Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 32 248
  • 709
  •   1
Отговори
# 705
  • Euskal Herria
Тукашната извара няма нищо общо с нашата. Та много рядко прибягвам до нея.
Все се каня, като се приберем за отпуска в България, да опитам каква е тази следкарска извара, която някои препоръчват.

Мики,  примерно крема, който си дала, за тортата Червено кадифе. Дали ако е изцяло с крема сирене, ще се промени вкуса на крема?

Биляна, честно казано продуктите за сладките ми излязоха по-малка сума, отколкото това, дето платих за колет Испания - Австрия.

# 706
Еее, за тиква - най-най-вкъсната торта Heart Eyes
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html?m=1

Аз я правя без боровинки, без вода в тиквата и не топя бисквитите. Уникална и неповторима.
Обожавам да правя торти и десерти , но и при нас няма кой да ги яде.

# 707
𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮, по принцип кремът за Червено кадифе е само крема сирене, така че действай смело.

А сладкарската извара  на консистенция е по-креместа като маскарпонето, а вкусът е като на извара, та може да се сработите.

# 708
  • In transit
Яна, за Червеното кадифе ще стане и само с крема сирене, както са ти казали.

Сладкарската е доста по-рядка консистенция от маскарпонето и почти, като на рикотата. За мен прилича на кварк (немската извара), ако има такъв при вас, само, че има малко повече масленост от него.

Sysly, и от мен две идеи с тиква: Grinning

Огретен с тиква, ябълки и стафиди

Бучница - хърватски пай с тиква

Или кекс, бриош питки, хляб с тиква, тиква с моцарела, флан, ризото.... само тиква да имаш достатъчно. Joy

# 709
Благодаря за всички идеи и предложения, момичета, чудесни сте! За това я обичам тази тема - дори и с различни вкусове всички тук сте толкова.... благи! Relieved
Няма друга такава тема, да знаете. Пу-пу, само да не я урочасам. GrinningHug

Проблемът е, че поне още два дена ще съм без фурна, иначе одма щях да си врътна моя тиквеник, показвала съм ви го, винаги се получава превъзходен.
Надали ще устискам да не забъркам нещо до тогава, но ми хрумна да направя щрудела като пролетни рулца - само с една кора, без мазнина и да ги изпържа за кратко. До довечера има време, все ще измисля нещо...

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 10:41 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт