Пациенти на Д-р Александър Калчев - 2

• 12 379
  • 353
  •   4
Отговори
# 330
Отделно ми каза да спра миоинозитола. Взимал се само когато имаш много яйцеклетки да правиш повече.
Като имаш много яйцеклетки за какво ти е да правиш повече?! 🙄🙄

# 331
Миоинозитол е страхотен и една от ползите му е да спомага овулацията при СПКЯ . Освен това помага и при ИР. Няма общо с бройката яйцеклетки. Сигурно с причина ти го е спрял, но едва ли е тази.

# 332
Миоинозитол е страхотен и една от ползите му е да спомага овулацията при СПКЯ . Освен това помага и при ИР. Няма общо с бройката яйцеклетки. Сигурно с причина ти го е спрял, но едва ли е тази.
Той не ми го е спрял, каза , че няма смисъл , ако имаш една- две

# 333
Споделям мнението на Кат. В месеците, когато го приемах ми се отрази много добре. Вероятно доктора е имал предвид, че след като нямате поликистоза може да минете и без него.
А обясни ли ви как ще помогне физиотерапията и иглотерапията за миомните възли? Ако си спомням правилно това беше основният проблем при вас(при мен също). Или смята, че проблемът е в качеството на яйцеклетките?

# 334
Споделям мнението на Кат. В месеците, когато го приемах ми се отрази много добре. Вероятно доктора е имал предвид, че след като нямате поликистоза може да минете и без него.
А обясни ли ви как ще помогне физиотерапията и иглотерапията за миомните възли? Ако си спомням правилно това беше основният проблем при вас(при мен също). Или смята, че проблемът е в качеството на яйцеклетките?
Каза, имам доста миомни, но не каза, че са проблемни. Не знам, само за един се съмняваше. За яйцеклетки нищо не каза, иска с тези процедури да се засили кръвопотока, понеже след последното прп про друг доктор имам проблем

# 335
Разбирам. Успех ви желая! Дано помогнат процедурите!

# 336
Здравейте, момичета 🌸
Има ли някоя от вас, която е преминала през лапароскопия за отстраняване на тръба/тръби поради наличие на хидросалпингс и неуспешни естествени опити, дори и след стимулация. Както и това впоследствие да е дало положителен резултат за така чаканите две чертички? Ще опитаме през следващият месец още една стимулация по препоръка на д-р Калчев, но при неуспех лапароскопията е следващата стъпка и честно казано малко ме е страх.

# 337
Предстои ми същото и мен ме е страх доста.
Здравейте, момичета 🌸
Има ли някоя от вас, която е преминала през лапароскопия за отстраняване на тръба/тръби поради наличие на хидросалпингс и неуспешни естествени опити, дори и след стимулация. Както и това впоследствие да е дало положителен резултат за така чаканите две чертички? Ще опитаме през следващият месец още една стимулация по препоръка на д-р Калчев, но при неуспех лапароскопията е следващата стъпка и честно казано малко ме е страх.

# 338
Не разбрах вече махана ли е тръба? Правена ли е лапароскопия или е следваща стъпка? Защото при наличие на хидросалпингс нищо никога няма да помогне. Докато не се махне тръбата с хидросалпингс успех няма да има.

# 339
Понеже се интересувам от същата тема в момента.. Да разбирам, че имате хидросалпингс на пропускаща тръба, щом правите стимулации? Ясно ли се вижда хидросалпингса на цветната снимка или е само подозрение?

Здравейте, момичета 🌸

# 340
Не е премахната към момента. При проверката на тръбите с пяна при Калчев се установи че и двете пропускат, но има леко задържане, което го притесни. На последващ преглед установи, че се вижда и хидросалпингс. Притеснява ме това, че въпросния хидросалпингс се видя единствено на ехограф един единствен месец, препоръча ми да го проследим в следващия, но не се видя нищо на следващите три от тогава. Естествените опити продължават да са без успех. Назначи ми и микробиом, в който се установи, че лактобацили почти нямам и от там се върна на въпросния хидросалпингс, който смята че е главния проблем за неуспехите.

Не разбрах вече махана ли е тръба? Правена ли е лапароскопия или е следваща стъпка? Защото при наличие на хидросалпингс нищо никога няма да помогне. Докато не се махне тръбата с хидросалпингс успех няма да има.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 10:10 от krem.

# 341
krem., на твое място бих отишла за стандартната цветна снимка: хистеросалпингография, и минимум още едно мнение.
Ей така хем да ги правят стимулации, хем да твърдят, че имаш хидросалпингс, е изключително несериозно! Нищо, че е от Калчев!

# 342
Аз да разказа за моя опит.Април месец ми премахнаха лявата тръба защото на цветна снимка се видя хидросалпингс.Дясната пропускаше свободно, без изменения по хода й.Преди това имам няколко неуспешни трансфера,като уж сме с мъжки фактор.Май месец след операцията се пазихме.По време на лапароскопията за премахване на лявата са ми проверили и дясната отново и е била ок-пропуснала е свободно без изменения по хода й.И какво… юни месец съм забременяла , но в дясната тръба … което се разбра доста късно , но това е друга тема.На хистологията сега излезе “тубарна бременност на фона на хроничен салпингит”.Та както е изглеждала добре тръбата видимо , така и всъщност и тя е била покусена.И то едната като не е ок , много вероятно е и другата да не е.Та сега се възстановявам от 2 лапароскопии в рамките на 3 месеца и ще правим трета стимулация в друга болница.Дано имаме успех,защото е много гадно чувството вече да разчиташ само на доктори,ембриолози и на малко късмет.🥺

# 343
Благодаря за отговора! Обмислям и този вариант от последният преглед насам, защото и на мен ми звучи нелогично, въпреки  доверието което определено ми спечели като специалист.

krem., на твое място бих отишла за стандартната цветна снимка: хистеросалпингография, и минимум още едно мнение.
Ей така хем да ги правят стимулации, хем да твърдят, че имаш хидросалпингс, е изключително несериозно! Нищо, че е от Калчев!

# 344
Ех, Tinkiela, съжалявам за това през което си минала. Sad Надявам се сега с отстраняването и на двете тръби, да имаш една успешна бременност! Инвитро или не, крайният резултат е най-важен!

При мен никой не ми е споменавал думата хидросалпингс, но Калчев и репродуктивната ми изразиха мнение, че може би задържам течност в тръбите. Откриха ми и лек хроничен ендометрит. Следващия месец ще правя контрола и, ако още го има, преминаваме и ние към лапароскопия.
При мен има суспектни данни за перитубарни адхезии, но тръбите пропускат свободно контраста, макар и нагънати. И се чудя как може хем да пропускат, хем течност да има…

Krem, ако останеш без тръби, единственият вариант е инвитро. Калчев не прави такова. Няма да е зле да си направиш консултация с репродуктивен специалист, да ти назначи цветна снимка и да чуеш друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт