Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 24 836
  • 534
  •   4
Отговори
# 525
  • София
alessina, много съблазнително изглежда сладкишът ти и създава пролетно настроение! Wink

# 526
  • In transit
Тарталета, чудесна торта си направила, да ти е честит рожденика и бързо да се оправяш.

Роца, щом е сладко, значи е по темата.

alessina, много свежа торта.

Карз, гости приемаш ли?

Вчера направих една бисквитена тортичка с остатъците от кремовете (бях ги замразила), шоколадови бисквити, с крем от манго и шоколадов фростинг. Не се смейте на украсата, буквално използвах всичко, което ми беше останало. Наблегнах на вкуса, не на визията.

# 527
  • Mediterraneo
Благодаря, момичета! Хах, Мики, добре казано, че наблягаш на вкуса, и аз така Wink На мен всичките ми торти са такива, без никакъв търговски вид.

# 528
  • Бургас
Мики, заповядай докато все още има 2 парченца в хладилника!
Моите го опустошиха за отрицателно време.

Тортата ти е много хубава!

# 529
  • София
Кубратова, става много бързо рязането на квадратчета. Правих я преди работа.
Да ви питам за млякото с ориз как го приготвяте? Харесва ми много турския сутляш и искам такъв да направя. С горелка ли го горят отгоре или става от печенето тази коричка?

# 530
Честит рожденик, Тарталета, да ти е жив и здрав! И на мен тортата ми хареса, а важното е, че е одобрена и на вкус от когото трябва.   
Разбирам какво ти е било, че и аз си имам същите проблеми, сега си полегни и другата седмица на теб да ти правят торти  Simple Smile
Тука все красоти и вкусоти, да не влизаш!
Моята пияна торта свърши, за утре ще мисля други поразии в кухнята Simple Smile

# 531
  • София
Да ви питам за млякото с ориз как го приготвяте? Харесва ми много турския сутляш и искам такъв да направя. С горелка ли го горят отгоре или става от печенето тази коричка?
Приготвям го и по двете рецепти, като при тази, която е на фурна, загарът се получава при печенето.

# 532
  • Пловдив
Благодаря, Karzz,  казва се Целувчена торта с лешници на Рейчъл Алън. Много е лесна и вкусна. Сметаната за отгоре я смесвам с маскарпоне, че само сметана не се харесва в къщи.
https://www.24kitchen.bg/recipe/tzeluvchena-torta-s-leshnici

# 533
  • Бургас
Тази торта ми хареса. Ще си я запиша.

# 534
  • Mediterraneo
Аз, откакто една приятелка пакистанка ме почерпи с техния khir, вече само така правя мляко с ориз- с ядки и стафиди. И кокосови стърготини носи, изобщо става страхотно интересен десерт.

Общи условия

Активация на акаунт