Как спряхте накъсването на косата и я пуснахте дълга?

• 2 151
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
На моята нямат такъв осезаем ефект - с масла или без, цветът си избледнява леко до следващото боядисване, както обикновено.

# 46
Тези маски с масла не свалят ли цвета, когато косата е боядисана?
Да, и то яко свалят цвета. Поради тази причина вече не ползвам, или много рядко преди боядисване. Иначе е някакъв омагьосан кръг и всичко се обезсмисля.
Аз на три седмици трябва да се боядисвам, а ако си правя маска с масла трябва да е поне веднъж седмично.
И без това белите коси колкото и да са малко още много бързо излизат пак, остава с Ана мажа и масла и ще трябва постоянно да се боядисвам. И става една каша, без никакъв смисъл. Хем уж подхранваш с масла, хем често мажеш боя. Няма логика в това.
Но пък маслата са добри за подхранване.
Особено на коси, които са сравнително здрави, нетренирани често с боя и топлинна обработка. Иначе маслата понякога не вършат никаква работа, даже влошават състоянието на косата. И това го казвам като жена, която от 16 годишна маже масла и винаги съм била много доволна от тях.
Косата обаче се променя и в един момент могат повече да навредят. Това само като напомняне да внимавате с тях😊
Особено с кокосовото.

# 47
  • някъде под слънцето...
Тези маски с масла не свалят ли цвета, когато косата е боядисана?

При мен, не свялят цвета но , мастилено лилавия нюанс да и  започва да бие към червените гами на лилаво
Нони без масла   мастилено лилаво е много капризен отенък...Костваше ми доста години, докато открия точната боя.

Решила съм проблема с отмиването на мастиленото  с оцетваща маска след измиване, за мое съжаление "хваща" само на третирана коса, Възстановя безотказно търсения от мен нюанс .

# 48
Благодаря, няма да рискувам значи. И без това бялата коса не е покрита.
А преди 5-6 години, когато не се боядисвах много ми помагаха домашните маски на маслена основа.

# 49
  • някъде под слънцето...
. И без това бялата коса не е покрита.

При мен побелялото си остава оцветено и маслата не му вляят.Всъщност нищо не му влияе и си стои неразлипимо от непобелялото,   незавиаимо с какво плескам.

# 50
При мен наблюдавам разлика според четката за коса. Имам няколко тип tangle teezer, една оригинална и още три на други марки, имам и четка от естествен косъм, четка за чупливи коси и още някакви 1-2 други…tangle teezer оригиналът прави разлика сравнена с другите. Тази от естествен косъм също ми харесва, но е по-гъста, а косата ми е тънка и лесно се заплита, та не винаги се разбираме. Иначе при еднакви продукти, забелязвам по-малко накъсване с различни четки. За това си трябва повече време и наблюдение не само над козметиката за коса. Също забелязвам, че употребата като цяло на продукти от салон в голям процент от случаите ми влияе по-добре сравнено с дрогерийни такива. Има още какво да се желае, защото и аз не успявам да я пусна достатъчно според желаното. Пробвала съм и с прием на витамини за коса, но нямах ефект.

# 51
Дъщеря ми, като косвен участник в темата, ползва и препоръчва такива. Но са от евтините, от DM и Ремедиум.

# 52
Моята, от която съм доволна е тази

Общи условия

Активация на акаунт