Термин септември 2026г.

• 5 922
  • 226
  •   4
Отговори
# 210
И аз съм почти в 9 г.с. и засега гаденето не спира, трябва да хапна нещо, за да се успокои. Сънливостта също е налице. Така ще е сигурно до края на първия триместър.

# 211
  • София
Аз тези дни се чувствам много добре.🤔

# 212
И аз съм почти в 9 г.с. и засега гаденето не спира, трябва да хапна нещо, за да се успокои. Сънливостта също е налице. Така ще е сигурно до края на първия триместър.
При мен не се успокоява след хранене. Буквално е 24/7.

# 213
Аз вече съм 8+3 г.с. и като цяло се чувствам добре, като изключим умората. Направо съм ходещо зомби....мога заспя права. Joy Не мога да се концентрирам в работата, защото се прозявам постоянно и ми се спи.

А за коремчето и аз не мога да преценя. Имам си мъничко попринцип и моят мъж твърди, че е пораснало, но аз мисля по-скоро, че се е подуло от прогестерона. Доскоро бях на конски дози - инжекции + глобули, вече съм само на Циклогест. Вече нямам търпение до следващия преглед, който е чак в понеделник....

# 214
В петък ще пускам Панорама. Тези от вас, които ще пускат генетичен тест, кой решихте в крайна сметка? И в коя г.с. ще сте? Аз ще съм 10+3г.с.

Аз все още не съм потвърдила с АГ, но тестът на Геника Nifty Pro за сега най-много ме влече. Аз не знам и кога да го направя - края на февруари имам ФМ и БХС (12+2) запазени и чуденката ми е преди или след това да се прави този тест.

Моята АГ ми каза, че се прави в 10г.с.

Аз също имам леко коремче, но то е по-скоро от лежане и ядене вече повече от месец. В 8г.с. съм. С предната бременност този корем го имах чак около 19-та, 20-та седмица.

# 215
Тестът, към който съм се ориентирала, го дават от 10+0 до 13+6.
Моят АГ иска първо ФМ и в зависимост от резултата - тогава чак генетичен. Каза, че ако се открие проблем при ФМ - изобщо няма нужда от генетичен, а направо се ходи на амниоцентеза. Това му беше обяснението.

# 216
Здравейте, момичета!

Аз съм в 9г.с. и с предполагаем термин 06.09.2026г. За момента всичко е наред. Аз имам три неуспешни бременности преди тази - синдром на Едуардс, кухо яйце и тризомия 16. Поради тази причина съм се насочила към прентален тест на Gene Planet Pro в Марковс, сравнявах и с други марки тестове и този ми се видя най-пълен. Ще го пусна в 10+6 дни, а на 02.03.2026 (12+6) имам запазен час за ФМ+БХС при д-р Павлова в Марковс.
Има ли момичета с ИР и как се справяте със здравословното хранене в първите месеци?

# 217
  • София
Ух, Sunny37, съжалявам! А в коя г.с. ги установихте?
Монита, аз също съм на Утрогестан 3×2 та може и от него да е коремчето. Ако всичко е наред, ще питам на другия преглед кога ще го спирам. Че ме дразни, а и ми се прави секс!🥹

# 218
Ух, Sunny37, съжалявам! А в коя г.с. ги установихте?
Монита, аз също съм на Утрогестан 3×2 та може и от него да е коремчето. Ако всичко е наред, ще питам на другия преглед кога ще го спирам. Че ме дразни, а и ми се прави секс!🥹

Първият път установихме синдром на Едуардс с прентален тест базов пакет на Vision в 10 г.с. и след това се потвърди на ФМ в 12г.с. Последният път не се появи сърдечна дейност и след това изследвахме абортивен материал в Майчин дом за всички хромозоми и излезе тризомия 16. Кариотипът и на двамата е нормален. Надявам се този път да имаме късмет.

# 219
  • София
Стискам палци за здраво бебе по термин!

# 220
Благодаря! Дано всички минем успешно през първи триместър и да се радваме на спокойна бременност.

# 221
Момичета ,нормално ли е да нямам грам никакво либидо изобщо с първата бременност бях побъркала мъжо с моите сексове хаха ,но сегаа нулаа

# 222
Sunny, аз съм с ИР и бях писала в предните постове, че не се справям хич.... 2кг качих последните 2 седмици.
Ям плодове, тесто и сладко и пия газирани напитки, защото ми се гади дори и от нормална вода. Месо и яйца не мога да погледна даже. Лежа вечер и уикенда, пак от гаденето, и изобщо не се движа...

# 223
Sunny, аз съм с ИР и бях писала в предните постове, че не се справям хич.... 2кг качих последните 2 седмици.
Ям плодове, тесто и сладко и пия газирани напитки, защото ми се гади дори и от нормална вода. Месо и яйца не мога да погледна даже. Лежа вечер и уикенда, пак от гаденето, и изобщо не се движа...

Да и аз не се разбирам с яйцата.. и имам голям глад за въглехидрати и почти всеки ден ям хляб или солети.. заради гаденето. Аз продължавам да ходя на фитнес 4 пъти седмично, но вечер не ми остават сили да правя повече крачки. За сега поддържам кръвната захар под 5. Надявам се като премине гаденето да вляза в хранителния режим за ИР.

# 224
Днес бях на преглед, 7+5, видя се сърчицето как тупка. Не ми е пускала доплер, защото е излишно да се облъчва, след като ясно се видя как тупти.

Тестът, към който съм се ориентирала, го дават от 10+0 до 13+6.
Моят АГ иска първо ФМ и в зависимост от резултата - тогава чак генетичен. Каза, че ако се открие проблем при ФМ - изобщо няма нужда от генетичен, а направо се ходи на амниоцентеза. Това му беше обяснението.

Само че слабото място на този план е, ако се допусне все пак човешка грешка, каквито са всички лекари - хора - се праща директно на инвазивен тест, който носи сигурни рискове. Аз бих отишла на второ мнение при друг ФМ, както и пренатален преди амниоцентезата. Ще ми тежи завинаги на съвестта съмнението дали наистина е имало проблем. Поне говоря за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт