Любители на кучета - 157

• 8 922
  • 357
  •   6
Отговори
# 345
Моят мъж е против да кастрираме Джак именно заради теорията си, че с кастрация все едно им отнемаш живеца, никога вече не били същите.
Той преди имаше питбул, писала съм тук, че беше най-доброто и възпитано създание, въпреки противоречивата порода. Не беше кастриран, почина преди година и малко от рак на костите.
За женските знам, че една такава процедура като кастрация би спестила доста гинекологични проблеми, но при мъжките нямам представа дали, ако не се кастрират би навредило по някакъв начин.

# 346
  • София
Арчи все едно не е кастриран. Същото диване си е. Игрив, жизнен и лаком. Simple Smile

Игра с любимия кокал.

# 347
  • Бургас
Няма промяна преди и след кастрацията по отношение на игривостта. На 6 години и половина е игрива и енергична. Да, не е като да е на 1 година, по-бързо се изморява, вече не бяга толкова много с кучетата, но не е ленива. Такава е само вкъщи, макар че и тук ни преследва с играчки, но се нагажда според ситуацията.

Много зависи и кога е кастрирано кучето. Забелязала съм, че женски, които са кастрирани късно - след втора, трета година, са безконтролно напълнели и много мързеливи.

# 348
  • София
Зависи от кучето. Ако по начало е лакомо, ще напълнее след кастрация. Ксена напълня, но продължаваше да е фурия. Тича навън, вкъщи носи играчки и т.н.

# 349
В Тайра промяна няма. Все същия мързел си е 😂 и не е напълнявала.. Все едни и същи кг си е..Преди години бившия ми имаше  женски питбул, който не бе кастриран. Веднъж или два пъти беше развила фалшива бременност след разгонване, и то аз го разбрах, като видях че тече мляко от гърдите ѝ. Че бягах да я водя на ветеринар си спомням. Биха ѝ някаква инжекция и се оправи.Тя беше много умна и страаашно добра душа. За мен си е до куче, а и до стопанина.

# 350
Моят мъж е против да кастрираме Джак именно заради теорията си, че с кастрация все едно им отнемаш живеца, никога вече не били същите.
Той преди имаше питбул, писала съм тук, че беше най-доброто и възпитано създание, въпреки противоречивата порода. Не беше кастриран, почина преди година и малко от рак на костите.
За женските знам, че една такава процедура като кастрация би спестила доста гинекологични проблеми, но при мъжките нямам представа дали, ако не се кастрират би навредило по някакъв начин.

И аз четох, четох и реших Дрийм да не го кастрираме. Дано не съжаляваме някой ден. Иначе по характер е страшно мил, не се зъби нито на хора, нито на кучета. С всички иска да е приятел, само на сина ми се опитва да му се налага. Simple Smile

Но сестричката му ще я кастрираме - от прочетеното за женските кучета ползите от кастрацията са повече. Пък и когато бях малка, един некастриран женски пудел ни почина от рак на млечните жлези. Много се измъчи милата. Sad

# 351
И преди съм писала - предния ми кавалерчо с напредване на възрастта започна да има проблеми с простата. При кучетата това не е свързано с уринирането, а с ходенето по нужда номер две. Става много трудно за животното, мъчи се, напъва се, клизми са му правили няколко пъти. Пиеше човешки лекарства за простата, но имаха временен ефект. Освен всичко друго и тумор на тестиса имаше накрая. Ако не беше преживял инсулт и с болно сърчице, щях да го каститрам при първия появил се проблем. За това с Кас действах веднага що,м стана възможно и не съжалявам. Не отчита промяна нито в поведението, нито в килограмите.
Всеки сам си решава за животинката, но аз лично отчитам решението да не кастрирам предния ми кавалерчо като мъничък за голяма грешка.

# 352
Здравейте, влизам тук точно с въпрос за кастриране😊. В двора на работата ми имаме три  мъжки кучета, които не са кастрирани и се разхождат свободно из района не са на синджир. Проблема е че двете постоянно нападат третото и го давят. Та въпроса ми е ако ги кастрираме дали ще се кротнат, че иначе не знаем как да се справим, защото и трите живеят там от години и няма къде другаде да ги преместим.

# 353
  • Пловдив
Няма тестиси -няма рак на тестисите , вероятността за рак на прастота намалява в 10-ки пъти.
Моето куче от снимките да прилича с наднормено тегло?!
Въпреки ,че е "дядка" вече, и с тумор (най-вероятно малигнен(не е хормонално свързан)) , не се спира. Одеве ме ръчкаше да му дам "топчета" ,въпреки ,че го боли да ги захапе(като си отвори устата над определен ъгъл започва да го боли).
Ако кучето не е родословно (или е такова ,но не са му направени необходимите медицински изследвания за допуск до разплод, или е "пет клас" и няма да има титли от кинеложки изложби) - не са му нужни "атрибутите" .  Животните не изпитват удоволствие от "секс"-а ,единствените такива са хората и някои примати. при тях е нагон и мъченине когато не могат да
го използват когато наоколо има/минала е разгонено женско куче.
И после що толкоз бездомни и причтите пълни ...
Въбще няма да броя факта ,че кучето ви е "развъдено" напълно извън правилата, с пъпна херния, , "изхвърлели" го към вас преждевременно(за да не харчат пари за храна ,обезпаразитяващи и ваксини,чип и паспорт) и неясно още какви герминативни заболявания, които ще се появат сега или по-късно.
Миналата седмица , докато чаках кучето ми да излезе от упоиката за скенера ,видях "джак"-че с гротеско криви крачета ,не  от травма ,а от генетично ,наследено заболяване. Буквално на жаба приличаше .И ужасна болка му причиняваше всяка крачка.

Роси_ ,
Щом с години си живеят заедно ,едва ли ще го наранят сериозно. Просто е последно в йерархията. Кастрацията няма реши точно този проблем, но ще реши голяма част от гореизброените.Стига да имате финансова и физическа възможност да ги заловите ,транспортирате и кастрирате,ще е няй-доброто решение.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 19:35 от whitefang

# 354
Дай и на мен де, стига си яла само ти😁

# 355
  • Бургас
Аз знам, че съм привлекателна и неустоима, но това не е повод да ме опипват изневиделица непознати мъже! Особено, докато държат щайга!
Ако аз си бях напъхала крайника в устата му, той също щеше да изрази културно възмущение!

# 356
Ауу, кой е този нахалник дето си позволява да пипа Елза? Не го ли е срам?!

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 19:58 от DreamingOfSummer

# 357
Да, къв е тоя махалите, дет ще бара Елза?

Бергулинче вече е на двора, щастлива и свободна хъхъхъ.
Не, че беше зор да е у дома студените вечери, но си иска двора и това е!

Общи условия

Активация на акаунт