Боледуването на децата ни - тема 94

• 12 172
  • 842
  •   8
Отговори
# 825
Моето на обяд вдигна до 38.2 и дадох панадол, спадна и към 20.30 сега пак вдигна над 38 и дадох Нурофен. Сложих я да спи, изпоти се и свали. Кашля си. Сополяви се. Изглежда малко омърлушена, обикновено е по-жизнена, този следобяд беше намалила оборотите. Утре ще ходим пак да я преслушат и да направим изследвания, не искам да изпуснем да усложни нещо. Болничен цяла седмица, няма думи 🙁 вчера въобще не обмислях такъв развой на събитията, ама да, кой ме пита…

# 826
  • shumen
Ваня,щом имаш амбулаторни листове трябва да ти върнат част от парите за изследванията.
The doors,до болка познато.Тръгнем ли нанякъде и аз все съм на тръни да не се разболее.Ние имаме и много работа сега и болнични не знам как ще изляза.Направо ми иде да се гръмна вече.
Аз ще тръгна от доки първо и ще искам направление за пулмолог,ако продължавам да кашлям.С бъбреците си имам проблеми.На уролог ходих,на нефролог също и двамата казаха,че съм само с пясъчинки в бъбреците,а правя цистити.Изписаха за 3 месеца Буконокс,пих го,от скоро го спрях и пак се започна.Витамин Д взех и го почнах по едно на ден,но ще взема да увелича дозата.

# 827
Бъбъл, при такива кашлици пробвам: лъжичка мед, топъл чай, сладолед. Понякога топло работи и успокоява гърлото, друг път студеното, затова все пробвам и двете  и наблюдавам. Овлажняване на стая, стъдена стая, допълнителна инхалация с физ разтвор, вода начесто и все се моля нещо да помогне.

Ваня, според мен помпичката има по-добър ефект както бях писала и оня ден, просто защото се инхалира по правилно и по малко материал се губи по трасето. По-хубаво се вдишва препарата според мен. Мои си размишления.

С високите температури и хидратацията - може да замените чистата вода с някакъв сок, имат нужда от захар в такива моменти.

# 828
  • shumen
Аз моя при Ларингита последния път го вадих на терасата,за да се успокои и помагаше.

# 829
  • София
Ваня А.,  за пръв път чувам за такъв вид Пулмикорт.
Иначе за изследванията снимаш амбулаторен лист, касова бележка от изследванията и фактура.

# 830
  • shumen
А лабораториите работят ли с допълнително здравно някои знае ли?Аз направление от доки няма да чакам да взема,а направо ще отида да си пусна урина.

# 831
  • София
А лабораториите работят ли с допълнително здравно някои знае ли?Аз направление от доки няма да чакам да взема,а направо ще отида да си пусна урина.
Работят, трябва да видиш кои точно ви влизат в обхвата.И пак трябва амбулаторен лист.
От лабораторията им се обаждат, за да им потвърдят.

# 832
  • shumen
Bubble,благодаря.В Рамус ще ги пусна,а не знам дали работят с допълнително здравно.Само,че аз нямам амбулаторен лист.

# 833
  • София
За ларингит - сладолед! Да нож с две остриета е, но помага!

# 834
  • shumen
За Ларингит аз вадя на терасата и давам и калциев глюконат.

# 835
  • София
За ларингит - сладолед! Да нож с две остриета е, но помага!

Това пък не съм го знаела, ех, днес баткото искаше някакъв инфлуенсърски сладолед да му купувам от Кауфланд, как пък не го взехме ...

danaeka, мисля че не става без амбулаторен, ама пък ти питай, или пък ако ги има пуснати в е здраве, дали пък няма да ги приемат?

# 836
  • shumen
Бъбъл,няма как да ги има в Е-здраве.Аз ще съм без направление,но ще питам дали става.
За сладоледа-мен малко ме е страх да му давам зимата,но и до това съм прибягвала като е бил с Ларингит.

# 837
Дани, зависи застрахователя, но мисля че трябва да си насочена от лекар. Може и със зелен талон да е. Според мен вземи фактура, за всеки случай и после помоли лл за амбулаторен и направлението. Ако всичко стане в 1 ден с една дата, би трябвало да ти ги въстановят. То така или иначе урокултурата не минава по каса, нали? В е-здраве излизат и частни прегледи, не е обвързано с касата.

От оводняващите - стоперан хидра са вкусни и двата вида. Като сокче са.

Оле хора продължава моята борба със синузита. Понеделник ми е 5ти ден на АБ. Носа е на моменти по-запушен, но изкарвам дълго без капки. Обаче вкуса и обонянието нямат връща. Мислех че като се отпуши носа ще се подобрят, но не, само на моменти има кратки проблясъци. Какво е това чудо.... както с ковид, но уж не е. Мисля че 4 теста направих и за всичко са отрицателни. Ще откача и в същото време е супер тъжно...

# 838
Имало и други будни 😏
Тук нали всички използват инхалатор, от къде да знаят за този вид инхалиране дали е по-ефикасен? Нали това се обяснявахме няколко страници назад....че този вид инхалиране отива директно там където трябва- не в очи, нос, лице. Моето има изписан на прах за 2 месеца, не е редовен защото още първата опаковка не е свършила.

# 839
  • shumen
Frozen,не съм сигурна дали урокултулата минава по каса.Ще взема за всеки случай фактура.
Оводняващите и моя не ги иска.Веднъж опитах да му дам и изпи едно с голям зор.

Общи условия

Активация на акаунт