Крехки пържоли и шишчета? С марината? Но каква?

  • 40 628
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 906
Така я правя аз:
червено вино
червен лук
черен пипер
чубрица

От моя приятелка съм чувала, че я прави като смесва равни количества кетчуп и мед. Намазва месцето от всички страни и престоява. Аз лично не съм я пробвала още!

# 16
  • Мнения: 159
          Аз осолявам пържолите и ги поръсвам с черен пипер, а след това ги оставям да престоят 2-3 часа в прясно мляко. После ги овалвам в смлени бисквити "Чизи". Нареждам ги в тавичка добре омаслена и пека. Така правя и пилешките пържоли. Става много вкусно.

# 17
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Лимонов сок, смесен с вино, горчица и малко соев сос. Основно - лимонов сок. Наложени с лук на шайби.
Стават жИстоки пържоли.
След опичане останалата марината може да се сгъсти с препечено брашно и да се поднесе като кисел сос с лук.

Правя като Бу, но слагам и 2 лъжици мед.

# 18
  • Мнения: 3 647
бяло сухо вино и лук на шайби (горчица яко ядете може една малка лъжичка)

и пека под фолио - в тавата освен мазнината добавям и малко  вода

# 19
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Айде сега, окапахме се дружно, сега турнете един бобец!

# 20
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Айде сега, окапахме се дружно, сега турнете един бобец!

 Joy Joy Joy

# 21
  • Мнения: 256
Аз слагам следното:
лук
бяло или червено вино (бяло за птиче месо, червено за свинско или дивечово)
подправката на пикантина за барбекю
соев сос
сол и чер пипер

# 22
  • Мнения: 784
Аз понеже съм мързелива и си купувам готова  суха в пакетче , и си я разреждам с вода както е по указанието  стоят в тази марината и стават много крехки . Hug
Хм, не бях чувала за такава Thinking Къде я продават и какво пише на опаковката?

# 23
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Това с прясното мляко ги прави крехки, нали?
Да. Просто ги заливаш в тавичката, докато ги покрие и печеш. А и млякото като се сгъсти сатва превъзходен сос Peace.

Само веднъж съм правила с мляко и ми се пресече  Thinking

# 24
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511

Само веднъж съм правила с мляко и ми се пресече  Thinking
Сигурно от млякото. Редовно правя - обаче с домашно мляко - никога не ми се е пресичало...явно в купешкото блъскат сухо мляко ли, що ли  newsm78

# 25
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
А от меда не сладнят ли newsm78?

# 26
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
А от меда не сладнят ли newsm78?
Съвсем леко, обаче не е натрапчиво, а приятно.

# 27
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
А от меда не сладнят ли newsm78?
Една от най-вкусните 'маринати', ако може така да се нарече, е сос за пилешки крила - мед с кетчуп (и подправки) - гъст сос, маже се обилно и се оставя да престои. После се пържи. Много особен вкус се получава - хем сладък, хем не.

# 28
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Много популярен стана този мед за месцата, но аз не мога да се престраша. Като гледам обаче, положителните отзиви са доста и най - накрая ще взема да се пробвам bowuu

# 29
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Много популярен стана този мед за месцата, но аз не мога да се престраша. Като гледам обаче, положителните отзиви са доста и най - накрая ще взема да се пробвам bowuu
Пробвай се.
Пък после все ще посягаш към буркана с меда.
Ей тука има едни пил. бутчета с такава марината:
http://images14.snimka.bg/002311880.jpg

Общи условия

Активация на акаунт