Любители на кучета - 157

• 8 834
  • 350
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Преди около 2 седмици женското ми йорки се разгони за първи път(навърши 1 годинка на 15 януари). Самото разгонване премина леко, но днес забелязах ,че гърдичките ѝ се бяха подули. Разбира се веднага я заведох при ветеринар и там ми казаха, че е нормално. Също така ме посъветваха да намаля храната ѝ драстично, за да се предотврати захранването на мастит и ако недай си Боже въпреки мерките се образува щели да ни изпишат лекарства. Посъветваха ме да кастрирам кучето, което обмислям да направя, защото нямам намерения да я развъждам. Също казаха, че при такива ситуации кучетата често създавали “фалшива” бременност, което знам, че е доста страшно.
Конкретен въпрос нямам, но просто реших да споделя тревогата си. На някой случвало му ли се е такова нещо и ако да ще може ли съвети или мнение?

# 331
  • Бургас
Не се е случвало, кучето ми е кастрирано.
Но имам познат с йорки - направи фалшива бременност още след първо разгонване. Лекуваха я с хапчета. На второто направи пак.
В общи линии няма да чуете нищо по-различно от това, което ветеринарят ви е казал.

# 332
Лека нощ!

Скрит текст:

# 333
  • под тепетата
Лека нощ, Бергичка! На мекичко си си сложила дупарата Sleeping

# 334
  • Бургас
Обзалагам се, че няма дълго да стои в таз поза, хъ хъ:)
И от нас лека нощ.

# 335
  • Бургас
Моята при всяко разгонване и се подуват малко гърдите, но после се прибират. Не съм и намаляла храната по този повод, но тя си я регулира сама.
Вет ми беше казал да се оглеждам да не “гнезди” и да и прибера играчките, които може да припознае за бебета, но до сега не се е случвало нищо от това. Все същия див глиган е момето.

За да не решите, че е още мърла проклета Simple Smile Сега е само проклета (и сърдита). The side eye!

# 336
Много хубава тази Ева♥️

# 337

Много е изразителен. Тук пита “ Верно ли изяде всичко и не ми даде?!?”

# 338
  • Бургас
Леката нощ се отлага.
Някой наряза луканка.

# 339
Първото ми куче не беше кастирано и беше женско. Имаше моменти, в които ако й хвърлех играчка, тя започваше да скимти, после отиваше и си я прибираше на скришно. Та разбирам защо се крият играчките.
Само да вметна, че ако преди две седмици се е разгонила, значи още е разгонена. При кучетата продължава около месец разгонването, така че все още има опасност, ако се събира с други кучета.

# 340
На Мейпъл се бяха подули гърдичките няколко дни преди датата за кастрация и след първото разгонване. Вет даде някакви хапчета и се успокоиха нещата, после я кастрирахме.

# 341
А забелязали ли сте след кастрация да се промени нрава на кучето, да не са вече същите енергични и игриви животни.

# 342
А забелязали ли сте след кастрация да се промени нрава на кучето, да не са вече същите енергични и игриви животни.
При Гука се промени. Спря да е игрива и да прави зумита като пощръкляла. Чак ми е мъчно за Гука преди кастрацията. Не спря да злобее, но спря да играе. Понякога се чудя дали не сгреших като я кастрирах.

# 343
  • София
Ама те със съзряването се променят и без кастрация.

# 344
Гинче, след кастрацията си беше същото диване..., вече като мина 4-тата година взе да се кротва. Единственото,което отчитам като ефект е позакръглянето, ама то си е от ядене.
Иначе, крака ѝ вече е наред- наистина ѝ "мина като на куче", само дето два дни ѝ се притеснявах...ама за пръв път ни се случи и малко ни постресна( и поомаза къщата, че много я дразнеха превръзките и само ги махаше).

Общи условия

Активация на акаунт