Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 23

• 4 409
  • 70
  •   4
Отговори
# 60
Точно това и на мен ми направи впечатление. Как един шеговит разказ на Брадли Купър за майка му, без да прави критически анализ, да класира актьори, нито пък да заявява фенство, просто история, в кояго известна личност сподели, може би, за да покаже човешка страна- „майка ми обича еди-какво си“, се превърна в международно признание за Демет Йоздемир.

# 61
Това е истинското интервю с Брадли Купър:

Брадли Купър: Майка ми гледа това... ще ме убие, че го казвам. Първо, тя обожава турски сапунени опери, така че гледа всичко турско.

Джо Роугън: Защо точно турски?

Брадли Купър: Не знам, просто премина от филмите на Hallmark към турските сериали. И след това еволюира още повече – сега гледа на екран две AI изображения и просто глас, който разказва история. Често, когато тя ми гостува в Ню Йорк, докато правя закуска на дъщеря си, чувам тези гласове. Отивам в банята, която е точно до нейната стая, и си мисля: „Кои са тези хора?“. Този мъж просто поддържа интереса ѝ – само едно изображение, а тя го гледа с часове! Гледа го и се пита: „Какво ще стане сега? Дали фирмата ще я наеме? Видя ли бележката?“. Това си е цяла форма на изкуство.

Джо Роугън: Турски, а?

Брадли Купър: Да. Първия път, когато го чух, си помислих: „О, не, какво се е случило?“. Влизам и я питам: „Мамо, какво гледаш?“. А тя: „О, не, този човек е най-добрият актьор в света!“. И просто чете субтитрите. Гледа един сериал, казва се... как беше... „Птица“, „Ранна птица“?

Джо Роугън: Това ли е? (показва сериал на екрана)

Брадли Купър: Да, „Ранна птица“! Това е сапунена опера с около 360 епизода. Тя ги е изгледала всичките сигурно по 4-5 пъти. Прави си маратони, после идва в кухнята да хапне нещо и казва: „Този човек... само виж как се движи. Той е най-добрият актьор“.

Джо Роугън: На турски ли говорят?

Брадли Купър: Да, да. Преди просто четеше субтитрите, но сега е на следващото ниво с тези AI истории. Гледа ги от осем години, през целия COVID период.

Джо Роугън: И защо се е зарибила толкова?

Брадли Купър: Не знам, сигурно е попаднала на тях в YouTube и оттогава е „закачена“. Всъщност, сериалът е доста добър! Гледал съм го с нея. Той (Джан Яман) е страхотен, жената (Демет Йоздемир) също е страхотна.

Брадли казва, че той го е гледал с майка си и той (Джан)е страхотен, жената(Демет)също е страхотна.Аз гледах интервюто и така го разбрах.Той даже се пошегува, че майка му е влюбена в Джан Яман и го смята за най-голямата звезда.
Просто някой е променил текста и добавил малко и от себе си.
Част от почитателите понякога
изкривяват,  или добавят от себе си.
Както например правят за Чаатай в България, пишат,че е най-скъпо платения актьор в Турция, дори мисля ,че при Гала го определиха така. Да, той е сред тях, но не е най.Без той да е споменавал за емоционална връзка с България му преписват такава, поради това,че наскоро стана български гражданин, на което той има право.Чаатай никъде не е споменавал,че има емоции(даже по скоро са споменавани горчивината и обидата на баща му по повод изселването)към България.Но на феновете им се иска да е така и го разпространяват постоянно.
Това гражданство, което придоби ще му помогне да пътува свободно навсякъде и няма да му се налага да се занимава с визи и други формалности. И това е нещо практично за него, а не емоционално.
Не само за споменатите актьори се преувеличава и преиначава, постоянно се случва за всички популярни личности.
Не се случва само при определена група почитатели на конкретен актьор.
Актьорите нямат вина за нещата, които проектират почитателите им за кариерата и живота им.
Постоянно попадам на подобни за кой ли не актьор.
Има различни фенове, някои разчитат на автоматични преводачи. Една статия се публикува в различни социални мрежи, от различни хора, групи, страници. Възможно е всеки да добавя от себе си, или просто така да го е копирал.В крайна сметка, който го интересува обективната истина ще я намери.
Реакцията на Демет:
Репортер: Последно, Брадли Купър наскоро спомена нещо за вас (бел. ред. вероятно се визира негово изказване или харесване в социалните мрежи). Какво бихте искали да кажете за това?

Демет Йоздемир: Първо, чрез вас искам да благодаря на майка му! (смее се). Много е хубаво, разбира се. Знаем, че нашите сериали се гледат в много държави и на много континенти, но такова изказване от Брадли Купър първо ни изненада, а после много ни зарадва. Поздрави на майка му! (смее се и маха за довиждане).

Репортер: Много ви благодарим!

*                               *                                *

Най-високо платени актьори в Турция

Източник: Арабска група на фенове на турски сериали и актьори. Те посочват,че са черпили информация за тази класация от: Haberler, Zamin, Telegrafi, Turkey today.

Към началото на 2026 г. класацията на петте най-скъпо платени турски актьори се оглавява от звезди, чиито хонорари се определят както от местния рейтинг, така и от международната им продаваемост.
В Турция хонорарите често варират в зависимост от това дали проектът е за национална телевизия или за глобална платформа (като Netflix или Disney+), където сумите за целия пакет може да са значително по-високи.
Ето топ 5 на най-високоплатените актьори на епизод:

1.Джан Яман (Can Yaman) – 5 милиона турски лири (около 150 000 евро). През 2026 г. той официално се счита за най-скъпия актьор, измествайки дългогодишни лидери благодарение на мащабни международни и дигитални проекти.

2.Кенан Имирзалъолу (Kenan İmirzalıoğlu) – 4,5 милиона турски лири. Дълго време заемаше първото място и остава един от най-престижните актьори в турската телевизия.

3.Чаатай Улусой (Çağatay Ulusoy) – 3,5 милиона турски лири. Той е водещо име за стрийминг платформите, като неговите продукции имат изключително висока експортна стойност.

4.Къванч Татлъту (Kıvanç Tatlıtuğ) – 3 милиона турски лири (около 90 000 евро). Въпреки че е на четвърто място по хонорар на епизод, той остава най-богатият турски актьор с нетно състояние от над 15 милиона долара.

5.Арас Булут Ийнемли (Aras Bulut İynemli) – 2,5 милиона турски лири. Той затвърждава позицията си в топ 5 чрез участието си в мащабни нови продукции като сериала "Геният" , който спечели награда Еми.

Към началото на 2026 г. класацията за най-високоплатените турски актриси се оглавява от няколко утвърдени имена, чиито хонорари на епизод са се повишили значително поради високия интерес на дигиталните платформи и международните пазари.
Тези цифри представляват основното заплащане за епизод, като често към тях се добавят бонуси за международни продажби на сериалите.
Ето топ 5 на най-скъпо платените турски актриси към момента:

1.Афра Сарачоулу (Afra Saraçoğlu) – 2,5 милиона турски лири на епизод. Тя се изкачи на първо място сред дамите през сезон 2025/2026, особено с участията си в мащабни продукции като „Златно момче“ (Yalı Çapkını) и нови проекти като "A.B.İ – Family is a Test".

2.Серенай Саръкая (Serenay Sarıkaya) – 2,5 милиона турски лири. Серенай остава една от най-скъпо платените актриси както за телевизионни проекти, така и за сериали в Netflix (като „Шахмаран“ и „Благодаря, следващият“). Тя е и абсолютен лидер в приходите от рекламни договори.

3.Демет Йоздемир (Demet Özdemir) – 2 милиона турски лири. Изключително успешна в жанровете драма и романтична комедия, Демет си осигури високи хонорари за новите си проекти (например „Ешреф Рюя“) и международни кампании.

4.Ханде Ерчел (Hande Erçel) – 1,75 до 2 милиона турски лири. Макар да е на четвърто място по хонорар на епизод в сериали като „Любов и сълзи“ (Aşk ve Gözyaşı), тя е една от най-богатите актриси с годишен доход от около 4 милиона долара благодарение на глобалната си популярност и огромното си влияние в социалните мрежи.

5.Хазал Кая (Hazal Kaya) – 1,5 милиона турски лири. Тя остава сред елита на индустрията, като хонорарите ѝ се поддържат високи заради успеха на международно признати продукции за стрийминг платформи като „Полунощ в хотел Пера Палас“.  

# 62
bebè ∞, освен, че сме на едно и също мнение, за преувеличеното предаване на информация от някои фенове, разбрах още нещо.
Тук не може да се проведе неутрална дискусия, без да се превърне във междуфенски спор.
Имам предвид, че едва ли случайно намесваш в разговора Чаатай Улусой. Wink
А, уж и  ти си му фенка. Grinning
Както и да е, има и една съществена разлика- нито ти, нито аз сме броили парите на актьорите, докато всички могат да чуят какво казва Брадли Купър. Hands V
Всъщност и ти си го донесла.

# 63
Нали всъщност това което се коментира, не е за конкретни актьори, а за обективната истина?Споменах Чаатай, за да дам пример как се изкривява истината около и за тях.
Това, че го харесвам и е сред любимите ми актьори, трябва ли да ме кара да вярвам сляпо в неистини?
Ето например в моите очи най най е Арас Булут Ийнемли, но никъде никога не съм казвала,че е най-скъпо платения актьор. Мога да спомена, че е сред и от тях, но не и най.Предпочитам да съм обективна и да се водя по истината.
Нямам намерение да споря.
Просто исках да подчертая,че това не е прецедент и не е черта на почитателите на конкретен актьор.
Случва се постоянно, сред всяка фен база.
Парите на актьорите няма нужда да ги броим - те са декларирани и публично обявени.
Хонорарите им също са публично известни.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 14:53 от bebè ∞

# 64
Престонаследника ще снимат в Карс за неопределен период. Заминават края на месеца.

# 65
bebè ∞, казано по този начин съм съгласна.
Най- вероятно подобни „класации“ за най-скъпо платени турски актьори не са официални и не се базират на публично достъпни договори. До колкото ми е известно в Турция хонорарите не се оповестяват официално и всичко, което циркулира в медиите, е журналистическа интерпретация, PR внушение или слухове.
Още повече, в такива текстове често се смесват различни неща, като  хонорар на епизод, общ хонорар за проект, рекламни договори и международни участия, които после се представят като една конкретна сума „на епизод“. Това неминуемо води до изкривяване на реалността.
Аз също не съм имала претенции да знам кой е най- скъпо платения актьор.
А в нашата тема се шегуваме, че това е като продължение на името на Чаатай Улусой. Joy

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 16:13 от NeZ_9

# 66
Nez↘️
Скрит текст:
Да, в Турция хонорарите на актьорите не се обявяват официално или публично от продуцентски компании или самите актьори.Макар индивидуалните договори да са конфиденциални, понякога изтича информация от данъчните служби за най-големите платци в индустрията.
С навлизането на международни стрийминг услуги, хонорарите на турските звезди в дигиталната сфера (Netflix, Disney+) достигат нива, съпоставими с холивудските, което често става обект на коментари в доста голям мащаб.
Точните суми в договорите са търговска тайна, но прогнозните хонорари са широко достъпни чрез неофициални доклади и журналистически проучвания.
На база именно на журналистически проучвания  и  изтекли данъчни документи се правят въпросните класации. В което не виждам нищо лошо.
Така се хвърля истински поглед над тази тема, разсейват се слухове и спекулации.
Броя го като поредната класация.
Както и напредъка на самите актьори се проследява и през повишаване на хонорара.
Интересува ме актьорите да са на екран, за да може ние като почитатели да се наслаждаваме на таланта им и да проследяваме до къде се разпростира той. Останалото, честно казано, мен лично не ме касае кой колко е заможен, защото това по никакъв начин няма да ми повлияе да го харесвам повече, или по-малко като актьор.
Харесвах Чаатай когато се изливаше страшна помия върху него, заради грешки които почти всеки прави в младежките си години.
Бях бясна,че искат да го разпънат едва ли не на кръст, пишеха страшни гадости по негов адрес. Харесвам го и сега, когато е улегнал мъж и страни от публичното пространство, именно заради този си опит от миналото. И го разбирам.
Ще го харесвам и когато надмине и бие по всички параграфи батковците си(той ги нарича така) Кенан и Къванч.И вярвам,че той е напълно способен един ден да преподава актьорско майсторство на младежите, които искат да навлязат в професията.Надявам се с това да разбереш, че не съм го споменала за да го умаловажа и подценя.Не бих го направила, не само за него, а за никой друг актьор,или актриса.
Всички актьори работят неуморно,с часове,дни и години - аз никога не бих си позволила да им подценя  работата и  тях самите, само защото различните групи почитатели имат различни възприятия и очаквания.

Охаа, Хриси, тенкю за това инфо.✌︎︎

Дойде ред май  да се запознаем с майката на Яхя и Селим.
Аз снощи изгледах епизода, беше страхотен както всеки до сега.
Ядосвам се само на  това, че не превеждат във всеки епизод надписите по табелите.
Спирам на пауза, за да си ги преведа.
Те пак са стил Чукур, там надписите и послания бяха по стените.🙃
Ето нещо интересно на което преди малко попаднах:

СПОЙЛЕР

Зафер и Рейхан ще се разведат.

На автогара Есенлер ще се проведе вот на доверие. Резултатът няма да зарадва Яхя.

Бащата на Тимур не е мъртъв.Той скоро ще се присъедини към сериала.

Бюшра и Яхя наистина ще станат съпруг и съпруга, а Бюшра ще забременее.

Дерия ще разбере,че Бюшра е бременна и ще получи нервен срив.

Все още не е ясно кога майката на Яхя ще се присъедини към сериала.

Скоро ще стане ясно, че Зафер, когото Заро Ага смята за свой биологичен син, всъщност не е негов биологичен син.

Между Селим и Гюлшах започват да се появяват признаци на романтика; тази близост ще продължи и в следващите епизоди.

Присъствието на Зафер на автогарата обслужва плановете на дуото Везир-Кудрет. Зад този ход се крие много по-голяма игра.

Русото момче, което Зюлфикяр вижда на снимката и търси, всъщност е синът на Везир.

Везир, който убил бащата на Яхя Капитан също е имал пръст в смъртта на съпругата на Зюлфикяр, Гьонюл.

Дано това за Яхя и Бюшра не е вярно... Дерия ще се срине.😔 Даже не знам как ще гледам подобна сцена.
Не пише нищо за прицелването на Селим в Тимур.🫣

# 67
Лори беше ми интересно да прочета нещата от спойлера.  
И актьорската професия не е лесна и славата също. Има си и плюсове и минуси . Така че само те си знаят каква цена са платили затова. Важното е да си Обичаш професията и да си удоволетворен от това и да предаваш емоции и игра на публиката от екрана и да въздействаш . Съгласна съм и за останалото, което си писала това е моето виждане и мнение.   Знам какво се е писало преди и какви гадости , но отдавна съм го превъзмогнала и не се впрягам и знам истината за себе си   И  те са хора, като всички нас и те могат да сгрешат и подадът на изкушения . Ето сега с тези показни акции на полицията всеки ден е направо Ужасно и Недопустимо така да те преследват .Всеки си има вкус и препочитания за всяко нещо така че е нормално да не се харесаш на всеки и не е задължително разбира се стига да не се прекрачват границите .

Интервюто на Брадли Купър го бях чела но отново си го припомних. Даже гледах и видеото.

Тази вечер е бляскавото Звездно събитие в Рияд Nature Star

Понеже си бях запазила тази снимка от телефона да я кача.
Екипа празнува успеха и рейтинга на "АБИ". Ударно завръщане на Кенан на екран. Липсвал е на феновете си и публиката. Дано задържи и така занапред. Пак ще кажа че за таланта няма възраст или го притежаваш и развиваш или не както и класата и харизмата по принцип.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 18:57 от femmi2

# 68
Някой да е виждал спойлери за Sahtekarlar някъде? Тази новата сценаристка много "черни" епизоди пише бе🤦‍♀️

# 69
А Баязид си обича Дерия.Само, че дали и тя няма да е бремена след случката в техния автобус?

# 70
За Наследника не вярвайте на тези спойлери. нищо не излиза правилно. за мен дерия е бременна и си мисля че ще се разбере сега когато отиват в карс. може още една нощ с яхя да имат. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт