Термин септември 2026г.

• 6 636
  • 270
  •   2
Отговори
# 255
Здравейте и от мен. Аз съм в 4 г.седмица. Имам едно бебче което е инвитро след 5 години опити. Роди се преди 6 месеца  и сега  отново съм бременна спонтанно. Има ли някоя с породени деца. Направо не знам как ще се справя. Грам не очаквах да забременея.

Симптомите са усещане, че все едно ще ми дойде. Гърдите обаче грам не ме болят
Аз също ще съм с породени,дъщеря ми е на 6 м

# 256
Moonnii, съжалявам и аз да го чуя Sad Кураж и скорошно записване в нова тема!

Diana.st, И при мен с миналата бременност случайно се откри уреаплазма. Търсиха причини за едно, намериха друго. Ако не ми бяха пускали допълнителни изследвания, нямаше да разбера, защото нямах никакви симптоми. Пих 3 пъти антибиотик, мазах се с какво ли не вагинално- антибиотик, бях на 5 различни мнения за тая уреаплазма, че чак и с гинеколог във Франция се свързах да разбера там как процедират. Едните са на мнение - много е опасна, други са на мнение - всяка 2ра бременна я има, заради отслабена имунна система. Едни казват най-опасна е в началото, заради спонтанни аборти, други най-опасна в в края, заради раждането. Няма единодушно мнение! Общо взето накрая важното е дали има някакви симптоми, дали е активна инфекция -температура и др. Цялата ми бременност премина в мега паника от тази бактерия. Родих все пак естествено. Бебчето имаше завишен СРП протеин, но не се знае от какво точно, защото бях с протичане на води 15 часа преди раждането. Беше на антибиотична терапия в родилното и ни изписаха на 6ти ден СРП в норма. Дори да ти кажа “не я мисли”, ти пак ще я мислиш, но имах едно на ум, че повечето жени дори не пускат цервикален секрет и даже не знаят какво имат и какво нямат и всъщност е много по-често срещана, отколкото гинеколозите знаят.

Tay.G, Аз ще се следя при любим АГ по ЗК, но тъй като искам да родя на частно, ще трябва да си избера и АГ на частно към 33г.с. и да се запознае с моята бременност, за да ме изроди - политика на болницата (Токуда). Следя темата на болницата и събирам впечатления за лекари от коментарите. Иначе не ги познавам лично.

# 257
  • София
Шишарче, кой доктор по ЗК? Аз още не съм си намерила.

# 258
За мазане.. стрийте са си и до ген освен до мазането.
С предната бременност се мазах с лосион от 3ти месец и минах на био-ойл като започна да расте повечко корема, но пак ми се появиха стрии.

Допълвам с въпрос - имах преглед за установяване на сърдечна дейност в 7+4. Сега на ФМ чак в 12та. Нормално ли е цял месец без преглед?

# 259
Shisharche, и аз се за четох днес колко много бременни я имат и колко изобщо не си правят изследвания и нямат представа, че я имат. Аз нямам симптоми(поне засега, дано и занапред), освен това жълтеникаво течение. Също така не ме притеснява и на по-късен етап, защото съм готова и да се размина с нормалното раждане. Притеснява ме това нелекуване и чакане, което ще е 2 месеца още, а в такива моменти времето не минава.

Dara77, аз даже ходя всяка седмица. Предполагам, че е заради възрастта ми. Но пък чак толкова голяма пауза ми се струва много. Нали все пак има и регистриране на бременността, което става преди 12г.с.?

# 260
Аз също бях на преглед в 7+5 г.с. и следващия път ме викат в края на месец февруари, когато ще бъда в 11+5 г.с. и тогава ще ме регистрират. Не знам дали е нормално, но понеже нямам никакви оплаквания към момента, не съм си записвала по-ранен час.

# 261
  • София
Аз бях в 9г..с и док искаше да ида чак след ФМ, но аз си записах час за 11г.с.🤭 След две загуби,не мога да изкарам толкова време без да разбера развива ли се...🙄

# 262
До момичетата, които вече имат дечица - след като се регистрира бременността при определен доктор, после може ли да го смениш без предупреждение и трябва ли да изискаш данните, които до момента е записвал в картона. Извинявам се за глупавия въпрос, но понеже до сега не съм стигала до ЖК и не съм наясно. Още не мога да избера и категорично доктор, при който да се следя. За момента съм при д-р Велев(от Шейново), но не съм сигурна, че ще остана при него. Имам препоръки за д-р А. Джерова, която следи бременност в частния си кабинет, а после мъжът й Л. Джеров изражда в Майчин дом. Момичетата от София, къде се следите и някой има ли препоръка за добър АГ, който се занимава с рискови бременности?

# 263

Допълвам с въпрос - имах преглед за установяване на сърдечна дейност в 7+4. Сега на ФМ чак в 12та. Нормално ли е цял месец без преглед?

Първата ФМ се засича с втория преглед през 1-2 дни. Затова някои АГ-та викат вместо в 10-11, направо за записване към 13 седмица или нещо такова. И на мен точно така ще ми се падне. Пулс в 7+6, следващ преглед ФМ 12+0

# 264
Аз бях на преглед в 6+4(имаше 2 дни изоставане), след това в 8+0(станаха 4 дни изоставане). И докторът също ми каза да отида направо в 12 гс, но аз си записах час за вторник(би трябвало да съм в 10+0 гс). Понеже съм притеснена за това изоставане в дните, а и искам да потвърдя, че съм в 10 гс за пренталния тест. След първата ФМ кога се прави следващ преглед?

# 265
Аз бях на преглед в 6+4(имаше 2 дни изоставане), след това в 8+0(станаха 4 дни изоставане). И докторът също ми каза да отида направо в 12 гс, но аз си записах час за вторник(би трябвало да съм в 10+0 гс). Понеже съм притеснена за това изоставане в дните, а и искам да потвърдя, че съм в 10 гс за пренталния тест. След първата ФМ кога се прави следващ преглед?
Моята каза, че след 12г.с. минаваме на 2 пъти в месеца, ако всичко е наред. С първата бременност бях веднъж месечно, но отделно ходих при друг за мое спокойствие. Сега предполагам, че е 2 пъти, защото вече съм леля, не младо гадже.

# 266
Мерси! Явно е нормално. Simple Smile
Диана, аз съм динозавър, но доки (той си ме следи и ще прави ФМ) хич не се впечатлява от годините ми (41).

# 267
  • София
И моят не се трогна от възрастта ми.

# 268
Моята е супер педантична и взискателна. Радвам се, че я намерих. Каза, че за нея няма значение на колко години е жената, гледа да не спестява прегледи. А за жени над 35г пък съвсем!

# 269
Първият ми преглед беше в 7+1г.с. След това ми насрочи следващия преглед за следващата седмица, когато ще бъда 10г.с., ФМ и БХС са насрочени за 12+2г.с.

Общи условия

Активация на акаунт