Как спряхте накъсването на косата и я пуснахте дълга?

• 921
  • 25
  •   2
Отговори
# 15
  • София
След неколкократни балеажи и погрешна идея за вид подстригване за запазване на дължината, което завърши с изтъняване, пробвах тъмнозелената маска на Kerastase. Значителна разлика с всичко друго, използвано досега - не цъфти, по-гладка и мека е, не се накъсва така зверски в краищата.
Успех с пускането!

# 16
  • Банско
Започнах да използвам кана, вместо боя за коса. Косата ми значително си подобри външния вид и се подхрани. Но си взимам истинска от био магазин, а не от ДМ или тем подобни магазини.

# 17
Знам че бадемовото масло предотвратява цъфтенето на косата. Аз слагам малко от него в балсама.
Понеже обичам природните средства, си правя маска за коса веднъж на две седмици, в която слагам кисело мляко, зехтин, бадемово масло, оцет, масло от авокадо, кокосово масло, тривитаминол  (ако имам), хининова вода. Косата ми по принцип е плътна, но с тази маска става още по-плътна и лъскава и расте по-бързо.

# 18
Едно е накъсване, друго цъфтене. Никога не ми е цъфтяла, защото е мазна. Накъсва се, когато е станала тънка и изтощена, особено след косопад. Трябва да се сресва много внимателно и никога мокра. Ластиците за коса са пагубни, трябва да се слагат в краен случай. Опитвала съм дори копринени - накъсва се и се скубе. Аз си правя домашни  маски - кокосово масло, зехтин, може и какаово. Найлонова шапка и отгоре кърпа. Така стоя няколко часа, докато си върша нещо в къщи. Гледам да не я мия много често и накрая изплаквам със студена вода. Отвреме-навреме витаминен комплекс за коса.

# 19
CelesteTT  Маската с масла е противопоказна при мазна коса. Моята е суха и за това си правя масла с масла. Знам, че цъфтежа и накъсването са различни неща, но от цъфтеж следва и накъсване, както е при мен в края на лятото.

# 20
  • София
Определено се изискват грижи за поддържането на здрава дълга коса. Много рядко съм виждала такива обаче. Повечето са проскубани в краищата и нацъфтели. Имам много познати които са на принципа - важно е да е дълга, а не да е здрава. Което аз лично не разбирам…
И аз често правя преуош, маслени маски и също спрях да ползвам ластици. На моята коса най-добре се отразява зехтинът (но трябва да е качествен). Арган и макадамия също ползвам, а сега пробвам и прословутия стимулант на Икаров. До момента ми допада, но не мога да кажа още дали има някакъв ефект.
И до друг извод стигнах напоследък - колкото по-малко продукти ползвам, толкова по-добре. Шампоан и маска (понякога балсам) са ми напълно достатъчни. Плюс някакъв лек финиш (тип олио или серум). Всичко останало само ми утежнява косата.

# 21

И аз често правя преуош, маслени маски и също спрях да ползвам ластици.

Плюс някакъв лек финиш (тип олио или серум).

Какъв преуош използваш? И какъв финиш?

# 22
  • София
За преуош ползвам обикновено някоя маска, която нещо не ми е допаднала. След като я изсуша слагам някой от финишите. Имам доста - на Davines, Chi, Paul Mitchell, Collistar...

# 23
За преуош ползвам обикновено някоя маска, която нещо не ми е допаднала. След като я изсуша слагам някой от финишите. Имам доста - на Davines, Chi, Paul Mitchell, Collistar...

Как така използвате маска като преуош?

# 24
  • here and now
CelesteTT  Маската с масла е противопоказна при мазна коса. Моята е суха и за това си правя масла с масла. Знам, че цъфтежа и накъсването са различни неща, но от цъфтеж следва и накъсване, както е при мен в края на лятото.
Това не е така. Маслата имат способността да регулират. За косата си не полагам особени грижи, но проблема с мазната кожа на лицето го реших точно с масло(ЯЧРМ). Маслено измиване веднъж седмично и кожата ми от мазна, стана нормална. Вече повече от 5 години, не е временен резултат.

# 25
С цъфтежа съм се справила преди повече от десет години. И оттогава такива не съм виждала по косата си. Сега проблемите ми са от друго естество.
Та какво правех тогава, а до голяма степен и сега за да нямам проблем да постигна дължина:
1. Най-важното условие е да се спре всякаква топлинна обработка или поне да се ограничи до минимум. Никакви преси и маши. И да, знам, че жените в съвремието не могат без тях в голяма степен, но това е базовото ако искате да нямате цъфтеж и проскубани краища. И за мен беше трудно, но успях и вече не съм зависима от уредите за да си оформям косата. Това за мен се оказа ключово, най-важното условие. От опит го разбрах.
2. Фиксиране никога. Особено на вълниста, гъста коса. Забелязах много отдавна, че моята коса когато се филира след две седмици е цъфнала. Комбинация с филажна ножица, плюс преса, плюс изсветляване-смърт за косата.
3. Масла на всяко миене, два пъти седмично.
Това е кости смятам, че тогава ми помогна много-звхрин, рициново, арган, домашни маски.
4. Щадяща боя и разреждане на боядисванията.
5. Балсам на абсолютно всяко миене, финиш(олио) за коса също.
6. Намаляване ина сешоара, въпреки, че в днешно време точно това много от специалистите го отричат.
7. Подстригване до здраво, а след като се овладее цъфтежа може да се подстригва и два пъти годишно. Аз обикновено го правя на всеки три,четири месеца.
8. Добавки -цинк, Биотин, селен ,магнезий, витамини от група Б. Много са важни за косата. Но те са допълнение, не базова грижа. И няма да спрат цъфтежа.
9. Боядисване в цвят максимално близък до естествения, без рязко изсветляване, защото косъма се съсипва.
10. Козметика според типа коса.
Това е. Изпитано лично.

Общи условия

Активация на акаунт