Пациенти на Д-р Александър Калчев - 2

• 9 067
  • 262
  •   1
Отговори
# 255
При мен бяха категорични, че няма да вземат под внимание имунология. Според тях това са пълни глупости и нямало 1 доказан случай, при който това да е бил проблема... Донякъде това наклони везните да се върна в България, защото исках да мина през Калчев и Михайлова все пак. Но откъм стимулация и ембриология бяха перфектни наистина.

# 256
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мой колега в момента прави ivf в Турция с жена си и всъщност от него разбрах повече за техния начин на мислене и защо прилагат конкретни неща и САМО конкретни неща.
Значи те искат преди да започнат да прилагат нещо то да е доказано с множество клинични изследвания, да е световно приложимо, да има много успеваемост, зад практикуването му да застанат много клиники и най-важното, да се е практикувало и да е доказано във времето минимум 20 години.
Просто не искат да действат с неща, които биха поставили репутацията им под какъвто и да е въпрос.
ПИД-а, който толкова пропагандират като панацея (и да, наистина го продават като панацея за 100% бременност, пак го знам от същия колега) вече се практикува клинично повече от 35 години, така че с него се чувстват доста сигурни, че няма да ги посочи някой с пръст. Но за имунология и тн.. не.
Друго, което от първа ръка разбрах е, че лекарят на жената на моя колега й заявил, че дефицитите на витамини в организма нямат отношение към зачеване и бременност. Това по повод, че тя му пратила изследвания със доста занижени стойности на Д, Б12, цинк и още някои неща. Казал й, че няма доказателства, че тия нива са важни за забременяване. Само след доказана бременност вече се следяли и запълвали при нужда...
Което за мен пак е проблематично.

# 257
Докато чакам за биопсия при Калчев и умирам от страх, да споделя моите впечатления за Турция. Витамини настойчиво ми дадоха без да проверят за дефицити и трябвало задължително да са турски - омега, витамин Д и пренатални. Витамин Д беше 100 000 единици хапче, 1 път на седмица, което ми изправи косъма, защото бях проучвала темата. За pgt-a - правихме и резултатите не бяха добри, само 1 здрав от 5 ембриона. И тук дойде най-голямото ми разочарование, което ме прати обратно към България. Предложиха ми занапред да не правим pgt, a трансфери на сляпо, за да пестим средства. Щели да връщат по 2 по 3. На въпросът ми - ами ако изобщо няма здраво, а ние си трансферираме, отговорът беше - е, все ще има сигурно... Та и на pgt явно не държат твърдо. Разбира се, аз съм частен случай (май от най-тегавите), но това е моят опит.

Едит: мина биопсията, доста беше гадно, но за 3 секунди. Сега още има болка, но по-слабичка.

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 13:09 от vanesa_georg

# 258
Страшно съм учудена от предложението им да връщат без тестване... наистина.
От познатите ми знам, че в Мемориал са им държали 20-минутна лекция как без ПИД няма смисъл след една определена възраст (тя е над 37) и така се отсява има ли смисъл изобщо да се трансферира (цитирам думи на лекаря им) или директно ги отписват ембрионите.

Браво за биопсията, радвам се, че вече си спокойна.

# 259
Хайде Ванеса, радвам се , че е минало, наистина страхът е по-голям от самата болка. И мен много ме беше страх, признавам си, обаче напразно. Надявам се успехът да бъде точно зад ъгъла за вас и всичките усилия и интервенции да дадат благоприятно отражение и да помогнат. Мъчителни са малко тези процеси, аз с лактобацилите се измъчих доста, обаче пък според мен дадоха хубав резултат. Та се надявам и при теб да се открие ключът от бараката и да имате успех. Много е интересно това , което споделяш за Турция, натам се бях запътила и аз,  та е много полезна информация. Те работят често и с Калчев, та мисля че е по темата Simple Smile

# 260
здравейте отново, и втората стимулация с летрозол за съжаление беше неуспешна. Но когато се обадих на регистратура на 22 май, ми казаха че имат само 1 лекар на работа този ден, и не ми дадоха да говоря  с него за да уточним следващи стъпки. Исках да говоря с Д-р Емилова при която ходех на прегледи при тази стимулация, но ми казаха че е в отпуска.
Исках да попитам знаете ли дали тя или някой друг от гинеколозите връщат обаждания или предлагат онлайн консултация. за да можем да уточним какво следва. Много ми е сложна комуникацията с центъра всеки път, а не искам да летя до българия само за 1 разговор, който може да се осъществи и от разстояние. Благодаря

# 261
За Турция споделяйте и за коя клиника и доктор става дума, за да не генерализираме. Но да, и моето впечатление е, че се държи на ПИД и добре доказани практики.

# 262
Моите познати са в Мемориал, както казах, а колкото и е странно - той не помнеше името на лекаря😀 Каза, че Кахраман движи абсолютно всеки случай, на нея се докладва, правят се срещи на екипа постоянно, а лекарите day-to-day се сменят, като обаче всеки е абсолютно запознат дословно със случая и знае следващите стъпки. Доста са стиковани.

Общи условия

Активация на акаунт