Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 23

• 4 409
  • 70
  •   4
Отговори
# 45
Диме, и аз гледах 1 серия на АВI, на мен също ми идва повече възрастовата разлика между главните герои. Всъщност не знам колко години е, вероятно над 25.
Нека това не се приема като негативно отношение към двамата актьори, към тях нямам претенции. Коменитирам решението на кастинг директора и предполагам продуцента.

# 46
Когато Кенан изгря, Афра е била само на 10 месеца🫣 Отделно какви бяха тези реплики от сорта "На мъжете не им личи възрастта", а на Кенан такъв филтър му сложили, че лъщи като Сафие Сойман🤣🤣 Смятам, че продукцията е направила някакъв номер, предвид цената на сериала, иначе няма логично обяснение за този рейтинг.

Онче, застреляха нашето сериалче😭😭 Видя ли, Седа (Айдан) беше пуснала афиша им в стил Мардин, и какви шеги имаше в Х😆

# 47
Диме, и аз гледах 1 серия на АВI, на мен също ми идва повече възрастовата разлика между главните герои. Всъщност не знам колко години е, вероятно над 25.
Нека това не се приема като негативно отношение към двамата актьори, към тях нямам претенции. Коменитирам решението на кастинг директора и предполагам продуцента.
Възрастовата разлика между героите е 12, което си е тамам.

# 48
[/quote]
12 години? Между Кенан и Афра? Или между героите?
Каквото и да е, спирам да обсъждам. Знам, че е говорено достатъчно по темата.

ThankYou, да, разбрах, че спират "Като сън" на 9 серия. Жалко наистина, свежо сериалче е. И на Седа видях колажите.

# 49

[/quote] Между героите Доан и Чаала, между Кенан и Афра са 24. Joy

# 50
Кенан Имирзалъолу е турски актьор. Уикипедия
Роден: 18 юни 1974 г. (възраст 51 години), Анкара, Турция
Съпруг/съпруга: Синем Кобал (ж. 2016 г.)

Афра Сарачоглу е турска актриса и модел. През 2018 г. тя печели наградата за изгряваща звезда на 45-ото издание на наградите „Златна пеперуда“. Афра Сарачоглу придобива широка известност след превъплъщението си в Сейран Шанлъ, главната роля в „Златно момче“. Уикипедия
Роденa: 2 декември 1997 г. (възраст 28 години), Едремит, Турция

# 51
Каквото и да е, спирам да обсъждам. Знам, че е говорено достатъчно по темата.

ThankYou, да, разбрах, че спират "Като сън" на 9 серия. Жалко наистина, свежо сериалче е. И на Седа видях колажите.
[/quote]
Не е окончателно спирането все още😶 Може да пробват да го изместят.

Прибрали и Чагла Боз, намерили някакви хапчета у дома и😭😭😣 От нея пък най-малко очаквах.

# 52
Много е възможно тези таблетки да са някакви антидепресанти, доста от тях има съставки, които дават положителен резултат за синтетични наркотици...
Те ги попиляха тази гилдия.
Пак ще кажа - За мен са много съмнителни тези показни акции.

Турската актриса Чагла Боз е била задържана от полицията в рамките на нова вълна от мащабна специализирана операция срещу употребата и разпространението на наркотици сред известни личности в Турция.
 Тя е сред 5-те нови лица (заедно с актрисата Мелис Сабах), които бяха отведени за разпит в Истанбулската дирекция по сигурността.
Доказателства: Съобщава се, че при обиск в дома ѝ са били открити 11 броя синтетични лекарствени таблетки, чиято употреба е под специален контрол.
Други участници: Операцията обхвана широк кръг от популярни личности, като в медиите се споменават и имената на Мелиса Дьонгел и Езги Еюбоглу, за които се твърди, че са дали положителни проби за забранени вещества.
Към момента Чагла Боз и останалите задържани са предадени на съдебните власти след приключване на първоначалните процедури в полицията.

# 53
Момичета, гледам " Завист / Ревност" и ми е доста интересно.
Ужасни майка и син.
За първи път гледам Мехмет Гюнсюр в толкова противен образ.
Айда Аксел е във характерното си амплоа - зла вещица
И аз го гледам. Ужасен нарцис играе, а едно време какъв сладур беше. Много го харесвах в Любовта обича съвпадения.
Сега щели да „смесят” Завист с Измамници. Хидайет и Медиха щели да си помагат 🤐

# 54
Това с постоянната смяна на деня за сериалите не се ли  научиха че не става 🤦Пълна тъпотия 5 месеца гледаш в един ден ,и накрая друг.Толкова ли са прости  да си мислят че това би накарало публиката да гледа повече ..

# 55
"като сън" го местят в неделя 25 януари.

# 56
Много е възможно тези таблетки да са някакви антидепресанти, доста от тях има съставки, които дават положителен резултат за синтетични наркотици...
Те ги попиляха тази гилдия.
Пак ще кажа - За мен са много съмнителни тези показни акции.

Турската актриса Чагла Боз е била задържана от полицията в рамките на нова вълна от мащабна специализирана операция срещу употребата и разпространението на наркотици сред известни личности в Турция.
 Тя е сред 5-те нови лица (заедно с актрисата Мелис Сабах), които бяха отведени за разпит в Истанбулската дирекция по сигурността.
Доказателства: Съобщава се, че при обиск в дома ѝ са били открити 11 броя синтетични лекарствени таблетки, чиято употреба е под специален контрол.
Други участници: Операцията обхвана широк кръг от популярни личности, като в медиите се споменават и имената на Мелиса Дьонгел и Езги Еюбоглу, за които се твърди, че са дали положителни проби за забранени вещества.
Към момента Чагла Боз и останалите задържани са предадени на съдебните власти след приключване на първоначалните процедури в полицията.

Бе май не са😪
Дали и забрана за излизане в чужбина.

# 57
Добро утро!
Една публикация в Х ме провокира да напиша този пост и ми е интересно какво мислите по въпроса.

📰 „Световноизвестният актьор Брадли Купър, който е номиниран за Оскар 12 пъти, каза, че майка му никога не пропуска турски телевизионен сериал „Erkenci Кuş“ („Ранобудна птичка “). Купър описва главната актриса в сериала, Демет Йоздемир, като „най-добрата в света“. Успешният актьор шеговито добави: „Предполагам, че моят Оскар не означава много.“ Купър също така заяви, че самият той гледа сериала и много се възхищава на Демет Йоздемир.“

https://x.com/i/status/2011667543849648517
Не знам за вас, но мен лично, това изопачаване на фактите много ме подразни!
Уточнявям, че не е защото се отнася за Демет Йоздемир и не съм фен на Джан Яман. Hands V
Важно е да се уточни какво всъщност каза Брадли Купър и как това се интерпретира.
В подкаста „The Joe Rogan Experience“ той разказва случка за майка си, която е голям фен на турския сериал „Erkenci Kuş“. Майка му е възхитена от Джан Яман и го нарича „най-добрият актьор в света“- това е нейното лично мнение, което Купър цитира. За Демет Йоздемир той просто отбелязва накрая: „и жената е добра“.

На мен лично, това ми звучи като неутрално признание, а не лично възхищение или още по-малко оценка на Брадли Купър.
Реакциите на актьорите също потвърждават това.
Самият Джан Яман реагира много готино и с леко чувство за хумор, като дори шеговито предложи майката да гледа и новото му шоу „Сандокан“.

Запитана за това изказване, Демет отговаря учтиво: „О, така ли? Поздрави на майка му“ - също съвсем нормална реакция.
Разликата във фенските реакции обаче е впечатляваща. Феновете на Джан Яман приемат ситуацията спокойно, да, споделят я, радват се, че техният любимец се коментира от актьор като Брадли Купър, но не подменят контекста.
Феновете на Демет Йоздемир обаче буквално превръщат един неутрален коментар в изрази като „Брадли Купър е впечатлен“ или „Тя е най-добрата в света“. Това е явно преекспониране и подмяна на смисъла, което няма връзка с реалното изказване.
Има десетки статии от този тип

В заключение бих искала да кажа какво е моето мнение. Купър не е възхитен от Демет Йоздемир, той цитира майка си, а актрисата е спомената с едно кратко „и жената е добра“, а целият мит за „голямото признание“ е резултат от медийна и фенска интерпретация.
Това, което видях аз е, не че Брадли Купър е впечатлен, не, че прави оценка, не,че говори за Демет Йоздемир, а просто разказва шеговита история за майка си и любимия исериал и актьор, (Джан Яман)а интернетът си довършва останалото.
Интересно ми е какво мислите и как ще коментирате Интернет и ефекта на ехото.
И наистина моля за обективни коментари по темата, без квалификации като „злоба“ или „завист“, и без да се нахвърляте като фенове на актьорите, защото никъде не съм казала нищо лошо за тях.

# 58
Нищо ново под слънцето.
Това е класически пример за това как една лична, шеговита история се деформира през призмата на медии, блогъри и фенове.  Медиите, особено в Турция и сред фен средите, изолират фразата "и жената е добра“ (визирайки Демет Йоздемир) и я представят като "признание от Холивуд“, пренебрегвайки ироничния контекст на разказа. Феновете на Демет винаги са я възвисявали до небесата и винаги за сметка на партньорите й. Интернет функционира като гигантско ехо. Когато Купър казва "The show is really good“, той го казва като страничен наблюдател на семейна мания, но заглавията го превръщат в: "Брадли Купър: Турските сериали са изкуство“. Това преувеличение създава "мит“, който впоследствие се самовъзпроизвежда – други медии започват да цитират първите заглавия, вместо първоизточника, и така неточността се превръща в "общоизвестен факт“ ето ти Демет Йоздемир ...."холивидска звезда"!

# 59
Ами, това е положението, NeZ Blush
Когато всеки е не само потребител, но и източник на информация, и смята, че правото на свободно слово върви без задължения да се търси, проверява ... мисли. Няма редактори, няма коректори... Единственото успокоение е, че такава информация бързо идва и потъва в ... шума на Мрежата... заменена от подобни... Викат му "забавление".

Общи условия

Активация на акаунт