Третичен дим за детето

• 1 065
  • 61
  •   4
Отговори
# 15
  • София
На това какво да правят хора в дома си никога не давам наклон, но самата аз не оставам в помещение, в което принципно се пуши или се е пушило. Смърди ми, та ми се повръща. И децата ми не бих оставяла да стоят в такова помещение.
Сред познатите и близките ми има пушачи, вкл.свекърва ми, но никой от тях никога не си пуши вътре в дома. Свекърва ми излиза на терасата. Вече е много възрастна и пуши само по 2 цигари на ден (една сутрин и една вечер), но пак си ги пуши на терасата. Сестра ми и зет ми са социални пушачи - т.е. палят само в компания и само на открито. Даже едната ми племенница пуши от изпарителите и пак само навън я пали. И ако в компанията хората нямат против, защото за някои и изпарителите предизвикват кофти усещания. На мен ми миришат на котешка пикня и предпочитам да не ги усещам при ядене или с кафето си.
Иначе имам приятелка, която си пушат вкъщи с мъжа ѝ. Направили са си едната стая пушалня, докато в другите стаи не се пуши. Децата не влизат в пушалнята. Имат добър абсорбатор, но пак всичко мирише. Едното дете разви астма, което не знам дали е свързано.

# 16
Чак претекст. Това бащата да си го преценява. Хората сме различни. Аз не бих допуснала детето да ходи там. Бабата и дядото могат да идват.

За моето дете много неща не допусках и ми бяха неприятни до към почти втората година. Без значение за кой човек става дума.

Компромиси точно за цигарен дим, който не е полезен, за който и да е било, не виждам смисъл.
Дете до годинка не е хубаво дори да спи до пушач или хора консумирали алкохол заради изпаренията и увеличаване шанса за внезапна детска смърт. А детето е на година и три месеца.

Сега, има жени, които дори пушат бременни, та всеки си решава.
Детето като порасне още малко, ако може сигурно ще искате да го взимат, защото ще се наложи да се върнете към стандартния ви ритъм, а е трудно. Има кога да изграждат връзки с бабата и дядото, които определено са много важни и за двете страни.

# 17
  • Пловдив
Не знаех изобщо за третично пушене.
Но съм непушач и влезна ли в помещение, където се е пушило ми смърди, мебелите смърдят също.
Детето не бих оставила в такова място. Имам приятелка, която пуши в дома си заедно с мъжа си- няма лошо, но не ходим на гости при тях, защото на мен ми мирише вътре винаги и ми е гадно. Камо ли да взема детето с мен.

# 18
  • SF
И аз усещам хора, които си попушват, че не ми миришат добре - пръсти, коси, сега зимата палтата са задържали, каквото са могли.
Имам съседи, когато влизам във входа, знам, че са си отваряли вратата, за да се приберат или да излязат.

# 19
Темата е показателна защо сме на първо място по пушене в Европа.
Не става дума за халосии, за прекаляване или за търсене на поводи. Извинете, че така ще го кажа, но става дума за невежество. Цигареният дим не е само когато пушим и пред кого пушим. Става дума за наслагванията, които се отделят и колко време стоят там и най-вече какво може да причинят.
Разбира се, че това дете ще се сблъска с дим. Хората пушат и на обществени места. Тука говорим за продължително подлагане на такова нещо, защото то сега може да е малко и да го държат да спи в спалня, където не е пушено, но като стане по-голямо тръгва навсякъде и пипа и лапа.
Пак казвам, че аз не съм екстремна някаква активистка, че човек по улиците сигурно се замърсява с много повече неща и е подложен на вредния влияния от много източници, но някои не можем да контролираме, а други можем.

# 20
  • Варна
За мен жена ти не харесва майка ти и си търси причини да откаже ходене там. Жената все пак чисти и пере преди посещение, не вярвам всичко да е буквално жълто и да смърди. Познавам доста пушачи и тези, които спазват лична хигиена, не смърдят на цигари. Миризмата се наслоява при неподдържане. За протокола - непушач съм цял живот и след ковид имам изключително развито обоняние, така че се доверявам на носа си и горното е написано от лични впечатления. За мен по-гадно е уханието на тежък парфюм отколкото остатъчна миризма на цигари, пак казвам при човек поддържащ изрядна хигиена. Вие го изкарахте сякаш тая къща е отровна, канцерогенна и обитаема само с противогаз.

# 21
  • София
Хай, влизала ли си в къща, където се е пушило последните 20 години?
Всички мебели са пропити с миризмата.
Да, може да са изпрани чаршафите и пердетата, но дивани, матраци, текстил, дърво, всичко попива и при най-добрата хигиена и единствено се премахва с подмяна на мебелировката след пребоядисване на стените, стига да няма паркет или мокет, които също поемат.

# 22
  • Варна
Не съм съгласна, но няма да навлизам в спор. Казах си мнението, да не залитаме в крайности.
П.п. Влизала съм.

# 23
  • София
Явно аз имам чувствителен нос, но имаме съседи, които трима човека си пушат у тях. И не са мърлячи, но даже самата им входна врата (дървена) ми мирише.
А на абсорбаторите в апартамента над тях миришат филтрите, без да се пуши в него.
Може би зависи и колко се пуши.

# 24
  • SF
И какво се пуши. Simple Smile

# 25
  • София
Ми и аз по тая логика няма да си пускам детето в домове дето има котки. Силно мирише и съм алергична...

# 26
  • София
Особено ако детето е също алергично, това е задължително.

И в домове с кучета мирише специфично, колкото и да е чисто и да не го усещат собствениците.
Имам приятелка, която не идва у нас, защото казва, че усеща миризмата на кучетата, нищо че на мен тази миризма ми е като парфюм. Тя принципно не обича кучета.
Не се сърдя на приятелката си.
Различните хора имат различна чувствителност към някои неща.

# 27
  • София
Не детето не е ама аз съм... Което не значи, че ще ги сложа в стъклен похлупак и ще ги изолирам.

# 28
Авторът получи разностранни отговори. Те ще си решат.
За мен ако в стаята, където спят с детето не се пуши, няма проблем . И колко ще стои  детето там?

# 29
  • София
В случая обаче майката също ходи и предполагам, че на смята нея ѝ е неприятно. Ако обаче каже директно е много вероятно да стане скандал.

Общи условия

Активация на акаунт