Пациенти на Д-р Александър Калчев - 2

• 14 727
  • 400
  •   2
Отговори
# 390
  • Be realistic - plan for a miracle.
+1, дано е леко и успешно.
Мненията на”жени, които са направили процедурата без упойка” както казах се намират в тази тема, но трябва да се отдели време да се прочете назад Simple Smile

# 391
Момичета, колко е първичният преглед при др Калчев? Не виждам ценоразпис в сайта им.

# 392
Има. По спомен 145 евро.

# 393
145 € е, издават и фактура за застраховател.

# 394
Здравейте! Предстои ми офис хистероскопия за премахване на полип и скреч. Според схемата, която ми дадоха от клиниката е необходимо 3 дена преди процедурата да използвам Бетадин по 1 глобула и вечерта преди процедурата да направя промивка с Бигванеле. Понеже имам повишени стойности на anti-TPO малко се притеснявам да използвам Бетадин, защото в листовката пише да не се използва при проблеми с щитовидната жлеза. Въпросът ми е дали вие сте спазвали стриктно схемата преди вашите хистероскопии и дали ще има проблем ако пропусна Бетадинът? Също се чудя в деня на процедурата дали да не поставя само Волтарен ректално и да си спестя Аулина.

# 395
Аз спазих схемата + пих обезболяващи чайове и валериан. Надрусах се доволно.

# 396
На тези въпроси може да ви отговори само д-р Калчев. Хистероскопията е процедура с риск от инфекции в маточната кухина. Затова се дава Бетадин предварително. Ако имате или сте имали хиперфункция на щитовидната жлеза, е противопоказано. Ако само антителата са леко завишени, не би трябвало да е проблем. Обадете се в понеделник в клиниката и питайте.

# 397
На тези въпроси може да ви отговори само д-р Калчев. Хистероскопията е процедура с риск от инфекции в маточната кухина. Затова се дава Бетадин предварително. Ако имате или сте имали хиперфункция на щитовидната жлеза, е противопоказано. Ако само антителата са леко завишени, не би трябвало да е проблем. Обадете се в понеделник в клиниката и питайте.
Попитах в клиниката и от регистратура ми казаха да не използвам Бетадин в този случай. Попитах и дали да го сменя с друг продукт, но казаха че няма нужда. Направи ми обаче впечатление, че не се консултираха с д-р Калчев, а ми отговориха директно на въпросите та затова сега съм в лека чуденка.

# 398
Най-вероятно не сте първата, която пита. Те все пак правят основно офис хистероскопии. Екстра превенция е това. Преди другата ми хистероскопия на друго място не съм слагала. Ще почистят щателно в началото на процедурата.

# 399
Съгласна съм със Семира. Още повече ако имате чиста микробиология.

# 400
Момичета, понеже още ми излизат нотификации - искам да кажа напълно честно и искрено мнение за центъра и д-р. Калчев. Който не ми вярва - може да види в профила хронологията на моята борба.
Аз изживях 3 аборта за 18 месеца, които ме съсипаха и емоционално, и финансово, и физически. С мъжа ми дадохме над 20 000 тогава лева за всякакви изследвания, няма да ги изброявам, каквото се сетите репродуктивно, имунология, генетика, спермограми, цветни снимки, хормони - ние го правихме, че и по няколко пъти. Моята дългогодишна лекарка беше сегашната директорка на инвитро център Доверие, та минахме от там, минахме и през Цветков, и през Чапанова, и през още какви ли не експерти в Надежда, и във Варна по случайност (където се случи единият ми аборт, докато сме на почивка). Никой нищо не можеше да ни открие и всяка следваща теория водеше до нов аборт или неуспех със забременяването. На всичкото отгоре аз започнах опитите на 32 и вече бях на 34, а вторият ми аборт беше извънматочна (при която почти не умрях) и съм само с една тръбичка. След третият път вече всички свиха рамене и казаха "ние не можем да ви помогнем", тъй като с моя мъж не бяхме за инвитро. Всички изследвания бяха чудесни и на теория, както един лекар се изрази, ние трябваше да сме "машини за бебета". Но, уви. Бяхме точно обратното.

Тогава, като един последен опит, след много четене - решихме да пробваме при Калчев, тъй като е диагностик. Отидохме много притеснени, защото ако тук не станеше - вече нямахме друг вариант.
На първият преглед той ни отдели доста време, прочете внимателно всичко и каза: Аз ти обещавам, че ти до края на годината ще си бременна и този път ще родиш здраво дете. Доста смело изказване, много от вас ще кажат, че не е правилно и най-вероятно е така - но ние ужасно много имахме нужда от тези думи. Имахме нужда от истинска надежда и вяра. Тези думи просто ни вдигнаха и ни дадоха възможност да продължим.

Последваха всички стандартни за Калчев неща, които и аз се чудех ала-бала ли са или ще вършат работа - минах и хистероскопия офис (имах полипи от третия аборт), и вливки с лактобацили (беше ми много лоша средата, според техните изследвания), и през хематологията минах, защото имах специфични мутации, после стимулации, тъй като на 3 от 4 месеца овулацията ми се пада от страната, от която нямам тръбичка... За мен се грижеха в тандем и Калчев, и Опрова, и Бояджиев, и Тончев, и проф. Михайлова, която тогава работеше в центъра и която много помогна за моя случай.
Не знам кое и дали всичко от това сработи, защото при мен бяха и полипите, и лошата среда, и много, много, много специфичен имунологичен проблем, който никой друг освен Михайлова в България не може да открие и лекува (бях на хапчета за трансплантирани), и стимулациите не действаха и трябваше специфичен подход... Но този интердисциплирен подход, внимание, диагноза и лечение... просто проработиха.

И обещанието на Калчев се сбъдна.
Отидох  за пръв път юни 2025 година. Ноември 2025 година забременях. Август 2026-та родих и в момента гледам своето най-прекрасно чудо да спи на креватчето до мен, докато пиша това и се надявам да даде надежда и други жени.

Не казвам, че Калчев е най-великият лекар на света. Не казвам и че той е за всяка жена и за всеки случай, даже сигурно за повечето не е. Не съм фенка, не пиша по други форуми, социални мрежи и вайбър групи. Това е искрената ми история за това, което се случи.
А фактът е, че екипът на този център, включително доктор Чучумишев, който следя изкъсо бременността ми и ми правеше морфологиите - сбъднаха най-голямата мечта в нашия живот, която почти бяхме повярвали, че никога няма да ни се случи.

Общи условия

Активация на акаунт