ЮнскОТО ни мъНИчко чОВече моЖЕ да пРИСТъпва вечЕ

• 9 100
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Най-накрая и аз да надникна в новата темичка  Laughing
Привет на всички, мили мами   bouquet
Първо да се похвалим, че днес най-накрая се запознахме с пловдивските мами - мацки, страхотни сте, всички до една   bouquet 
Елисирче, с теб и с Цецко за бързичко се видяхме, ама ша го поправим в най-скоро време  Grinning
Любе, мнооого хубави синчета си имаш, направо пу-пу, да са ти живи и здрави... Абе забравих да питам, баткото има ли си гадже, че го аресах за мойта мома  Mr. Green  Пък и ше ми е спокойно, че ше ми я пази  hahaha , като своя ше ми я пази...  Mr. Green
Пепитка, пък твоя Любчо, тва джобно гадже, ама такъв сладур с таз биба в уста  Joy
А синеочката Ани на мама Зори  Heart Eyes , бонбонче и половина  Heart Eyes

Сонка, и при мен не се отваря снимката, но с Open Link in New Window става

За БЦЖ-то, ний си имаме белег, така че няма да ни боцат пак  Joy
Хайде да спинкаме, утре пак, лека нощ на всички и целуфки от нас  Laughing

# 46
  • Den Haag
Добро утро  Hug аз ли съм най ранобудна  Flutter.
Видях снимката на Пловдивските мами, ама много сте хубави, като манекенки сте се наредили  Party Party Party, чак и на мен ми се прииска да се поразходя с вас, ама сме далече  Sad.
Какво давате да гризкат дечицата в количката, като се разхождате? Аз понякога давам по някоя солетка, махам солта и давам на Вики да я гризка, бях взела едни бишкотки, ама се задавя с тях  Sick.

# 47
Добро утро и от мен!
Таталинка, много гадно се е получило с крачетата на Ени,а изглеждат много удобни тези обувчици.Аз затова вече толкова време немога да намеря нещо подходящо,май ортопедите са прави като казват децата да прохождат босички Sad,ама как да стане това навън newsm78 Не стига ,че струват майка си и баща си детските обувки,ами накрая да се окаже че не са удобни на детенце,направо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
А за Мантуто,трябва да имате белег,иначе се прави тази проба,за която говорих вчера,и ако има реакция значи се е хванало,но няма белег,ако ли пък не-се прави ново БЦЖ,ТАКА ЧЕ ПИТАЙ ПЕДИТО Naughty
Пловдивски мами,супер сте Hug
Анитка Heart Eyes

# 48
Добо утро!
Сонка,аз точно се зачудих,че хем за невролог...пък пишеш ,че при педито сте чакали и си помислих,че нещо не съм чела правилно.....А, това за направленията и за големите-си е точно оправдание......аз съм при дж пи-дето никога не отказва/поне на младите си пациенти,виж пенсионерите дето са там през два-три дни може и да имат такъв проблем/....но явно има начин като има желание....А, ти пиши пак какъв ти е проблема/ако искаш на ЛС/...А, за снимките-ето ти всички от вчера/тази я качих в руския сайт,че става по-бързо/.....преди вчерашните са снимките с novalexa и Дани:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=67541&photo=251
Албени.....за гаджета вече не правя уговорки,че то сметката без кръчмар става......а и като гледам Сами какъв ми е любовчия още от сега,как да  ви подлъжа/нещо гледам Ани на Зори ухажва.....ама тя наистина е такава кротка и миличка.....като мама си/ ........,отделно дето си имаме официална приятелка/с която си се обясняват/....та  засега ще си останем  само приятели/но с тия очи вашите май няма да се налага да я сватосваш ти...а ми пригответе с татито сопата до вратата-да разгонвате обожателите/...И да знаете,че пак ще ви чакаме Heart Eyes
Пеперудке,ние гризем "Трохо",ръжени бисквити,диетични бисквити/едни такива пресовани блокчета-има оризови,царевични и комбинирани/...сухар също давам.....

# 49
  • София
Добър ден и от нас.

Таталинка, много са готини обувките на Ени, но явно не са подходящи за крачето й (за съжаление), колкото до подстрижката, само осигури някой забранен предмет на който не държиш особено много и ще й направя най - модерната прическа Grinning.

Исках да ви попитам за така наречената вродена агресия при децата. Много педиатри я отричат, но тя си съществува и при нас е с пълна сила. Чушка - бой вместо да отрасне в кенгуру или слинг, отраства в косата ми. Като казвам, че ме скубе нямам предвид обикновеното скубане, което всички деца с радост практикуват. Имам в предвид, че той явно показва агресия спрямо мен. Опитвала съм с нежност (колкото и невероятно да звучи Laughing), опитвала съм с изключително твърд тон, дори си позволих да му дръпна неговата коса (много леко), за да му покажа, че не трябва да прави така. Резултата беше такъв: първият път ме захапа много силно (до синьо); вторият път започна още по - силно да ми дърпа косата; третият път ми посегна ( Shocked)... останах без думи. Всъщност скубането не е единствената проява на агресия. Дебне ме да ме ощипе, удари или да ме издере до кръв. След като успее да направи някое от горепосочените действия, изпитва видимо задоволство и погледа му става много особен )(да не кажа злобен). Направо се видях в чудо!!! Моля за съвет, вие как бихте процедирали в такъв случай. Забравих да кажа, че другото любимо занимание е да ми бърка в очите, и ако направя грешката да се разплача, той започва да се смее с глас smile3518. Единственото спасение да сме на разходка, а това без Чушка - мен е страшно трудно!
Предварително се извинявам за дългия пост.

# 50
Добро утро и от мен. Цецито преди малко заспа. Аз също му купих овувчици за прохождане на
Колев Колев  и сам  доволна само че много често ги събува. В количката му давам да си гризка солети все пак има вече 7 зъбчета. Приятен и слънчев ден на всички!

# 51
Пиперлийке, не е лесня твоята... не съм чела нищо по въпроса, нито съм имала твоят проблем (за моя радост), но това, което ми дойде отвътре като те четох е: опивала ли си да бъдеш напълно безралзична и/или да го оставиш сам след като те нарани. Дори за 2 мин: да идеш в другата стая, разбира се ако няма опасност да се нарани или строши нещо де. Поне аз бих реагирала така.. с ледено спокойствие. Не знам дали ще има ефект, само идея е. Успех с бандита Grinning

# 52
Чушчице, това е период и дано продължи за по-кратко време  newsm10
Аз не съм го изпитвала, но знаех моя позната как беше ooooh! ....пожелавам ви в най-скоро време да се оттърси Чушка бой от тези свои  навици Peace

Любе, би ли снимала опаковките на "Трохо"-то, ръжените и диетични бисквити Wink че аз с тези Плазмони много се охарчих Tired

Сонке, нагушка ли вчера мъжО kiss

Лек и слънчев ден   Nature Sun With Face

...а ето да ви покажа и моята питка от прощъпулника на Вики  Two Hearts бях направила и крачета от тесто, които си пазя в кашончето с другите неща Wink

# 53
  • Den Haag
Дитка питката е супер, а как направи крачетата  Grinning

# 54
  • София
Здравейте, момичета!

Тази сутрин си взех резултатите от цитонамазката и съм щастлива, че всичко е ок.
Имах известни притеснения, но сега съм спокойна.

Пеперудке, за навън давам на Ени да гризка бисквитки на Хип. Не смея още да й давам солети, че да не си бръкне по-дълбоко в гърлото. Вкъщи й давам и коричка хляб да дъвче, много й се кефи.

Дидко, с тая красива питка дето така безсрамно и съблазнително си я бутнала пред очите ми, ме подсещаш за един обещан тутманик... ама мога и с рецептата да се задоволя, ако ми я пуснеш на лични Simple Smile

Чушка-мам, не съм чела за тази скрита агресия при децата, стана ми любопитно. Говорила ли си с психолог за това? Мисля, че би ти дал разумни обяснения и съвети.
Иначе мога да кажа на мен как ми изглеждат нещата. Ени прави сходни неща, но аз не влагам в нейните действия притеснителни мисли. Повечето деца така се забавляват, търсят нашата реакция и когато ние се ядосаме или пък се смеем, те също се забавляват. Повтарят направеното, за да реагираме пак и така търсят контакт с нас. Искат си нужното внимание. Може би Марти го прави с повече сила и влага повече енергия, а на теб ти се струва, че е целенасочена агресия. Искам да кажа, че майките сме прекалено чувствителни и сме склонни да виждаме в реакциите на децата си понякога несъществуващи неща. На мен също са ми минавали подобни мисли, когато Ени беше на 2-3 седмици. Кърменето за мен беше кошмарно нещо и във физически и в емоционален план. Втрисах се от ужас, когато наближеше часа за кърмене. Ревала съм с глас докато Ени сучеше, а тя ме поглеждаше с един особен дяволит поглед и сякаш ми казваше "Болите, а? На мен пък ми е добре и съм доволна." Няколко пъти ми минаваха такива мисли, но после се спрях и си дадох сметка, че това е бебе, което едва ли влага нещо в погледа си. Просто изострената ни емоционалност след раждането понякога ни води в не много реална посока.
Не съм специалист, пък и не съм виждала какво точно прави Марти, за да давам мнение. Само споделям това, което на мен ми прави впечатление от твоето описание на случая, а и сходните мисли, които са минавали и през моята глава. Надявам се с времето това поведение на Марти да отмине, а и ти да смениш посоката на мислите си и да се чувстваш добре  Praynig

# 55
Здравейте!
Отдавна се каня да пиша, ама все няма време или желание, или компа е зает... та пак ще има забравени Embarassed.
Ади_5, позната ми е тази работа с кучетата, ама аз нали съм проклета, само ги дебна да си повторят грешката и ще ходя на разходка по нощите с един арбалет... #Cussing out
Таталинка, пробва ли да намажеш обувката отвътре с някакъв крем?
За мантуто - набедихме една пъпка, че е белег от БЦЖ и не сме правили проба.
Резултатите от консултацията при нас са: 8140гр (~+200гр) с известни уговорки, 73 см.
Обаче моето чудо ме стъписа с неядене - повече от 8-9 часа, и накрая хапна малко мляко насила. Видях се принудена да се цедя и да давам с чаша за да не се обезводни (горещичко си беше по нашия край ). Единствената поза, при която прие да суче, беше тя да е права!?! Педиатърката май ще се окаже права, че е заради зъбите. И това не е всичко - вечерта имаше някакви червени точици на краката, сутринта вече бяха големи подути петна. След консултация по телефона Shocked, педиатърката изписа някакви капки Финистил, като каза, че това било копривна треска. Хм!!
Лек и усмихнат ден на всички!

# 56
Дитка питката е супер, а как направи крачетата  Grinning

мЕРСАЖ Hug

...за отпечатъка на питката направих съвсем малко тесто от 1 яйце, пововин чаша прясно мляко и колкото брашно поеме, за да стане по-твърдо тестото и за да не бухва след това Wink

ТаталинкО Peace  bouquet

# 57
Здравейте момичета   bouquet
  Благодаря на вс за подкрепата -голям  страх брах,но ето.....забравя се.Ще си имам едно на ум вече Close
 Нямам възможност да пиша много ,че на Ади и  избиват 4  заба на веднъж и нещо ужасно  #Crazy вече сама си говоря,а и нашия татко  беше нощна смяна ..... та сам скапана от умора.Добре че 3 вече прорязаха  baby_neutral  ох ще пиша по късно ако мога  Peace

# 58
Привет, мамета!
Тук се отвори едно време, че сутрин си зареждам форума, но до четене на всичко така и не стигам...пък камо ли и до писане. Гледам да се насладя на топлото време, че то при нас е кът.
Чушчице, аз съм чела че е възможна поява на такава агресия между 9 и 11 месец. Бяха описани видовете агресия, но за разрешение на въпроса пишеше да се обърнеш към специалист. ИНаче има случаи, когато децата обичар да си причиняват болка и да ти кажа описаната гледка там е по тежка. МОга да ти преведа на лични статията ако искаш.
Дидка и пеперудке, много хубави питки сте направили.
Таталинка....ние имаме вече 20 чифта обувки и всеки ден имам чувството , че различна обувка и е удобна. Уж свикне с някой чифт и започва да се криви и да не иска да ги носи.
Любе, много търсени тез ергени.... Heart Eyes...май вие ще трябва да приготвите сопата, че в днешно време май момите са по напористи Joy
Ади....ужас с тия кучета...не го пожелавам на никого. ДАно вече не ти се случва  bouquet
Лек ден на всички!

# 59

Дидка-това имам в момента под ръка....другите са в количката/или са изядени Grinning /...този "Трохо" е оризов,има и червена опаковка-царевичен...от него давам и на закуска/със сок залят/...от бисквитите има царевични,оризови,пълнозърнести и тези-комбинация от ориз и царевица.

Общи условия

Активация на акаунт