защото ако Венецуела не беше държавата с най големият петролен резерв, нямаше да е разбишкат, за да си плащат дълговете. Отвратителна работа.

# 131
На първият въпрос аз мога да ти отговаря веднага. Нищо хубаво, не ги чака. През следващите години ще заживеят два пъти по зле от при Мадуро. Защото ти какво си мислиш че ще стане. Глад и криза е добрият сценарий, защото със сигурност американците няма да отделят пари, да изхранват венецуският народ, въпреки че му се месят в делата. В лошият случай предстои гражданска война. Между поддръжниците на Мадуро и празнуващите по улиците. И в двата случая, венецуалският народ ще живее по зле, отколкото при Мадуро. И не го казвам като фен на диктатурите. Но Венецуела досега беше държава, със закони, с легитимна власт, полиция, армия. Ясен ред. Сега идва безвластие, и две враждебни групи в обществото... какво мислиш че ще стане. Каквото става след всяка американска намеса. Смърт, разруха, война, глад. Това ги очаква, като всички останали, на които е снасяна до момента американската демокрация.
Празен магазин няма как да стане два пъти по-празен. А "редът", за който говориш, е доста странен, Венецуела години наред беше сред държавите с най-висок брой убийства на глава от населението в света. И власт, която не може да бъде сменена, не е легитимна, тя просто е укрепена.

# 132
Да смениш една нелегитимна власт с друга нелегитимна и то от друга държава, която единствено се интересува от нефта ти - това не мисля, че е подобрение на ситуацията.

# 133
Щатите няма да налагат на венецуелците техен човек. Венецуела ще е временно нещо като протекторат на САЩ,докато народа и се освести,организира и си избере честно свой лидер.

# 134
Да, от празният магазин спасяват американците Венецуела. Айде стига моля ти се. Не са празни магазините във Венецуела. Не ядем доматите с колците. Чукни в интернет да видиш как изглежда Каракас при тоя ужасен Мадуро. Не може да е различиш от София. Даже и планина си имат наблизо. Все едно София гледам. Небостъргачи, заведения, чисто, подредено, зеленина. Това не е Северна Корея. Или Куба.

Общи условия

Активация на акаунт