Среща с домашна вечеря

• 3 893
  • 55
  •   1
Отговори
Привет. Любопитен въпрос. Какво бихте сготвили на първа среща, за да заложите на сигурно, но и да направите добро впечатление?

# 1
  • София
Не бих отишла на първа среща на гости на мъж, никога.
Аз лично бих сготвила на към 3тия месец, у нас, нещо семпло - пържоли, салата, паста...
Наскоро се научих как се прави истинска Карбонара, с жълтъци...

# 2
Ще сготвя след предварителен разпит за любими ястия.

# 3
Нещо сигурно, пържоли, кюфтета + салата. Стига да не е вегетарианка и зависи от опита на готвача. Дайте повече инфо.

# 4
Странен въпрос. Това, което ние бихме сготвили не винаги е това, което друг би могъл да сготви, а пък дали ще е по вкуса на госта съвсем не знаем.
На първа среща не бих канила вкъщи и не бих отишла в нечии дом. Ако е хипотетично - на първа среща хич не бих се напъвала да впечатлявам с готварски умения.
Като изключим горните условности и за да съм по темата:
 Спагети болонезе
Пилешки филета с пармезан и ригатони с доматен сос
Пилешки шницели

# 5
Голям риск поемаш с първа среща у вас, че и с домашна храна. Днес всеки си шета на акъла, особено жените. Сигурен ли си, че я познаваш достатъчно, за да знаеш какво яде, какво не?
По-добре заложи на сигурното – заведи я на ресторант и виж какво си поръчва. Съвсем непренудено, докато обсъждате менюто, може да научиш всичко за хранителните ѝ предпочитания. Остава само да ги запомниш.
И чак след това вече може да се развихриш в кухнята. Ако има втора, трета и т.н. срещи, разбира се.
Успех! Simple Smile

# 6
  • София
С това, което мога. Без тежки софри, повече тапаси, хубаво вино и свещ.

# 7
  • Враца
Направи салатка, нарежи някакви мезенца, сварени яйчица, кюфтенца и картофки във фраера (това за най-лесно), някакъв купешки десерт или шоколад.

Може да нарежеш салата, да вземеш пиле на грил и да свариш няколко картофа. На масата сложи и купа с плодове.

Не казваш, добър кулинар ли си или ти е за пръв път. Искаш да се представиш в кухнята или хем да е лесно, хем да си е пълна масата.

# 8
И тя като се фръцне: „Аз съм на диета, това не ям, към онова съм алергична, ти май искаш да ме убиеш, гнусен месоядец такъв! Грам не те е жал за горките животинки! И алкохолик на всичко отгоре! Цяла бутилка вино на масата???“.
И уйде коня в ряката... Simple Smile

# 9
Няма начин първа среща да ми е с домашна кухня. Ще му готвиш ти на някого, дето даже не знаеш дали ще си паснете.

# 10
  • Враца
Е , няма как хич да не се познават, пък тя да приеме покана в дома му. Все нещо поназнайват един за друг. Ама , авторът изчезна да готви и изобщо не ни просветлява.

# 11
И тя като се фръцне: „Аз съм на диета, това не ям, към онова съм алергична, ти май искаш да ме убиеш, гнусен месоядец такъв! Грам не те е жал за горките животинки! И алкохолик на всичко отгоре! Цяла бутилка вино на масата???“.
И уйде коня в ряката... Simple Smile

Ама то ТОЯ КОН сама го удавям у ряката Simple Smile

# 12
Ами питай я какво обича.
А иначе идеята от всичко по малко е добра. Нарязани мезета, сирена, варени яйца. Зеленчуци на скара примерно. Без разни храни, които дразнят стомаха. Много люто или леща,.боб. Също и без много миризливи. С чесън, лук или риба. Нещо неутрално. Ако яде месо,.може и някаква скара.
И за алкохола трябва да се пита. Пие ли,  не пие ли. Какво пие.
Предполагам че срещата е любовна. Идеята е да се видите, не да се тъпчете.
За да направиш добро впечатление, по-добре аранжирай масата. Свещи, хубава покривка. Можеш да потърсиш в Интернет за идеи.
ММ все с носталгия си спомня, как преди повече от 25 години съм му правила филии с яйце и сирене. Явно не съм имала друго. Joy Като го каже мед му капе от устата.
Важното е да е направено с любов.

# 13
Значи, малко детайли. Не се срещаме за първи път. Приятели сме от доста време, около година две, от два месеца обаче, вдяхме ще имаме много общо иии искаме да опитаме сериозни заимоотношения. Не е капризна, не спазва диети, яде си месо и когато я питах ,какво иска, каза че няма претенции. Не съм майстор готвач, но имам извстни кулинарни умения. Притеснява ме да не си каже "само това ли може''. Найстина ми е важно да направя добро впечатление, прекалено много си отиваме за да я изпусна с едно готвене

# 14
Ух, ако ще минавате след толкова време на друга фаза последното, за което трябва да мислиш е манджата. Катʼ ще се вземате се вземате с моженията и неможенията си. Ако сега представиш умения, различни от обичайните си е чиста заблуда и тя е по-горчива от реалността.
Направи каквото можеш и ти идва отвътре. Хареса ми за декорацията, но не прекалявай, че си личи. Сложи си покривка или подложки, салфетки, подреди приборите, сложи на масата свещи или малка декорация, чаши, вода! в стъклена бутилка! Чаша за вода с високо столче.
Моля те, не прави кюфтета. Колкото и да са вкусни, кюфтетата не са за първа среща. Направи плато със сирена и мезета, хубава салата, бих предпочела леко месо пред свинско, хубаво вино и вземи десерт. Дори и да е купен. Много обичам смешката, че всеки обича трицветен подарък: синьо, червено, черно. Синьо - сирене, червено - вино, черен - шоколад. Цветовете се менят според предпочитанията.
И гледай да не си пренавит и напрегнат, все пак се познавате.

Общи условия

Активация на акаунт