Любители на кучета - 157

• 7 667
  • 303
  •   2
Отговори
# 285
Масажирах го, опитвам да го разпъвам, не скимти или нещо. Ако е счупен има ли как да се оправи? Гипс или каква е процедурата при кучетата?

# 286
  • тук-там
Ако не скимти при допир, едва ли е счупен. Кучетата инстинктивно си пазят лапите, ако са ги наранили. И избягват да стъпват на тях. Вероятно е нещо банално като навяхване.

# 287
Здравейте моята Ра така си навехна лапичката, даваше да я пипаме но все нагоре я държеше, но и доста плачеше в началото  болеше я доста, веднага  отидохме на ветеринар само навехнато даде ни две лекарства и  още там я обезболи и в къщи доста си поспа, до два - три дни ще отшуми не се притеснявайте, но си заведете кучето на ветеринар и вие да сте спокойна.

# 288
С малките породи трябва да се внимава, че са по-чупливи.

# 289
За утре намерих ветеринар, който може да го прегледа. Преди малко бяхме навън и го загледах, че от време на време стъпва на удареното краче, но за съвсем кратко, секунди, и пак го вдига. Явно го боли. Но пък се успокоявам, че не скимти или плаче при допир от моя страна или като стъпва.

# 290
  • Пловдив
Счупено в началото не боли , освен ако има сериозна дислокация и разкъсване на съединителна тъкан и или нерви обхващащи счупената кост( счученото е пробило и изкочило - не е задължително да е излязло извън муслули/кожа. Ще започне да отича и да го боли сред 2-3 дни, aко няма сериозно разместване. Да се оправя бързо и да е само навехнато.
Не го '' разпъваите , опипваите и мачкаите"- ако е счупено може допълнително да го разместите.

# 291
  • София
Когато Арчи беше на 4 месеца малката го изпусна и му счупи задно ляво краче. Не скимтеше, не стъпваше на него, пипах го и не реагираше. На другия ден по спешност го оперираха, и 4 години по-късно го вдига като ходи, защото е прецакал ставата при падането.
Дано бързо да се оправят всички кучета.

# 292
  • Бургас
Елза счупи заден крак, като се подхлъзна върху мокри листа, докато гонеше котка. Беше на пет месеца. Поду се мястото, стана топло. Мисля, че на следващ или по-следващ ден я видя вет и рентген установи счупването. Изобщо не показа, че я боли, стъпваше на крака, даже бягаше.
Нямаше гипс, шинираха я с нещо като стягаща превръзка, ходи така 20 дни. Слагах найлон и човешки чорапи навън, да не мокри превръзката.
Беше много смешна.

# 293
  • вкъщи
Дано всички любимци преодолеят здравословните неволи и се подобряват. Вчера  купих черен свински дроб, сварих го  за  кратко време и дадох малко. Но  това ли е основно хранене или само давам като добавка? Купих и сардини от лидл по съвет на съфорумка. Днес  ще  взема  и витамини от  petmall, защото хич не ми харесва козината и.  Мисля,че може и да се сменя, защото и лятото имаше такъв период и после изведнъж се  появи нова бляскава.

# 294
  • Пловдив
Като добавка. Ако само това яде ще се подриска.
Ако сменя козина, започва от задните бутове , пух от подкъсъма и цвета му е такъв. Ако не е сменило лятната козина октомври-ноември, сега като от 2 -3 седмици застудя я сменя. Блек започна да я сменя преди 10-тина дни.

Редакция:
То това е бебе. Горното за козината важи за след като си смени бебешката с основна+подкъсъм( в случая ще има) . И е малко да сменя бебешкия пух с основната. На фурминатор дешедъра не се ползва за бебета. Някой го спомена.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 14:56 от whitefang

# 295
При нас нещата завършиха добре. Водихме го сутринта на вет и се оказа разтежение само, няма счупен крак или разкъсвания. Би му 2 инжекции, изписа терапия и вече Джак е все едно нищо не е било. Hug

# 296
  • Бургас
лелка , не давай много дроб, слагай към храната 2-3 лъжици. Мазен е, разхлабва, не става за основно ядене.

# 297
Мда, първото ми куче беше се разхлабило от дробчета.

# 298
От рибата много се разхлабват, а пък забелязах,че от телешко се затягат.
Кристал в барфа има сьомга и яде почти всеки ден ама сега нещо козината й няма блясък и започна да пада явно е някакъв период.
Хубаво е,че Джак е само с разтежение.
Кристал: Я да видя нещо интересно в коша за боклук мога ли да докопам, вие си вечеряйте аз няма да ви преча Joy

# 299
И ние доживяхме да видим сняг в Стара Загора 🤣
Голяма игра му спретнахме. Хвърлям снежни топки, будалата бяга и забива муцуна да ги търси, а после идва да ми се жалва, че не ги е намерила 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт