Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 16 702
  • 264
  •   1
Отговори
Редки и изчезнали парфюми.

Парфюмите са създател на спомени, различни емоции и носят една носталгия по отминали времена. Някои от тях са останали като вечни класики в парфюмната история и са търсени, обичани и желани, дори и много години след прекратяване на производството им. През десетилетията парфюмната мода се изменя силно и душата копнее по любимият парфюм от младостта, по парфюмите на мама и баба, за да можем пак дори за миг да се върнем към едни щастливи и успокояващи моменти.
Кои са вашите любими парфюмни съкровища, които вече не намирате и какво носехте в младостта си?

Нека напълним тази тема с позитивни спомени, добро настроение и емоционални случки от живота!

Старата тема   https://www.bg-mamma.com/?topic=314907

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 10:06 от Рaдост

# 1
  • Истанбул
Благодаря за новата тема!:heart:Крайно време беше!:kissing_heart:Ето и моите "реликви".

# 2
Вече никъде не се намира Skin на Trussardi, не съм го ползвала, но някой ми го беше препоръчал. Също L'extase на Nina Ricci, който ползвах веднъж, зимно време, и ми хареса. Също мъжкия Escada Sentiment мисля че и него го няма.

# 3
Денси , благодаря за темата

Погледнах на снимката Chloe - не го разпознавам , но харесвам и ползвам  това от сега

# 4
В предишната тема Джемма попита

Цитат
Имам червената Самсара, вадя я многоо рядко, пазя си я. Пазя и половинн флакон Глория на Кашарел, Алшими на Роша, Кристобал на Баленсиага, L'arte на Гучи, Aquawoman, старото "слонче" на Кензо. Жалко ми е да ги ползвам. Има ли и други луди като мен?

Ех, тая Глория! Нямам и капка от нея, а беше страхотен аромат. От спрените имам тези

и ги пазя като очите си. Ползвам рядко, но с кеф.

# 5
  • София
Имам разни спрени и много си ги пазя. Пръскам пестеливо, но ги ползвам с голямо удоволствие. Част от тях

# 6
Аз съм най-големият фен на света на Oxygene на Lanvin. Това ми е най-любимият, ежедневен, офисен парфюм. Почти всеки ден съм с него. Преди 1 г. успях да си взема 2 опаковки, вече свършва и втората. Дано сега да успея отново да си намеря, че не знам какво ще правя Simple Smile Толкова години и не успях да го заменя, хем редовно съм тествала нови аромати Simple Smile

# 7
В предишната тема Джемма попита

Цитат
Имам червената Самсара, вадя я многоо рядко, пазя си я. Пазя и половинн флакон Глория на Кашарел, Алшими на Роша, Кристобал на Баленсиага, L'arte на Гучи, Aquawoman, старото "слонче" на Кензо. Жалко ми е да ги ползвам. Има ли и други луди като мен?

Ех, тая Глория! Нямам и капка от нея, а беше страхотен аромат. От спрените имам тези

и ги пазя като очите си. Ползвам рядко, но с кеф.
Аквауомън! Беше ми сред големите любимци, две шишета съм изпръскала. За него и Алюр съм получавала най-много комплименти навремето. 🥰

# 8
Тес, с Аквауомън се сдобих от размяна тук. Не помня нито дамата, която ми го прати, нито какво съм предложила в замяна. Пръскам го един път през лятото, че съвсем намаля.

# 9
Голям късмет, Пипи! 🙂

# 10
Да, наистина. А бутилчицата е супер сладка, ще си я запазя.
Може би знаеш, Рефан имат реплика на Аквауомън, сполучлива е.

# 11
Аз много харесвах този аромат на Гучи, също и класическата първа флора. Бих се радвала ако има как да се сдобия с тях
Скрит текст:

# 12
  • Враца
На мен, вкусът ми много ми се промени. Няма стари реликви, които да ми липсват, но ми е интересно да си ги припомням.

# 13
  • Стара Загора
alayne, имам Gucci Flora и мога да кажа, че е 1:1 с Madame in love на La Rive, който се продава в ДМ (може би и в Лили).

# 14
Мисля че не толкова обонянието ни се променя, а по-скоро кожата ни - това с възрастта. Разбира се и новите аромати, отговарящи на разни екологични изисквания. За хора, които помнят старите омайващи аромати, съвременните са по-трудни за приемане. Преди няколко години /пак не съм била много млада/, реших да си купувам марките /които още съществуват/ от времето на по-младите ми години. Ами, за доста пари, неудовлетворителни възприятия. В сравнение с миналото - "Мажи Ноар" - не много траен, "Палома Пикасо" - горе-долу, но пак не е същият аромат, "Органза" - странен за моя "нос", "Poem" - също, не си спомням дали съм взимала от новия "Дюн", май не. "Climat", любим на майката на моя приятелка /винаги, когато съм била в тях съм се пръскала "ню-ню". Може би "Слончето" и Аngel все още се приближават до старите версии. Сега, за последно, май ще си взема и "Алюр", но първо трябва да го пробвам отново и след това да похарча "една торба" пари, хаха. А може би да съм права и за кожата, съответно и за "носа".

Общи условия

Активация на акаунт