Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 2 975
  • 143
  •   1
Отговори
# 135
Пандора, много щастие с човечето! Писала съм преди-дълго сушене,непрекъснати досушаване ремонт и още 100 неща...Повярвай-не ти трябва.Петя е казала 6-та и нагоре, ако бюджета позволява Ако не-друго, но не 4-та серия. Може би АЕГ,Електролукс или не знам как са по-високите класове на Шарп, но тази която взех на родителите ми е по-добре, но вече я няма. Горенето се обслужва по-трудно-филтрите, а. И май няма успешен модел скоро похвален

# 136
gigina, много Ви благодаря.
Аз днес суших долен+ горен(за единично легло)и три калъфки  3ч ...
Мислиш ли , че би се справила с два комплекта чаршафи - за спалня+ единично?
[/quote]
Барабанът е голям, 9 кг. Мисля, че ще се справи, естествено не гарантирам.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 20:27 от gigina

# 137
Работата но сушилнята зависи изключително много от:
- на каква влажност са излезли дрехите от пералнята. Центрофуга на 1400 оборота и центрофуга на 1000 имат голяма разлика
- достъпа на свеж въздух/проветривостта на помещението. Аз държа винаги отворена вратата на банята, пускам вентиратора, а ако ми се стори много влажно отварям за кратко да се проветри.

# 138
Може ли да ми кажете тези, които сте с Миеле сушилня дали винаги измивате филтъра когато е замърсен, както е посочено? Може ли за по-бързо да се обере с прахосмукачката?
Случва ми се да ми покаже, че е за почистване, а аз съм сложила вече пране вътре и няма кога да го мия и да чакам да изсъхне.

# 139
Можеш да го обереш с прахосмукачката.

# 140
Ако става въпрос за филтъра при вратата, след всяко сушене събирам мъха и го изчетквам с четка. Отвътре около уплътнението на вратата също се почиства.
Този на кондензатора изтупвам когато се сетя.  До сега не се е случвало да ми светне индикация. За него не препоръчвам прахосмукачка, защото върху филтъра има още един по- тънък слой, който е възможно да повредите.

# 141
Не съм ги мила. Тези на вратата ги почиствам след всяка сушене и минавам внимателно с ръчна прахосмукачка.
Този на кондензатора го вадя и контролирам. Ако вида запрашаване го почиствам с мека четка.
Доколкото помня това с миенето е като ти светне индикацията.

# 142
Аз съм с Бош 6-та серия, 8 кг и си суша по два комплекта за легло персон и половина. Няма никакъв проблем.

# 143
С Миле
Филтъра пред кондензатора пера (само с вода) веднъж седмично. Не чакам индикация.
Всяка година купувам и подменям с нов този филтър.

Общи условия

Активация на акаунт