ЮнскОТО ни мъНИчко чОВече моЖЕ да пРИСТъпва вечЕ

• 9 261
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мили мами и бебоци.
Елисир, честито ходещи крачета.
Агнешка аз давам Тонус, Родопея или Боженци най много тях харесваме.Давам го с бисквитка или със захар знам че не е хубаво но така го предпочитаме.
За РД и аз мисля да е на заведение.
Момиета Благодаря ви за пожеланията.
26 smile3501
Лек и усмихнат ден.

# 226
Добро утро и от мен! Heart Eyes
26,козето мляко е най-близко до състава на майчинотоп и затова се препоръчва като най-лесно усвоимо....въпроса е дали ще намериш такова/че тук само от някоя баба на село може да си го осигуриш/...една от майските мами даваше козе Ам,ама в Лондон/тук за такова даже не са чували-аз лично питах на много места и ме гледаха като извънземна/...а,за комплимента......незнам какво да кажа.....и на мен напоследък едни такива комплименти ми правят/че не изглеждам на годините си/,ама не си го слагам на сърце/пък и като бях на 20 и няколко ,май и аз съм ръсила същите простотии/
Сонка-и аз искам да се накипря и нищо да не пипам.....ама дали ще има кой да пипа newsm78/виж за кипренето съм сигурна,че бабите ни ще се накипрят повече от мен/

# 227

ДИдка взимам си тройна доза от кафенцето.
Вики тази сутрин стана в 5.30 и рева до 7.00 ама рев ви казвам. Хванах се за главата. Изобщо не разбрах защо толкова плака.

Елексирче честити ходещи крачета newsm68
Агнешка давам на Вики кисело мляко чисто и с бисквити. И двата варианта му харесват. Като марка купуваме "На баба" ниския процент, "Верея" - но последния път беше ужасно кисело, "Пършевица".
З_Енева честита ви годишнина. Пожелавам ви да сте все така щастливи и много да се обичате и разбирате.
Веселушка радвам се че сте добре, дано да имаш по-често време да ни пишеш.
Буболина много е порастнала Джули Heart Eyes
Люба чета постоянно за вашите подвизи и се хващам за главата. Ивчо освен че е сладур е и много пъргав и голям пакостник ми се струва /надявам се да не те обиждам/ то и моя син е страшна лудетина добре че още не може да ходи сам инак не ми се мисли как баба му ще ми звъни през 15 минути в работата Whistling да докладва каква пакост е сътворил

Защо така ми липсва Вили Thinking

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 10:27 от ~Поли~

# 228
Добро утро! Мънинкия се разрева в 6 часа за ставане и сега  Tired. А снощи уж се включих, уж писах пък нещо неси намирам поста... newsm78

Едва ли ще го възпроизведа точно, така че ще пиша само за киселото мляко.

Мама Яна, ние сме от тези които не възприеха АМ, след 8-мия месец. Както го описваш - с голяма погнуса, а някои от видовете и с повръщане. Тогава го пробвах с кисело мляко.

Агнешка, първо дадох КМ с бисквитка, после и кисело мляко с вода 1:1 и с много малко захар, а сега вече му го давам и без захар. Това само в 5-6 часа, през деня, не му давам. Купувам само много ниско маслено!

Вчера ходихме за мантуто и се оказа, че точно в тоя ден не работели, само понеделник, сряда и петък! Много се ядосах, но жената не ми беше виновна, а както и тя каза "задължение на джи пи-то да те уведоми".

Веселушка
, радвам се че се завърна при нас! Hug

# 229
  • Бургас
Привет и от мен
Аз си вземам тройна доза от кафенцето на Дитка,че досущ съм заприличала на нещото от сн - зеленясала и нещасна (че нестига,че бяса рева цяла вечер ами и мъжо ме ядоса)

Честити ходещи крачета на сладура Цеци и здрав кръс и нерви на майка му.
Честита годишнина и на З- Енева (и специален поздрав с песента на Тоника "Да са винаги заедно винагииии............")

За киселото мляко - аз още не съм дала с изключение на една две глътки айрян
За черния дроб и свинското-аз го въведох още към осмия месец и то по-специално дроба,че бяхме с мн нисък хемоглобин.Много и хареса особенно на "Ганчев"-дроб с картофи и масло.
Добре завърнали се на отдавнна неразсписвалите се мами  Hug.

Целувки и дано пекне

# 230
Леле момичета (Емси, Елиа) гледам че и вашите деца плачат по цели нощи.
Питахте ли педиатрите защо така.
Спомням си Емси беше писала че било от кърмата нещо и се появили колики, ама гледам Боби продължава да не спи спокойно.
Психясала съм се вече.
Уж нищо не го боли, отдавах го на зъби. Ама не може всяка нощ да са зъби това. Нашата педиатърка казва че трябва да си го търпя такъв, такова си било детето. А и трябвало да го отбивам вече, едва ли не било срамно да кърмя толков голямо дете. "Утре" щял да ми повдига блузата на улицата.

# 231
  • София
...
Чушчице, пиши ми какво стана,статията помогна ли ти с нещо...?
.....

26, помогна ми да се замисля..., там пишеше, че удрянето на главата е в израз на откритието на ритъма или поне така го разбрах. Тук не мога да се съглася със тази статия, защото Марти знае какво е ритъм и го показва доста ясно, като чуе музика започва да "танцува" Laughing. Забелязах, че удрянето на главата става в момент когато му забранявам нещо, т.е. инати се и се нервира, че не става това, което той иска. Виждам поне напредък от негова страна. Разбра, че когато си удари главата на таблата на леглото, боли и сега естествено е с нов номер... удря си главата в матрака. Поне вече не търси стени подове и т. н. за да си бие главата.

z_eneva, честита годишнина. Много щастие и радост и по - малко ядове.

~Поли~
, Вили е извън София и ще се прибере към 20 - ти май, ако не се лъжа.

Elisir, честити ви ходещи крачета. Нека ходи здраво стъпнал по земята, ако ме разбираш какво имам в предвид Wink.

# 232
Добрютрю!

Тъй като имам един въпрос още в началото искам да кажа, че целта на този пост НЕ е да разплавам поредния спор. Просто ми е чудно защо всички педиатри препоръчват кисело мляко "На баба" като то според http://www.bnap.org/?p=89 има най-ниско съдържание на хубавите L. Bulgaricus? На Борко му давам по мъничко "Елена" от 2% и се чудя дали изборът ми е правилен, дали и аз не трябва да му давам въпросното "На баба" newsm78
Аз лично дадох кисело мляко на Борко съвсем спонтанно: един ден аз ядох кисело мляко, към което съм пристрастена Mr. Green и мъника беше в мен: на първата лъжичка направи доста възмутена гримаса, но пък втората я хареса.

И още едно уточнение към emsy: ако мантуто го правите на ул"Кирил и Методий", то туб-диспансера работи с мантута: понеделник, вторник и петък сутрин. Това е така защото отчитането се прави след 72 часа: един вид ако ви бият мантуто в сряда не знам кой ще го отчете в събота Mr. Green Поне на мен педката ми каза, че работят тези дни.

Желая ви слънчев ден, ако не реално то поне емоционално Laughing

# 233
  • София
Добрютрю!

Тъй като имам един въпрос още в началото искам да кажа, че целта на този пост НЕ е да разплавам поредния спор. Просто ми е чудно защо всички педиатри препоръчват кисело мляко "На баба" като то според http://www.bnap.org/?p=89 има най-ниско съдържание на хубавите L. Bulgaricus? На Борко му давам по мъничко "Елена" от 2% и се чудя дали изборът ми е правилен, дали и аз не трябва да му давам въпросното "На баба" newsm78......

И аз щях да питам същото (четеш ми мислите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, казвай бързо къде си скрила камерата Laughing). Аз давам Пършевица или Елена, по малко, неразредено и неподсладено.

# 234
Здравейте, момичета!  Hug Ето ме и мен. Отдавна не съм писала, но това е, защото почнах работа и нямам никакво време. Днес - петъчно и дъждовно - нещата се поуспокоиха и нямам толкова работа, пия кафе и отварям темите по бг-мама, че се затъжих.
Назначиха ме във Видин временно за лятото, до октомври ще съм тук най-вероятно. Моника тръгна на ясла и се справя великолепно. Любимка е на всички възпитателки, защото е най-малка.Много я глезят и всички деца в парка като я видят и викат "Ето го бебето от нашата група. Моника..Моника..."Те всички са над 2 и половина години, по-малки няма.
Тя е на мама геройчето, от първия ден привикна с новата обстановка. Спокойна е, папка и спинка, вечер като я взема и казват, че е била "кротка и послушна и всичко си е изяла". Laughing Laughing Laughing
Вече ходи сама, в яслата я пускат да си щапурка самичка, но навън я държа за яката, че още ме е страх да не се изтърси. Crossing Arms
Такива сме си майките...  Тук е пълно с паркове и като я взема в 5 хукваме по градинките. Тя е много доволна, играе си с другите деца, вечер я прибирам мръсна като прасенце и се почва едно дълго къпане. Малко ни е мъчно за тати, който си е в София и работи, но всяка събота и неделя е при нас и си прекарваме страхотно.Просто тук почивката е лесно осъществима цел. Grinning Всички, които са в провинцията знаят това.
Иначе на работата всичко е перфектно. В страхотен кабинет ме кордисаха и ми е приятно да си прекарвам времето тук, не се чувствам като на работа, въпреки че съм доста претрупана и постоянно вися в зала.
Та това е от мен. Прегръщаме ви всички. Поздрави от Моника -  Laughing Laughing Laughing

Забравих да кажа, че малката е вече с цели 8 броя зъби.   Mr. Green

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 11:46 от Noel

# 235
Поли, от време на време ме удостоява със сън моя палавник. Мисля че безсънните нощи са по-малко, в сравнение с преди, но Боби просто си е ревлив.

Дирдрие , права си! Чак сега погледнах какво съм си записала и се върнах да редактирам! Hug

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 13:07 от emsy

# 236
Емси благодаря за отговора bowuu

За киселото мляко да кажа не даваме само това "На баба". Нашата педиатърка пък не ни е препоръчала никоя марка, аз и друг път съм изказвала възмущението си от нея и от нейната незаинтересованост, чакам юни да дойде. Та свекърва ми много му купуваше "Герма" - 2.5%, но е давала и от това "На баба", и "Верея" и "Пършевица" абе въобще не сме се спрели на конкретна марка. Не знам може да е грешка това. Вики яде такова мляко каквото има в хладилника.  Tired
Сега чакам да ми се накарате че не е хубаво така.
И за пюретата (зеленчуковите) да си кажа, че Вики почва да ги отказва. Иска да се храни от това което ядем ние. Та вече е ял всичко. Много на бързо се захранихме с храна за "възрастни". И показва явно, че нашата храна му е по-вкусна, въпреки че на мен ми харесват неговите пюрета  chef Готвени са в къщи. Направо някой път ми идва да му изям аз манджата.

# 237
Здравейте!
Момичета, благодаря за пожеланията  bouquet.Деница е по-добре; поне температурата и е нормална, но все още яде по малко, а на мен ми намаля млякото по тази причина и сега се боря за него. Другият проблем е, че още има разстройствои се страхувам да не се обезводни. Смектата не я харесва, остана ентерола. Обаче има напредък. Като я гледам какви бели прави, ще се оправи, няма къде да иде Simple Smile
Зори, вие как сте?
Люта чушка, Дирдри, точно тази страница се бях засилила да търся и аз.  bouquet
Понеже Деница се събуди, ще карам по-набързо, че да успея да постна нещо...днес.
Някъде четох статия козето и каве мляко, но не можах да я намеря. Само си спомням, че имаше 2-3 покзателя, по които кравето бие козето мляко (едното май беше количество фолиева киселина), но всичко останало е в полза на козето (май няма казеин, или е много по-малко)
А иначе на мен ми носят краве мляко и понякога козе - киселото, сиренето и изварата си ги правя сама.
За празнуването на първия рожден ден - сигурно и ние ще го празнуваме на два пъти - веднъж семейно в къщи, понеже сме малко, и един купон на поляна с мого бира Simple Smile - така или иначе малката няма да разбере нищо от него, а ние само си търсим повод да се сберем...
Залъгалката не се ползва по предназначение, Деница набляга на пръстче,  сега покрай зъбоникненето - още повече.
Честито на всички, които имат повод за празнуване!
Имаше още нещо, ама после.

# 238
  • София
Здравейте!

Благодаря на всички мами за подкрепата Hug

Мина пункцията на Ники и сега е вече по-добре. На 22 май ще го водя на контролен преглед и дано не се наложи втора Praynig При него се оказа по-сложно,защото освен че му и стеснено каналчето е и криво и го затиска допълнително някаква тъкан. Ники плака много преди и след упойката. Беше много уплашен от лекарките /с тези шапки и маски/,а и не му дадоха да яде и пие нищо 14 часа. Сега е вече весел и игрив като преди. Мисля,че вече е забравил лошото.

a witch стискам палци малката принцеса да оздравее по-бързо!
z_eneva честита годишнина! Много любов и разбирателство още дълги години!
Elisir честито прохождане Laughing
Мама Яна честито зъбче!

Целувки от нас

# 239
  • София
.....
Сега чакам да ми се накарате че не е хубаво така.
Не се и надявай някой да ти се скара Laughing Laughing Laughing

.... явно, че нашата храна му е по-вкусна, въпреки че на мен ми харесват неговите пюрета  chef Готвени са в къщи. Направо някой път ми идва да му изям аз манджата.
Ами разменете се - ти ядеш пюрета, той твоята манджа hahaha, шегувам се.

Общи условия

Активация на акаунт