Мили родители, търсете правата на децата си! - тема 2

• 56 414
  • 679
  •   1
Отговори
# 30
Картата в София е за цялата година но всеки месец си купуваш билетче от 5 лв (засега), самата карта носител струва 1лв
и да родителя пътува дори без детето, но ако двамата родители пътуват единия трябва да си перфорира билет - само единия ползва намалението на картата
дано ме разбрахте
аз затова се отказах да се боря с тях - че не са кой знае какви пари а разкарването е голяяяямо
да бяха здрави децата не ми трябват парите им ама  ooooh!
и с малката ще трябва да минаваме на Телк  Thinking как ще е незнам

Hug  bouquet

# 31
  • София
Светле, ние ползваме такава карта за Мишето, но това не пречи да ни изплащат и интеграционни добавки. Незнам защо на вас така са ви казали, вземаме 8, 25 ли беше за лекарства и 11, 50 май че беше за телефон мисля, и общо е около 20 лв, мъничко по-малко! какво толкова ще обеднеят с вашите 20 лв незнам....

# 32
и аз не знам дали ще обеднеят
ама твърдят че не му се полагат на детето и това е
мерси за грижите
може пък да ида и да се поборя пак малко със служителките  newsm78
лек ден на всички
  bouquet

# 33
Чували ли сте за някаква добавка, която се изплаща за "чужда помощ"?! Баба ми е с ТЕЛК и видях на документите й с които получава пенсията си, че има написано и добавка за чужда помощ (около 50лв).

# 34
  • София
В момента са затегнали малоумно много системата. Намаляват процентите и не се интересуват за чия сметка е това.
Бях на ТЕЛК със сина ми за Ревматоиден полиартрит с много засегнати стави и увреждания на някои от тях /необратими/, има и съпътстващи диагнози. Та след като му обясни лекарката от комисията, че ще го боли цял живот и ако не се раздвижва ежедневно, ще получи още повече увреждания на ставите, та след тези обяснения са му дали 21%. На обвиняващите ще кажа, защо искам повече проценти. Лекарствата му ми излизат доста скъпо всеки месец, изследванията, които прави ежемесечно, също. Полага ни се и се налага рехабилитация, но и за нея трябва да чакаме, защото нямаме достатъчен процент и ще глобят Личната ако ни праща често. За санаториуми и всякакви други необходими, но трудно постижими екстри, просто не ми се говори.

А когато ми даваше решението, самият служител беше безкрайно учуден от ниския процент, който сме получили.

# 35
mimmy , много неприятно. Защо не обжалваш решението? Не се отказвай !

# 36
В момента са затегнали малоумно много системата. Намаляват процентите и не се интересуват за чия сметка е това.
Това потвърждава мои догадки.
Вместо да се води война с корупцията,
се води война с болните. Тя е по-лесна.

# 37
Това потвърждава мои догадки.
Вместо да се води война с корупцията,
се води война с болните. Тя е по-лесна.

много си прав
лека ви вечер
 Hug  bouquet

# 38
  • София
Подадох молба за преразглеждане. Приеха я и поискаха да направя отново всички консултации и изследвания плюс още няколко нови. Това е седмица обикаляне  близо 150 - 200 лв. пари, защото не всички изследвания са платени от касата. А за такситата парите не слагам в сметката и загубеното време също.
Да не говорим, че в прав текст ми казаха, че няма да ми дадат достатъчен процент, дори да ги принудя да го повишат.
Та след тези разправии и перипетии се отказах.

Единственото, което ми казаха на изпроводяк беше - Като се влоши елате и ще вдигнем процента.

# 39
Подадох молба за преразглеждане. Приеха я и поискаха да направя отново всички консултации и изследвания плюс още няколко нови. Това е седмица обикаляне  близо 150 - 200 лв. пари, защото не всички изследвания са платени от касата. А за такситата парите не слагам в сметката и загубеното време също.
Да не говорим, че в прав текст ми казаха, че няма да ми дадат достатъчен процент, дори да ги принудя да го повишат.

Единственото, което ми казаха на изпроводяк беше - Като се влоши елате и ще вдигнем процента.

Проклетници #Cussing out #2gunfire

# 40
  • в края на града

Глупости, решението се преразглежда в НЕЛК, така, че тези лекари от ТЕЛК въобще нямат мнение какво ще решат на комисията там. Това явно нарочно го говорят да отказват хората...
Ох, не знам, какви са тези изроди??? Да чукна на дърво, но ние и двата пъти, когато сме ходили не сме имали никакъв проблем, даже сега ни писаха и максималния срок от 3г. Явно си е до човек... Знам, че възрастните пациенти ги правят на луди, ама все пак става въпрос за деца, да му се невиди  #Cussing out

# 41
Мамчета, има много проклетници  #Cussing out #2gunfire , които пречат на развитието на нашите деца. Не само ТЕЛК-овете, но и самите детски заведения, които уж са специализирани за такива деца, но всъщност - специалното е на много ниско ниво. Повдига ми се от такива хора... ама не са изживяли нашите проблеми и не знаят какво е...

Не съм писала в тези теми скоро Embarassed ooooh!

# 42
  • София
Rossoneri, много съжалявам за логопедката в градината. Има ли други хора със специфична квалификация в градината - логопед или психолог. Аз останах с впечатление, че са освободили единствената логопедка в специализираната градина, което е доста странно...

# 43
за двете логопедични групи от около 20 деца в тях е единствена. Не знам в другия сектор със слепичките и др. физически увреждания каква е хавата там. НО аз не съм я срещала, абе изобщо там се влиза с шенгенска виза, няма достъп от родителите например до гардеробчетата на децата. Всичко ти се предава на вратата и ти стоиш и чакаш.
Сега обявили конкурс, че търсят логопедка за 1 месец - юни. Луда работа #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out Да изгониш кадърния, а сега търсиш, поне и за юни месец да я бяха оставили, ама нееее, пустите му вътрешни игрички и интриги
и кой страда ??? - децата ни, ама какво ги боли, нали те нямат такова дете, нали те не знаят какво да обикаляш с тях по магазини например, че ставаш шашък #Crazy

Извинявай, разприказвах сееее Confused

Да, Рени е единствена за логопедичните групи - 2

Лека нощ

Последна редакция: пт, 01 юни 2007, 01:25 от Rossoneri

# 44
Искам да ви питам нещо.
Връчиха ми от соц. грижи отказ за транспортните и аз обжалвах в София. Сега ми се обажда някаква от соц. и ми вика утре ще трябва да дойда до вас, в къщи ли си? За какво трябва да идва до нас, знаете ли нещо? Не че ми пука ама се притесних и аз като някоя патка. Някой обжалвал ли е, да ме светне за какво иде реч. Подпита ме какво съм писала в жалбата и аз и казах-"ами всичко" (доста лоши неща по техен въпрос). Не съм длъжна да и казвам какво съм писала нали? Тя всъшност не знае ли какво пише в жалбата?
Ох, много питам ама

Общи условия

Активация на акаунт