Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 10 542
  • 237
  •   22
Отговори
# 210
vox, не съм пробвала крем с бобена паста и си нямам на идея как се държи и работи с него.

Ето и един с крема сирене, да си имаш и план Б.
Скрит текст:

В краен случай белтъчен маслен крем винаги е опция. Аз и с обикновена сметана съм правила по-елементарни цветчета, както и с италиански меренг.

# 211
Момичета, къде точно в темите гледах торта (или поне така си мисля) с манго?
Купих манго по асоциация с този спомен, а сега не мога да я намеря. Който си я разпознае, моля да пише или да даде линк. Инак ще изям мангото и пак ще търся или ще изобретя нещо с хрупкав блат, крем от сметана/маскарпоне/дулсе де лече и нарязано в крема манго, за декорация може и да желирам плодчета или пюре от манго,  ама ми се ще да пробвам видяната торта. 
Мики, и към теб лично един въпрос, който по-скоро е за темата с муните, ама не знам влизаш ли там Simple Smile  
Намирам си снимка с име "кексчета Мики", които искам пак да направя, обаче в рецептите странно защо не съм ги записала - вероятно съм гледала рецептата направо от сайта ти и така е останало. За сметка на това два пъти съм записала бисквитите Спекулос, ако някой иска единия запис, мога да му го дам Simple Smile
Можеш ли да се сетиш коя ти е рецептата, че уж рових в страницата ти, пък не се ориентирах? Със сигурност не са морковени, нито малинови, но помня, че бяха много вкусни и пухкави. Голяма съм калпазанка, ама ако можеш, помагай Yellow Heart

# 212
  • Стара Загора
Много харесвам тези цветя за декорация на торти и мъфини. И аз се бях надъхала да правя, поръчах си инструменти, гледах клипове, за малко да се запиша и на курс за направата на такива цветя от крем със заквасена сметана 😀
Намерих обаче рецепта за такъв крем за цветя в ютуб и реших да се пробвам без курса. Изморих се само докато направя крема и после цветята ми станаха много далеч от тези в клипа, дори не ги снимах. Реших, че нямам талант за такова нещо (добре че не платих за курса ). На вкус крема е хубав. Ако някой се интересува клипа е на Varvara cake - крем за създаване на цветя от заквасена сметана. Жената прави фантастични декорации:

# 213
  • Бургас
Вчера и аз попаднах . Дали има някакъв начин човек да се учи с някакъв друг материал за не изхабява продукти? Чисто технически да се научиш.

# 214
Оценявам майсторството и красотата на красиво декорираните торти, но не са моето. Радвам им се искрено като на произведения на изкуството, но даже не изпитвам желание да ги пробвам. Не мога да обясня защо, но имам някаква вътрешна бариера и някакво усещане, че не са вкусни или поне не ме съблазняват да ги опитам поне.
Още от дете не понасям онези торти и пасти с розички и инервюри от маслен крем. С едно движение на вилицата отсичах горната част на парчето и тога го хапвах. Същата участ постига и красотите от фонтан върху тортите. За мен са неядливата част от десерта, служеща само за фасон. Голем съм дзвер на тема сладкиши, опитвала съм да го превъзмогна, но досега безуспешно. Satisfied

# 215
  • Стара Загора
Оценявам майсторството и красотата на красиво декорираните торти, но не са моето. Радвам им се искрено като на произведения на изкуството, но даже не изпитвам желание да ги пробвам. Не мога да обясня защо, но имам някаква вътрешна бариера и някакво усещане, че не са вкусни или поне не ме съблазняват да ги опитам поне.
Още от дете не понасям онези торти и пасти с розички и инервюри от маслен крем. С едно движение на вилицата отсичах горната част на парчето и тога го хапвах. Същата участ постига и красотите от фонтан върху тортите. За мен са неядливата част от десерта, служеща само за фасон. Голем съм дзвер на тема сладкиши, опитвала съм да го превъзмогна, но досега безуспешно. Satisfied
И аз не харесвам като вкус масления крем от преди 30 години 😀, но този със заквасена сметана е вкусен. Дъщеря ми си го изяде самостоятелно, въпреки грозния вид на цветята 😄

# 216
Аз пък обожавам торти с маслен крем, ама няма кой да ми направи. Свекърва ми правеше разкошни торти с маслен крем на по три етажа, много бяха страхотни. Хем с маслен крем, хем не бяха тежки. Не знам, голям майстор беше.

# 217
  • Бургас
Аз съм на същото мнение, въобще не ми се струват вкусни тези украси, нито фондана, но ми харесват визуално, ефектни са и ми се иска някой път да опитам да направя.

# 218
  • Стара Загора
Два десерта без захар от петък
Нещо като шоколадова крем пита:

И кето чийзкейк:

# 219
  • Euskal Herria
Едновремешният маслен крем и на мен ми беше тежък. Но напоследък с различните рецепти, които пробвам, си промених мнението.

# 220
tani_sz, досмеша ме, като те прочетох. Сигурно нещо такова ще се получи и при мен. Не знам, ще видим. За някои неща съм упорита до откат, за други ги зарязвам, като се изнервя.

Зефира няма нищо общо с маслен крем. Но се работи трудно със сместа, която се получава. Има си тънкости, за съхранение по време на работа, които още не съм пробвала. Това е и другия проблем. Липсата на свободно време. А за тези неща се иска такова. Няма как да се прибера вечер в 18.00 ч. и да се чудя кое по-напред да направя. Все пак имам и двама тийнейджъри, по които трябва да викам(в кръга на шегата, но не съвсем) Sweat Smile

Галчудо, аз си харесах тази рецепта за бобов крем и смятам с нея да пробвам цветята, точно защото няма да ме е яд, за 500 гр. фасул и 200 гр. захар, ако не се справя.
https://-spam238-/koreyski-krem-za-cvetya/#google_vignette

Виждам, че прихваща линка, като спам.
Може да потърсите рецептата, като
"Корейски крем за цветя"

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 14:27 от vox

# 221
  • Бургас
Намерих тези в Тему. За толкова малко пари дали ще вършат работа? Не знам дали ще покаже  връзката.

# 222
  • In transit
Кубратова, Joy а сега де... приличат на двойно шоколадовите кекчета, ама ти ще кажеш дали са те.

Други, които си мисля, че може да са: Мъфини с лешници и нутела (ако приемем, че си я пропуснала)

и тези мъфини с кафе и печени лешници

имам и едни бананови с шоколад...

Скрит текст:
Ако и тези не са, пробвай с търсачката в блога по ключови думи "мъфини", "кексчета", "кекс"

# 223
Крем за цветя от бобена паста
Скрит текст:

Галчудо, имам накрайници на Wilton, имам и от тему и али-то. Еднаква работа вършат Wink.

Да си призная, че и аз не съм по тези богати украси от кремове и фондани. Да, красиви се получават тортите. Правила съм и аз за някой и друг специален повод, особено в началото, когато имах повече ентусиазъм Smile.
Захитрях и вече го карам съвсем минималистично Joy.

# 224
Има много ефектни декорации на торти в интернет, но единствената, която в  последно време наистина съм се меракландисала (знаете ли я тази дума?Grinning) да пробвам, е тази:

Рисуване с маслен крем. Каналът е пълен с такива красоти.

Общи условия

Активация на акаунт