Избор на климатик. Тема N°6

• 294
  • 10
  •   1
Отговори
  • Велики Преслав
Тук ще продължим (продължите) обсъждането на битовите климатизатори.
  Ако имате да кажете нещо по темата - изразете го с повече от една дума. Пускането на едносрични постинги, публикации с емотикон/и без текст, отговори "запис", както и публикации с цел трупане на брой мнения, не се толерират!
 Ако желаете да следите дадена тема, включете известяването за нея или използвайте бутона Харесва ми, за да я добавите и в списъка с харесани от Вас теми, достъпен от лявата колона на първа страница на сайта.
 Хубаво преди да започнете да избирате климатик за вашето жилище, да се запознаете с някои фактори за избора.
Основния насочващ фактор е ОБЕМА на вашето помещение. Много хора, подбират мощността на климатика по площ на помещението, което е неточно и води до различни проблеми в периода на експлотация. Лесен пример за това е, че помещения с височина 3 метра и такива с височина 2,5 имат доста различни енергийни нужди.
  Втория фактор са топлозагубите на помещението.
Съответно дали то има някаква и ако има каква изолация-дали вътрешна или външна? Каква е дограмата? Дали жилищната сграда е самостоятелна къща или апартамент в жилищен блок? Ако е в блок на кой етаж?
Каква е функцията на помещението? Дали жилищно или за някакъв вид дейност, който предполага странични фактори за определяне на мощността на климатика, както магазини, салони за различни дейности и прочие.
 Какъв е вашия бюджет?
Дали машината ще се използва за основно отопление?

Тема 1
Тема 2
Тема 3
Тема 4
Тема 5

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 19:15 от Васил Василев

# 1
Благодаря за новата тема.
Имам въпрос :
Здравейте, някой може ли да ми каже какво индикара грешка 45 при подов климатк Crystal?

Работи някалко часа, след това се чува някакъв звук / наподобява звук от изпускане на пара от ел.тенджера,но по тих / и се появява грешката.

# 2
z.2012 - има и коректна фирма до стадиона.

# 3
https://belani.bg/mitsubishi-heavy-industries-srf35zs-w-src35zs- … Y85QaAqPDEALw_wcB

https://techmart.bg/klimatik-invertoren-mitsubishi-heavy-diamond … wsrc35zs-w2-podov

Това Diamond ли са наистина? Нали Мitsubishi Неаvy нямаха подов 12 ВТU който да е серия Diamond? А само 18-ка

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 15:28 от dsfds

# 4
Ми що гледаш във фалшименто сайтове...кондекс или директно страницата на МХИ ползвам аз за справка.
https://www.mhi.com/

# 5
Преди имахме климатик на ЕлДжи,сега – Дипломат. И двата климатика трябваше по стандарт да отопляват при минус 10 градуса,но не го правеха. И вече не знам на кого да вярвам. Квадратурата е 35км.м на хола.

# 6
  • Велики Преслав
Вие сте си виновни.
Те при тея -10° дават каква отдавъчна мощност има климатика. Мощностите при отопление дадените на етикета са при 7° над нулата. Или иначе казано тестовите данни са при тея температури и се разглеждат като режим за оптимална работа. При 17° надолу, нормално да не успява, ако не са взети предвид всички фактори при избор. При тея минусови температури им дават също мощности но в различни други ръководства.

# 7
  • Пловдив
Здравейте! Имаме климатик LG S12ET.NSJ, монтиран в спално помещение с размери 5 х 3,5 х 2,6 м, малка част от което е издадена навън от блока. Апартаментът се намира на първи етаж в тухлена сграда (под нас има гаражи); южно изложение; без изолация; с двукатна дървена дограма. Проблемът е, че въпросният климатик не успява да отопли добре помещението – в момента при 2–5° вън, температурата в стаята едва достига 23,5–24° при зададени 27° и максимална скорост. Климатикът не се спира; единствено намаляме градусите за през нощта. Филтрите се почистват редовно и му се прави профилактика веднъж или два пъти годишно. Така е, откакто е купен преди четири години. Майсторът всеки път ни уверява, че уредът е в изправност и че за това помещение повече от това не може да се очаква. Къде може да е проблемът? Приятели ме съветват да го сменим с друг. В съседното помещение (3,5 х 3,5 х 2,6 м, „пазено“ от неостъклена тераса) сме със LG S09EQ.NSJ и нямаме проблеми – при зададени 24° отопля помещението точно до толкова. В кухнята също – отново девятка, но на друга марка. Благодаря предварително на всеки отзовал се.

# 8
  • Велики Преслав
Не би било лошо да му сложите един термометър със сонда, да видите какви температури вади на изхода.

# 9
Какво е мнението ви за климатици Gree

# 10
  • Велики Преслав
Благодаря за новата тема.
Имам въпрос :
Здравейте, някой може ли да ми каже какво индикара грешка 45 при подов климатк Crystal?

Работи някалко часа, след това се чува някакъв звук / наподобява звук от изпускане на пара от ел.тенджера,но по тих / и се появява грешката.

Тези климатици са производство на Hisense. Грешките още не са широко познати. Аз мисля, че това беше проблем около инверторното  управление.
Какво е мнението ви за климатици Gree

Аз бих пропуснал.

Общи условия

Активация на акаунт