Мили родители, търсете правата на децата си! - тема 2

• 56 415
  • 679
  •   1
Отговори
# 525
Извинявам се ,не можах да изтрия 1 пост.

# 526
kati v е права.Нови молби не се подават.Преди малко ходих до социалните по друг въпрос и ги питах и за детските.Ако е изтекъл едногодишния срок,тогава-да,но ако не е, нямаш нужда от нова молба.

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 16:46 от Andgi-S

# 527
Добре аз пък да попитам друго. Имам пусната молба за детски /нормални/. От януари 2008 до декември 2008 ми е пусната заповедта. Предстои ни ходене по мъките /ТЕЛК/. Ако евентуално сме "одобрени" за двойни детски тогава предполагам трябва да подам молба, защото обстоятелствата за детето са се променили. Или бъркам, и ще трябва да чакам да стане януари 2009 г.  newsm78

# 528
pepi_r,като получиш новото решение на ТЕЛК и след като мине срока за обжалване,носиш решението на всякъде където имаш подадени молби.За детските,за чл.43 и т.н..В противен случай ще ти спрът всички пари.

# 529
  • Бургас
pepi_r,като получиш новото решение на ТЕЛК и след като мине срока за обжалване,носиш решението на всякъде където имаш подадени молби.За детските,за чл.43 и т.н..В противен случай ще ти спрът всички пари.
Точно така,  Peace при нас ни издадоха заповед за прекъсване на "обикновените" детски, заедно с издаване на заповед за двоени и разбира се и за всички останали, на които сме имали право.

# 530
Искам само да ви кажа на мен какво ми се случи,а вече всеки преценява сам за себе си дали да подава молба или не...
В началото на 2008г трябва да се подаде нова молба за 70-те % от ММРЗ/нз по кой член са/ аз не бях подала и сега тези пари вместо февруари ще ги получа март..За всички останали помощи+ двойните детски НЕ се подават нови молби  Hug
Просто го споделям,за да не останете изненадани след 3 дена..

# 531
Идда,по принцип не трябва да се подава молба за чл.43 в началото на годината.Аз ходих и питах в соц.,а и тук на  много родители са им казали така.Не знам,защо се е получило така при теб.

# 532
Идда,по принцип не трябва да се подава молба за чл.43 в началото на годината.Аз ходих и питах в соц.,а и тук на  много родители са им казали така.Не знам,защо се е получило така при теб.

момичета,не знам кое как е,но аз също подавах сега през януари отново молба за чл.43,а нали уж са с давността на телка-а.

# 533
Нещо не ми се врьзва.Значи не трябва да се подават  деклар.               наново за чл.42 и 43,защото автоматично се актуализират в началото на год.Тогава аз защо трябва да подавам всичко?И защо се иска за тези деклар. лична карта на сьпруга?ТЕЛК-а ни е от декември ,а март                         ми е срока за нови деклар. за чл.42 и чл.43.Или социалните незнаят какво правят или аз не мога да асимилирам информацията оттук newsm78.

# 534
Незнам какво става newsm78В Добрич не подаваме молби в началото на годината.Ходих,питах,казаха към 10.02 да отида да си взема заповедта за промяната.

# 535
Парадокс!  #Crazy  Получаваме с решение на телк парички и удвоени детски за малкото дете.Днес отидох до социалните с бележки за доходите/от януари се вместваме/ да може и за голямото дете да взимаме и познайте  неможе,защото имаме действаща молба до май месец.Трябвало да взема нови бележки за доход от 05.2006/06.2007 .За този  период надвишаваме,или другия вариант бил да изчакам до юни,когато да подам нова молба и за двете деца.Едно не ми е ясно за месеците от януари до юни как да стане да си взема това което се отпуска от държавата.  newsm78

# 536
  • София
Вчера минахме на ТЕЛК.Обаче понеже има промяна в сравнение с миналата година,та искам да попитам-казаха,че решението ще си го получа по пощата с обратна разписка през другата седмица newsm78.и после какво-трябва ли пак да чакам 14 дни и да го заверявам?

# 537
Според мен 14ет- дневният срок тече от датата на която е издаден ТЕЛКа. Виж дата на решението, когато получите писмото. Успех.

# 538
Сега ще ви разкажа как се работи сьс социалните в моя град.Започнах да подавам деклар. в началото на декември с новият ТЕЛК.Не  се попьлват на място.За всяка 1 деклар. трябва да я взема пьрво,вкьщи си я попьлвам,после  друга и така няколко мес.А нямам транспорт до социалните,далече е и ходя пеша.Подала сьм   за чл.43         декември мес.,но сьм забравила при цялото това това разкатаване.А когато отида там винаги изваждат папка с документите,които сьм подала,така че могат да видят всичко.Но не би.От януари всички служителки дружно ми напомнят няколко пьти,че трябва да си подам за чл.42 и 43.И януари ми дадоха декларации за тези членове,като трябваше на 10.02. да отида да си взема заповедта за тях и да ги подам.Отивам днес с попьлнените декларации,дадоха ми заповедта и ме питат:"Е,тези декларации защо ги носиш сега?Трябва април мес.,тогава изтича срока на предишните." Е ,добре де сьщата служителка,която  ми искаше попьлнени деклар. за тези членове сега да ме пита защо ги нося #CrazyАз си изпьлнявам всичко,само и само да избегна някои проблеми.И какво аз ли не сьм с акьла си?

# 539
И какво аз ли не сьм с акьла си?
Според мен не това е най-точната дума. Но и ти имаш вина. Че търпиш всичко това.
Събери си мислите (като начало появата на мъж с теб също ще има положително въздействие) и отивай следващия път "на нож". За всяко разкарване започни да им обясняваш ако трябва на много висок тон, че ти не си се родила за да ходиш само при тях, а имаш и безброй други задължения. Набий им в главите, че те са там ЗА ДА ОБСЛУЖВАТ ТЕБ И ДА ТЕ УЛЕСНЯВАТ, а не да те размотават по 100 пъти. Обясни им и че ако не те обслужат както трябва ще подадеш жалба срещу тях за нетолерантно и неучтиво отношение, както и за непрофесионално справяне със задачите им (не забравяй да попиташ как се казват).
Тук това действа безотказно. Следващия път като отидеш съм сигурен, че ще те посрещнат с думите "О, Вас ви помним. Заповядайте". Направи го! Аз лично не бих се поколебал да се жалвам, но тук вече свиканха да се държат много учтиво. И изобщо не си помислям да вадя по 10 пъти едно и също копие при положение, че вече съм го направил веднъж. Ако на някой му трябват 5 - да си ги копира!
Имай амбицията да го направиш. И имай предвид, че съм свидетел как тук не само не връщат циганки за документи, а дори има пишат молбите  #Crazy Понеже не могат да пишат, но крещят като за световно и СИ ТЪРСЯТ ПРАВАТА ДО ДУПКА!!!

Общи условия

Активация на акаунт