Първи татус

• 1 156
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте, мамита. Не знаех къде да пиша, затова направих нова тема тук. Надявам се е на правилното място.
Записах си час при един татуист, защото от доста време исках татуировка, на 19 съм, ще ми е първа. Най-вероятно тези неща ще ги обсъждам и с него, но исках първо вас да попитам, ако сте наясно, понеже прочетох доста притеснителни неща и както съм хипохондричка, се наплаших доста. Та, попринцип имам дерматит на ръцете, а татуировката смятам да бъде на дланта, ще се получи ли някакъв проблем? И също там са вените и се притеснявам нещо да не се случи, примерно сепсис или нещо подобно. Моля ви, ако някоя е наясно да ми обясни. Благодаря предварително!

# 1
Е! Имаш дерматит и за това ще му боднеш мастило, за да ти покаже колко аджеба може да се възпали и разлюти?
Дерматита ти е там без провокации, ако реагира мега остро как аджеба ще махнеш татуировката, за да го успокоиш?

# 2
От какво е този дерматит?
Аз лично не бих направила татус, ако имам дерматит.
Аз много исках татуировка, но така и не направих. След години се оказа че имам алергии към цял куп метали и химикали. Така че добре че не направих татуировка и избегнах проблеми,

# 3
Олеле, ще направиш изключително голяма грешка.
Татусите на дланите са може би едно от най-болезнените ever. Казвали са ми го татуисти, които са целите нарисувани. Освен това - тези татуировки са много нетрайни. Буквално се измиват.
Изключително неподходяща идея за първи татус. И изобщо за татус. Даже вчера гледах част от едно интервю на инфлуенсърката Tattstoner, Стефани незнам си коя, тя е изрисувана цялата и точно това обясняваше.
И разбира се, рискът от възпаление при теб е голям. Виждала съм снимки на брутални инфекции след татуировки, чак сепсис е доста трудно да направиш така, но за мен опасността да ти се провокира дерматитът е голям.
За инфо - имам 7 татуировки, след 2 седмици съм на 8-ма 😅 и много добре си спомням как сегашният ми татуист ми разказваше какво е било като са му татуирали дланта, не е завършена татуировката, каза, че с местна упойка са го правили (има кремове с лидокоин за тази цел) и пак е било някакъв кошмар.
Избери си някакво по-стандартно място.

# 4
  • Down south
Консултирай се с дерматолог, преди да предприемеш такава стъпка. Татуировчиците няма да носят отговорност, в случай на усложнение. Подписва се документ (не знам къде живееш) и слагат, каквото пожелаеш.

Замислих се, защо при кожни проблеми, искаш да си усложняваш допълнително живота.

ПП Модата на татуировките видими и "невидими" отмина. На днешно време хората плащат значителни суми, за да ги заличат.

# 5
В интерес на истината, постът е написан изключително грамотно като за тийнейджърка, тъй че не смятам, че момичето е просто.
А и няма смисъл от някакъв хейт тук, нали сме, за да помагаме, критика може да се изкаже и по-някакъв градивен начин.
Да не забравяме, че и ние сме били млади и сме се влияели от моди и течения, които не са били най-здравословните за нас.
И честно казано, ако някой можеше да каже на 22-годишното ми аз защо е много тъпа идея да си прави първи татус в апартамент в Овча купел 2 от някой, дето е бил нощна смяна и едвам гледа в неособено стерилна обстановка - и то без да ми казва, че съм проста - щях да го оценя.
Тъй че нека запазим добрия тон.

# 6
Момичето пита, така че отговаряйте по темата, не раздавайте квалификации.
Дерматитът може да обостри и на дланта не подходяща за такъв тип кожни проблеми. Ако наистина искаш татуировка, направи си мъничка и на по-безопасно място след консултация с дерматолог.

# 7
И без дерматит татус на ръката ще прилича на затворническа мацаница в най-кратки срокове. Пръсти, длани - няма никакъв смисъл. Както и Долна устна, там директно изчезва.

Най-добре консултация с дерматолог, ако той се съгласи - татуист от висок клас, който държи на стерилност и чистота.

И сигурно ли е, че имаш дерматит? Обикновено се появява само на определени места, като ръцете, когато е контактен, тоест при определени дразнители. Но, за белене, сърбеж и зачервяване специално на ръцете има още десетки причини, не винаги е дерматит.

# 8
Татуировка на дланта ми звучи като обеца на езика.
Нали има тема за татуировките и пиърсинга, още е активна - https://m.bg-mamma.com/?topic=1326492

# 9
Питай дерматолог, но с дерматит не мисля, че е добра идея точно там да имаш татус. Иначе и аз на 19 си направих първия татус и ми е на китката, но нямам такива проблеми.

# 10
И аз смятам, че е най-удачно да се консултираш с лекар. Не прави необмислени неща, на своя глава, от които после може да съжаляваш.

# 11
  • София
Аз съм с много алергии и 4 татуса. Дъщеря ми сега навърши 18 и има 2. По новите наредби - нямат право да ти правят татус ако имаш заболяване, освен ако нямаш бележка от дерматолог.
Съвет като майка на дъщеря - не го прави. Дерматита е едно от най-гадните заболявания. Ще стане много зле.

# 12
  • София
Първо къде на дланта? До колкото знам там има доста голям шанс да се ""разлее" татуса. Второ консултация с дерматолог след като сте хипохондрик. Ако не е добре за кожата аз лично не бих рискувала. Може и да попитате самият татуист.

# 13
Нямам татуировки и никога няма да си направя, но не, защото съм много умна, а защото не ми пука за нищо толкова много, че да искам да го увековеча на тялото си. Което изобщо не значи, че смятам тези с татуировки за прости, а че за тях е важно нещо, което за мен не е. Не може за всички едно и също да има значение.
Но смятам за глупаво, ако имаш кожни проблеми да правиш нещо, което ще ги усложни.
А и да нямаш, пак смятам, че трябва да е на място, което ще може да прикриеш. Млада си, може да работиш нещо, където не е препоръчително да се виждат.

# 14
Темата се превърна за и против татуировките и се измести въпроса.
BDC ми звучи точно като майка ми, която се възмущава от всяко татуирано момиче.
Към татуировките трябва да се подхожда разумно - защото това, което ти харесва на 20 години, няма да ти харесва на 40 години.
Така че трябва да е добре премислено решение. Но за мен е проява на индивидуалност и лично решение, така  че заклеймяването на татуировките е глупаво и ограничено.

Общи условия

Активация на акаунт